Украйна: Унищожихме големия руски десантен кораб "Цезар Куников"

Той е бил в украински териториални води по време на атаката
14 фев 2024 10:35, Петър Бойчев
509
Украйна: Унищожихме големия руски десантен кораб "Цезар Куников"
Снимка БНР

Въоръжените сили на Украйна са унищожили големия десантен кораб "Цезар Куников" край окупирания полуостров Крим, съобщи днес армията на Киев, цитирана от Ройтерс. Плавателният съд е част от руския Черноморски флот, предава БНР.

"Украинските въоръжени сили заедно с военното разузнаване са унищожили големия десантен кораб "Цезар Куников". Той бе в украински териториални води край Алупка по време на удара", съобщи армията в Телеграм.
Все още няма официални коментари от руска страна за атаката.

По-рано Telegram каналът "Кримский ветер“ съобщи, че около 7 сутринта са се чули експлозии в морето, но не е имало изстрелвания на ракети. Според очевидец е бил поразен руски кораб.

Впоследствие се появи размито видео, показващо как нещо гори в морето. Силна ударна вълна са усетили жители на село Кацивели. Боеприпасите на повредения кораб вероятно са експлодирали. Друг кораб се приближи, за да спаси потъващия кораб, а наблизо се вижда и подводница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още по темата: унищоженруски кораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
0
 
0
 
! Отговори
Брут преди 2 месеца
Амин
377
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зельо, сваляй кюлотите и на пианото хахахахаха
376
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами съчувствам ви Хохли! Толкова акъл нямате,та са ви помогнали янките! С чужда пита помен искате да правите а? Ами нищо добро,не го очаква Киевският фашистки режим!!! С лихвите ще си платите!!!Русия винаги си взема дължимото!!!
375
5
 
6
 
! Отговори
до 362 преди 2 месеца
До Как започна всичкоКогато Русиа не еспява да наложи с терор и фалшификации своята марионетка н украйна нарича случващото се преврат.и пищят като бъзикнати с палец.
374
6
 
7
 
! Отговори
ясно преди 2 месеца
Осигуряват публика за концерта наЙосиф Кобзон и Муслим Магомаев
373
2
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Оръжията се променята. Както и защитите. Навремето рицарите са имали брони и ризници. Като навлизат огнестрелните оръжия, от тях няма полза. Ясно е, че в бъдеще ще се ползват всякакви дронове. И всички кораби и самолети и танкове ще трябва да бъдат преоборудване със защита от тях. Не само в Русия, а всички държави, които имат флот.
372
6
 
17
 
! Отговори
Гундяев преди 2 месеца
Ихо... слава на Украйна.. наздраве българи. За дме живи и здрави и всеки ден такива новини..ха.ха
371
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак ли побеждавате бе нищожни, жалки, безполезни форумни уркофили?!?
370
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Потапянето на черноморския флот само е потвърждение че военните флотове са вече отживелица. След войната всички военни кораби ще бъдат пенсионирани.
369
9
 
19
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Браво на украинците..
368
10
 
9
 
! Отговори
Русо-груб преди 2 месеца
Веднъж Путин решил да пита висшия си венен състав: Как така има повече самолети в морето, отколкото подводници в небето?Украйна, обаче отговорила, навместо военния състав на Путиния и очевидно напиращото радио Ереван: - Няма страшно господин Путин - ще оправим статистиката, така че да е съвместима коминтерна и визията на нашата мила родина за липса на магистрали м/у двата ни най-големи града и засиращото се население без мужици да правят деца, за да можете вие да се снимате у Сибир на кон
367
10
 
19
 
! Отговори
КОЗА НОСТРА ДАМУС преди 2 месеца
Следващият корабль се зове РОССИЯ!
366
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако някой преди 2 години кажеше, че Украйна ще потопи половината Черноморски флот на РФ щяхме да го вземем за майтапчия, руснаците пък щяха припадат от смях. Сега руснаците припадат от мъка по загубените карабли.
365
17
 
11
 
! Отговори
!!! преди 2 месеца
Унищожихте си държавата ***, какво ми говорите за кораб, кораби и прочее!?! Пропагандата е като солта - в норми овкусява, прекалено - вгорчава! Отдавна пресолихте манджата -време е за подравняване на окрайна....
364
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не им върви на руснаците и корабите им и това си е! Те и на луната още не могат да стигнат половин век след американците и други нации, въпреки че там няма море!
363
6
 
15
 
! Отговори
@ @ @ преди 2 месеца
По примера с крайцера Москва, украинците се грижат да се попълва и разширява подводния флот на Русия.
362
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофилето бълва пяна и обещава страшен ответен удар, както винаги обещават при всеки утонул корабль! А пък на мене татко ми обеща да ми купи кола с лети джанти и шибидах, ама друг пъъът! Нека деее!
361
1
 
5
 
! Отговори
Обаче преди 2 месеца
-1500 на летището
360
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От 6 БДК остана само 2 читави другите отидоха на посещение на крайцера Масква. Разузнаването на Украйна работи без грешка. Чакат да натоварят хубаво кораба с ракети и снаряди и го взривяват с дронове Магура 2. Поне 4-5 дрона удариха Цезар Куников това се вижда от разпространените клипове от ГУР Украйна. Атакуват кораба и от лявия борд и от дясния борд. Загадка е с каква връзка работят тия дронове със американска военна сателитна връзка или със Старлинк на Елон Мъск.
359
14
 
11
 
! Отговори
Как започна всичко преди 2 месеца
До До 344: До преврата в Украйна от 2014 година Русия не е имала никакви причини да воюва с Украйна. Но осем години гражданска война срещу руското население на Донбас вече бяха причина. И не само това. В Украйна имаше лаборатории за биологично оръжие, Зеленски говореше за разработка на атомно оръжие. Това вече беше причина. Да си припомним как са действали САЩ в подобни случаи. Само заплаха за сигурността на американски граждани беше причина САЩ президента Рейгън да заповяда нахлуване в Гренада.