Украйна: Унищожихме големия руски десантен кораб "Цезар Куников"

Той е бил в украински териториални води по време на атаката
14 фев 2024 10:35, Петър Бойчев
509
Украйна: Унищожихме големия руски десантен кораб "Цезар Куников"
Снимка БНР

Въоръжените сили на Украйна са унищожили големия десантен кораб "Цезар Куников" край окупирания полуостров Крим, съобщи днес армията на Киев, цитирана от Ройтерс. Плавателният съд е част от руския Черноморски флот, предава БНР.

"Украинските въоръжени сили заедно с военното разузнаване са унищожили големия десантен кораб "Цезар Куников". Той бе в украински териториални води край Алупка по време на удара", съобщи армията в Телеграм.
Все още няма официални коментари от руска страна за атаката.

По-рано Telegram каналът "Кримский ветер“ съобщи, че около 7 сутринта са се чули експлозии в морето, но не е имало изстрелвания на ракети. Според очевидец е бил поразен руски кораб.

Впоследствие се появи размито видео, показващо как нещо гори в морето. Силна ударна вълна са усетили жители на село Кацивели. Боеприпасите на повредения кораб вероятно са експлодирали. Друг кораб се приближи, за да спаси потъващия кораб, а наблизо се вижда и подводница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още по темата: унищоженруски кораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
398
16
 
8
 
! Отговори
бай Пешо преди 2 месеца
да де, ама на евентуални мирни преговори (в близко бъдеще, ама по-натам), Русия би могла да постави условието да й бъдат възстановени всички потопени кораби. На евентуалния отговор "Не можем", "Не става", или пък "Ще стане много бавно", отговорът й ще бъде "Ами, когато може, когато става, не бързаме, просто си продължаваме операцията, докато можете. Това е положението!" ...Бивша Укриана сама си го нaхлyзвa
397
16
 
9
 
! Отговори
Овчар преди 2 месеца
мдааа, Украйна със сигурност ще загуби излаза си на Черно море. Интересното не е това обаяе, а това че докато стадо си блее под такива статийки, нема статия за кацащите имигранти на летище София.
396
4
 
12
 
! Отговори
Дигитализейшън преди 2 месеца
Това е един от новите кораби участва и във войната в Грузия.
395
9
 
12
 
! Отговори
Британски учЕн преди 2 месеца
Това корито мяза на бронирана допотопна гемия. Украинците са направили услуга на руснаците като са ги оттървали от това безаналогово "чудо".
394
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Голяма паника е настанала на БДК когато са разбрали че кораба е атакуван от дронове. Матроси и офицери са се блъскали по борда тичайки панически в различни посоки. Бордовото оръдие изобщо не е задействано и само двама трима по хладнокръвни матроси са стреляли с калашници по дриновете. Лакардиите за унищожени дронове са само за успокоение на русофилистията.
393
13
 
5
 
! Отговори
Тафталогов преди 2 месеца
Курника не се даде без бой Преди да потъне успя да унищожи няколко укро дрона. Ура друзя!
392
13
 
17
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 месеца
Интересни подробности за БДК Цезар Куников. Това е най-новия руски БДК кръстен на руския офицер Цезар Куников който е убит от германците на същата дата 14.02.1943. Съдбата подсказва на Русия че няма да излезе жива от схватката с Украйна. Цезар Куников е четвъртия БДК унищожен от украинците след Саратов, Минск и Черкаск. Потопен е след 4 удара с дронове Магура 2 един от десния борд и 3 от левия борд като един от дроновете е влезнал през пробойната на друг дрон и е довършил кораба за секунди.
391
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро тълпи мигранти ще гонят българските жени по софийските улици. Путин ли ще е виновен за това? Събудете се
390
9
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 388 преди 2 месеца
Е как защо, и децата в детския сад знаят че руснаците опюват още с кутрето си, но когато наистина се ядосат и включат цялата си ръка ще стане много много лошо и укрите ше видят пaтka сол ближе ли.
389
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
РУСНАЦИ, ВАШИЯТ ИСТИНСКИ ДЕСЕТИЛЕТЕН ВРАГ Е ВЛАДИМИР ПУТИН!
388
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може би другия път, когато твоето дете умре в българска болница заради мизерията в българските болници, ще се сетиш, че България издържа украинския бюджет чрез вноските в Европейския съюз. Това сигурно ще ти е много смешно
387
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И най-вече може ли да обясниш защо българите плащат оръжието за Украйна?
386
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
О руснако клети, подложен на жестока агитация, нямаш ли мотивация в таз тридневна операция, това за теб е безуспешна излъгация!
385
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А може ли да обясниш защо умират 10 украинци на 1 руснак?
384
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И квоо? Вече втора година вой на копейки и люти закани след поредния резил на самая могучия. И всеки път едно и също - ей сега ше видят укрите кво ше стане. Кво ше стане ве копейки? Ше ударят с дронове които 90% ше ги прихванат, ше седят пак по бомбоубежищата и готово. Вие ше се радвате като малко дете пред сладоледаджийница и пълномащабната война срещу 25 пъти по-малка държава си продължава с променлив успех и много жертви вече започвайки 3 та година.
383
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ооо копейки! Забравих да ви честитя празника, днес. Взимайте пример от Костя и Цомчо и мейк лов нот уор. Айде наздраве!
382
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Представяш ли си, драги читателю, след целия тоз руски резил, кви филми ще напpъцкa руската филмова индустрия в прослава на руските "герои"? И впоследствие всичко това ще се възприема от малките детски главички като история! Така действаше руската пропаганда и в България! Едно време казвахме "Хубав ли е филма, или е руски?"
381
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Утре кой е роден, или умрял?
380
4
 
8
 
! Отговори
Кокарджа преди 2 месеца
Цезар Куников е убит на същия ден (14 февруари) ха-ха
379
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Комиците - Зелето, Залужни, Сирски, Байдън, Лудата сервитьорка