САЩ изчисли: Войната струва на Русия $211 млрд.

Украйна е потопила над 20 кораба
16 фев 2024 22:30, Александър Попов
80
САЩ изчисли: Войната струва на Русия $211 млрд.
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия вероятно е похарчила досега до 211 милиарда долара за своите военни операции в Украйна, заяви днес високопоставен представител на министерството на отбраната на САЩ, цитиран от Ройтерс.

Той каза още пред репортери почти две години след руската пълномащабна инвазия в съседната страна, че Москва е загубила над 10 милиарда долара от отменени или отложени продажби на оръжие.

Служителят на администрацията на Байдън, пожелал анонимност, даде тези данни в момент, когато ключовата военна помощ на Съединените щати за Украйна е блокирана. По-рано тази седмица Сенатът на САЩ, контролиран от демократите на президента, одобри пакет помощи за Украйна, Израел и Тайван в размер на 95 милиарда долара. Доминираната от републиканците Камара на представителите обаче засега отказва да го разгледа.

"Чували сте ни да говорим много за това колко е важно за Конгреса на САЩ да приеме допълнителното финансиране, така че да можем да продължим да подкрепяме Украйна", каза служителят на американската администрация, която е най-големият донор на Киев. "Не мисля обаче, че сме говорили толкова много за разходите, които Русия вече е направила и продължава да прави", отбеляза той.

По негови данни войната е струвала до момента на Русия 1,3 трилиона долара по-малко икономически растеж до 2026 г. и около 315 000 убити и ранени войници. Освен това, добави той, Украйна е потопила или повредила най-малко 20 средни и големи кораби от руския военен флот и един танкер в Черно море./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: войнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
17
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 3 месеца
Безполезни изчисления. Въведените от Запада антируски санкции са неефективни. От тях повече страда въвелият ги Запад. Руската икономика расте. Авдеевка падна. СВО се придвижва на запад. Целите на Президента Путин се изпълняват в пълен обем.
48
1
 
18
 
! Отговори
Добре, добре преди 3 месеца
Е щом краварите са го изчислили можем ли да не им вярваме. Все пак нали те са единствения носител на демокрация по всички земни кълбета. Че и на Луната я диставиха демокрацията - чрез пето студио на Холивуд
47
6
 
2
 
! Отговори
Да изселим България преди 3 месеца
До 40 Анонимен Територията на Русия не става за нищо друго освен за наказателни колинии. От Русия може да стане перфектния затвор-страна. Всички престъпници ще бъдат пращани там. Да бачкат. . . . . . . . . Хубава идея, но като че ли трябва да изселим почти цяла България имайки в предвид наличността на престъпници на свобода в България!
46
0
 
11
 
! Отговори
При заплати в Америк преди 3 месеца
Но като се знае, че в Русия разходите са много по ниски от тези в Америка, може да се предположи, че разходите са между 100 и 600 пъти по ниски! Все пак руснаците не взимат по 5000 долара заплата средно! Така може да се обясни и нежеланието на Русия да търси край на войната или на т.н. специална операция! Не се опитвайте отново да ни заблуждавате!
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Краварите лъжат. Всичко е от резерва.
44
0
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 3 месеца
До ВОЕНЕНБаце, като те гледам какви глупости ръсиш, то ако наистина си военен си някое редниче или по вероятно чистача на стаята на редниците.
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След Украйна Русия трябва да удари влезне и у нас за да избеси краварските екскременти както в политиката ,така и гей-говедарите драскащи по форума. Такива само в лагери кат ония къде вчера захапа дъските.
42
5
 
13
 
! Отговори
САЩисан преди 3 месеца
Броят чужди пари, а самите затънали в дългове - 33 трилиона $, по няколко пъти на години са на ръба на дефолт.
41
4
 
14
 
! Отговори
ВОЕНЕН преди 3 месеца
САЩ пак си правят сметки без кръчмар или с техен кръчмар. Себестойността на един снараряд за танк на пример, има себестойност във САЩ около 100$ но продажната му цена е около 1000$ .Същия този снаряд в Русия е със себестойност 10-20$ и разбирасе много по ниска пазарна цена. Ако по сметките на САЩ Русия е платила 211 млрд то за Русия сумата е поне от 20 до 50 пъти по малка като се вземе из предвид и 60-70 годишните боеприпаси които Русия използва вместо да утилизира !
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А урсула колко Милиарда плати :)))
39
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шефът на руския ЧФ флот адмирал Виктор Соколов е уволнен а скоро ще бъде и съден заради гафа с Цезар Куников. Гибелта на Цезар Куников е предизвикала дива ярост у дребния фюрер. Освен севернокорейските снаряди и ракети на кораба са се намирали и дузина севернокорейски военни експерти които са изпратени от Ким да се запознаят на място с оръжията на НАТО. Путин е обещал пълна безорасност на корейците но за негово нещастие те са потънали заедно с кораба.
38
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Територията на Русия не става за нищо друго освен за наказателни колинии. От Русия може да стане перфектния затвор-страна. Всички престъпници ще бъдат пращани там. Да бачкат.
37
0
 
5
 
! Отговори
Стара сентенция преди 3 месеца
От ромски философи:"Парите са добър слуга, но лош господар" Парите не правят щастието!
36
0
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 месеца
Много, аз с тези пари ще си платя парното
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А на нас работещите европейци колко ни е струвала??! И продължаваме да плащаме и подаряваме
34
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путлю искаше да блокира украинския износ на зърно по Черно море, но се получи точно обратния ефект. Украйна блокира флота на Путлю в Новоросийск и в момента Украйна изнася повече зърно през Черно море отколкото е изнасяла през 2021г. БДК Цезар Куников беше натоварен със севернокорейски снаряди и ракети калибр които трябваше да бъдат разтоварени в Севастопол. Само че украинското разузнаване знаеше всичко и дебнеше Цезар Куников на 4 км от пристанището в Севастопол. Нататък знаете какво стана.
33
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Заминаха спестяванията на руския народ.
32
2
 
2
 
! Отговори
R1 преди 3 месеца
Русия иска да разположи ядрено оръжие в космоса, съобщава ABC News, позовавайки се на свои източници.Тези източници, които са добре запознати с дискусиите на Капитолийския хълм, казаха, че разузнаването е научило за желанието на Русия да изпрати ядрени оръжия в космоса. Не се говори за използването им срещу цели намиращи се на Земята, а за възможното им използване срещу сателити в космоса.
31
4
 
8
 
! Отговори
делено на 90 преди 3 месеца
горе долу 25 миляда. Бълха ги ухапала! Американците сто процента пак са смятали по техни цени - а то трябва по руски!
30
3
 
10
 
! Отговори
изчилителите преди 3 месеца
тия колко го смятаха - все сметките им криви!