Адвокатът на Нотариуса: Не знам кое стои в основата на убийството му

Велимир Атанасов отрича обвиненията на гръцките бизнесмени
Обновена: 15 фев 2024 22:50 | 15 фев 2024 22:37, Нели Христова
48

Адвокатът на Мартин Божанов – Нотариуса - Велимир Атанасов отговори на обвиненията, отправени в медийното пространство от двама гръцки бизнесмени. Те твърдят, че са били изнудвани и преследвани от група с участието на Атанасов. Той представи версията си пред Bulgaria ON AIR. С него разговаря Теодора Георгиева.

Лъжа, тормоз, рекет – са част от обвиненията отправени към Нотариуса и неговия адвокат Велимир Атанасов. Пред заяви пред репортера на Новините ON AIR Теодора Георгиева защитникът заяви, че е бил съдружник с Нотариуса в рамките на три години до 2018, но след това е бил само адвокат по делата за прекратяване на брака на Божанов със съпругата му и уреждане на имуществените им отношения.

"Били сме съдружници в три фирми, които са изцяло по повод отношенията с една банка, в периода 2015-2018 година. Даже 2018 те са съвсем откъслечни", заяви Атанасов.

Атанасов определи казаното от Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис като абсолютна лъжа.

"Как си го обяснявам – много просто - прочели са ми името по повод всичкия шум, който се вдигна с делото в Луковит и съдия Цариградска, решили са да се възползват от ситуацията. Смея да твърдя, че те не са изрядната страна. Виждал съм Дикос на очна ставка. Каламарис мисля не съм го виждал освен ако не е идвал в съда, а Дикос съм го виждал и в съда, никога някъде другаде не съм го виждал", категоричен е Велимир Атанасов.

А по повод обвиненията на гръцкия бизнесмен Йоаким Каламарис, че Атанасов и вече отстранената като административен ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова са имали любовни отношения, адвокатът заяви, че става дума само за "едно старо приятелство".

"Ако се тръгне по техните твърдения къде с кого съм живял на какви хотели сме били - това са фактите, които ще докажат, че те лъжат", заяви защитникът.

Велимир Атанасов добави, че няма отговор на въпроса кое е в основата на убийството на Нотариуса, нито кой стои зад него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя където го е гръмнал, да не потърси и тебе, по-добре си кажи.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И тоя е за затвора.
36
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Този потвърждава приказкита че в РАЯ АДВОКАТИ НЯМА
35
0
 
3
 
! Отговори
Заваллията, преди 2 месеца
Сега кой ще му плати хонорара?!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Толкова заплетена работа и омаскарени прависти , че трябва да се внесат от ЕС и с години да работят за България.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как да знае завалията, то явно е имало опашка от желаещи да му проветрят кошницата на раменете
32
0
 
13
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 2 месеца
Толкова са много престъпленията, че дори тоя не може да реши кой е най-смел от потърпевшите! Редно е този адвокат да се скрие и да не коментира, че наистина стана за смях!
31
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Ааа , значи това е оправача на прокурорката Зартова ?! Удри баце !
30
0
 
10
 
! Отговори
Юрист преди 2 месеца
Да внимава колегата,защото не се знае какво са му доверили....
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поздрави на убиеца! Да е жив и здрав!
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вж като го гръмнаха колко неща се осветлиха. Иначе не ни правеше впечатление. Това е умишлен или косвен умисъл на убиеца? За доброто на бг ли го е направил?
27
0
 
19
 
! Отговори
РАЯ преди 2 месеца
ЗНАЕШ! МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ И ЗАЩО!
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не може да се посегне на съдебната мафия.Та тя е основният стълб на Държавата на мафията.
25
0
 
13
 
! Отговори
адвокат преди 2 месеца
Този да не се ослушва.Във всички градове има такава симбиоза-бивш магистрат,настоящ адвокат в тесни връзки с настоящи магистрати.Насочват се клиенти към него,предлага се "оправяне" на дела и пр.Елате в Пловдив,и ще се убедите за връзката на двама хубостника-бивш съдия е днешен адвокат/известен оригинален пияница/,в приятелска връзка с прокурор-дългуч.Само да се види в кои деля е влизал,и да се разпитат клиентите му,кой ги е насочил към адвоката,какви пари са искани и за какъв резултат.
24
0
 
24
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 месеца
А най вероятно е било спор за паркомясто и Нотариуса е почнал ти знаеш ли кой съм аз не ***.Другия го оритал хубаво по селски после му напълнили пъпеша с оловни хапчета по италиански и си заминал.После жена му,като се убедила,че е наследила краденото се обадила на 112.Това е най общо казано.
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Започнат ли да разводняват темата и да пълнят медийното пространство с излишна информация, значи че никога няма да разкрият покровителя на мошеника. Съд и прокуратура ще продължат да бъдат най- страшната мафия в България.
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сигурно са се скарали кой да бродира гоблена по време на почивката в 10 часа.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мафията си има държава, това е от доста години но хора като това адвокатче и нотариуса са изпълнители, едва ли без истински нотариус и помощ от прокуратура/съдия стават подобни схеми а и едва ли нискоинтелигентена кримка сам се е сетил как да върти измамите.
20
0
 
8
 
! Отговори
Прокурор ФАЛКОНЕ преди 2 месеца
Държавата или Мафията?
19
1
 
12
 
! Отговори
Всички скъпи преди 2 месеца
Поршета мо шега мерцедеси Аудита Бмвта Дожжравове и тн имате ри представа в България как се копуват?!С финансови злоупотреби източване на ДДС от фирмаджий лихварство дрога проституция изнудване и кражби!!!!В чужбина не е така но в България е така.