Путин уволни командира на руския флот заради потопения кораб

Десантният "Цезар Куников" бе улучен от украински дрон край Крим
16 фев 2024 09:48, Петър Бойчев
182
Путин уволни командира на руския флот заради потопения кораб
Снимка БГНЕС

Адмирал Виктор Соколов, командир на Черноморския флот на Русия, е бил уволнен ден след като Украйна съобщи, че е потопила големия десантен кораб "Цезар Куников". Това съобщиха руски военни блогъри и бившият съветник на Кремъл Сергей Марков, но засега официално потвърждение от Москва няма.

Още по темата
Руското министерство на отбраната не отговоря на исканията за коментар, предаде БТА.

Соколов пое командния пост през септември 2022 г., половин година след началото на военната инвазия на Русия в Украйна. Назначението му последва поредица от унижения за Черноморския флот, включително потъването на флагмана "Москва", поразен от украински ракети.

Въпреки смяната на командването руските военни кораби продължават да понасят удари от украинските сили, чийто собствен флот в сравнение с тях е малък. Украйна използва безпилотни военноморски дронове, заредени с експлозиви, за да атакува руски кораби и се опитва да ги изтласка от части от Черно море, което ѝ позволява да отвори жизненоважен коридор за превоз на зърно.

В сряда (14 февруари) Украйна заяви, че е унищожила кораба "Цезар Куников" край бреговете на анексирания от Русия Крим при операция с дрон, който е пробил левия борд на кораба и го е накарал да потъне. Русия не направи коментар.

Украинските военни твърдят, че са "унищожили" 25 руски военни плавателни съда и една подводница през войната до момента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
11
 
13
 
! Отговори
РАШИЗМЪТ УБИВА преди 2 месеца
РУСКИТЕ ФАШИСТИ СА ЖЕСТОКИ УБИЙЦИ- УБИВАТ И РУШАТ!
108
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скапани, диванни, форумни, безполезни уркофили! Нищо недействащи!
107
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Авдивка е незначително малко селце, но десантният кораб е ГОЛЕМИЯТ!
106
3
 
13
 
! Отговори
Оттук насетне преди 2 месеца
Ше бъде случайно блъснат на пешеходна пътека докато пресича в Събота или Неделя, а в Понеделник оглавява руския подводен флот! Путинакбар!
105
3
 
8
 
! Отговори
вгз преди 2 месеца
До руско-копейкиното бг общество на троловете:ПСА е построен 10-на г. след ВСВ. Никога не е имал нещо общо с освобождението на България. За него има съвсем друг паметник на друго място. Ех, да бяхте прочели и историята.Толко сте неграмотни, колкото и тези, които демонтираха ПСА пак по същите съображения.
104
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
и нека форумната осраинска подкрепа да бъде реална - под строй начело с Тагаренко след БТР те на помощ на Сърски и Зеленилото Бегом Марш!
103
9
 
11
 
! Отговори
Време е преди 2 месеца
За уволнение на Путин. абсолютно самонадеян и безполезен за цяла Русия
102
8
 
5
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До До ала бала 1. САЩ имат системи срещу подобни дронове. 2. Старите кораби като БДК просто физически няма място за монтиране на подобни системи самите корпуси са много високи. 3. РФ принципно има разработени подобни системи но не са монтирани масово.
101
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Откога стана "големият десантен кораб"?!? По добра медийна победа ли звучи така?!? Ако не беше членувано някакси нямаше да е медийно уркофилски!
100
6
 
17
 
! Отговори
До ала бала преди 2 месеца
Проблема не е в това дали кораба става за модерна война, а в защита му. Като нямаш адекватна защита от въздушни нападения и дронове ест че ще ти го потопят. След като на руснаците им потопиха ракетния крайцер Москва с въздушен удар, а тоя кораб е точно уж да пази от такива нападения се видя, че руснаците проста са некадърни, колкото и да не им се иска на русофилите да го признаят
99
3
 
12
 
! Отговори
Смях преди 2 месеца
Хе-хе-хе, и като сложат друг командир украинците ще спрат да потопяват ли?
98
3
 
10
 
! Отговори
Ала Бала преди 2 месеца
В съвременната война корабът е плаваща гробница без 100 % надеждни ПВО и защита от водни дронове... а такива не съществуват. Дори и САЩ в момента гледат с тревога подобни случаи, понеже разчитат по света доста на кораби - дронове произвежда вече всеки гараж в Близкия изток.
97
4
 
12
 
! Отговори
аха преди 2 месеца
А дали досега не криха смъртта му и го представяха за жив, сега по стар сталински обичай ще му стоварят всички неудачи (1/3 от черноморския флот на Русия бе пратен на дъното от държава БЕЗ флот)?
96
7
 
12
 
! Отговори
Striker преди 2 месеца
Да прави компания на Масквами. Сега е украинска археологическа находка.
95
3
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Ама сте галошши и вие :) Беганте да се фитнете малко.
94
1
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
А какво да кажем за ПСА? Сега чета, че в заводът на ПСА някъде си в Русия, произвеждали Ситроени ;) Това ли искаше да чуеш за ПСА?
93
9
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Все едно някой да уволни Путин за изстъпленията в Донбас. Руснаци,вземете се скрийте накъде,ама гледайте да е на друга планета.И като казвам "руснаци" имам предвид и украинците. А днес важна среща в Париж.Сефардският ром Зеленски,след като предаде поредният комплект от западни оръжия на Путин след изтеглянето от авдеи яка копнее за унилатерален договор с Макрон ,а въоръжение. Същият Макрон,който пишеше ,че Русия не трябва да бъде атакувана. То и шизофрения не е вече това. Съветски срамни болести
92
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тъжен ден за БГ копейките, а ще има още много такива.
91
13
 
5
 
! Отговори
каквото повикало преди 2 месеца
Споко, ПСА пак ще го вдигнем, но сатанистката статуя на Сердика ще си замине :)
90
0
 
7
 
! Отговори
Серьожа Пичаков преди 2 месеца
Ето все по плану!