Насар грабна европейската титла по вдигане на тежести

Той спечели титлата до 89 кг
Обновена: 17 фев 2024 18:58 | 17 фев 2024 18:53, Стела Стоянова
47
Насар грабна европейската титла по вдигане на тежести
Снимка БГНЕС, архив

Карлос Насар доказа, че е най-големият талант в световните щанги в момента, след като спечели титлата в категория до 89 килограма на Европейското първенство в София с изключително представяне.

19-годишният българин бе безгрешен от самото начало, като записа три успешни опита в изхвърлянето, за да поведе в класирането със 176 килограма, шест повече от единствения си реален конкурент Антонио Пицолато от Италия. В изтласкването Насар тотално отчая Пицолато с два успешни опита, с които двубоят му стана 391 килограма. След като италианецът не успя да отговори на предизвикателството, титлата на Насар бе подпечатана. Той бе заявил 224 килограма за световен рекорд в категорията, но не го направи, за да се запази за предстоящите състезания и Олимпийските игри в Париж през лятото.

Пицолато остана на второ място с 11 килограма по-малко в двубоя от българина, а молдовецът Марин Робу спечели бронзовия медал с 378 килограма. По този начин България вече има четири титли от домашното първенство и води в класирането по медали. България има още един сребърен и един бронзов медал. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За Карлос се очакваше да вземе титлата, защото е феномен. Но това което за сега през цялото европейско първенство прави Българският отбор до момента е изключително и ни връща обратно в златните години. Евала на всичките момчета и момичета от отбора. Чудесни атлети с чудесни резултати! Карлос е просто черешката на тортата.
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Напълни ми душата това момче! Да продължава все така да се развива и да е мъж на място! Млад човек - пример за младото поколение (няма безгрешни, но той се учи от грешките и става по-добър - изключително ценен урок за всеки човек, не само за младите) Израдваха ме и другите Български състезатели, които показаха на какво са способни, та дори спечелиха медали! Огромно щастие и благодарност! България винаги е била силна в щангите и съм много щастлив, че продължава да бъде! Особено тук на Родна земя!
33
1
 
14
 
! Отговори
Разбор преди 2 месеца
Жив и здрав, Карлос! Още много титли и успехи в спорта и в живота! България ти стиска палци - всеки, колкото може! Знаем, че не ти е лесно - на никой не му е, но трудностите ще те калят и ще имаш психика на шампион! А трроловете - те такива ще си останат - мани ги ;) Пробват всякакви подходи, но виждаш, че хората не им се връзват и са зад теб. Не минават нито директни злоба и оплюване по теб, нито убеждаването да бягаш, нито настройването едни срещу други, нито ролята на "българи" плюещи Българи
32
1
 
11
 
! Отговори
СТРАХОТЕН преди 2 месеца
Браво, Карлос! Честита титла! Прекрасно представяне на отбора ни! Живи и здрави да сте и всички, които милеят за България и осъзнават, че "държавата" не е администрацията, а БЪЛГАРИТЕ! "Държавата" е всеки един от нас и всеки трябва да се пита "как да допринеса АЗ за БЪЛГАРИЯ" , а не "какво прави държавата за мен", защото това е все едно да пита какво прави всеки един от останалите хора за него, което е нелепо! ТИ го осъзнаваш и допринасяш за БЪЛГАРИЯ много! Благодаря ти! Подминавай троловетее!
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А помните ли как нашите момичета биха рускините и взеха златото, а онея гледаха като пребозали???
29
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не всичко е пари ,така е но в България няма бъдеще. Има още няколко години активен спорт,а след това! Серафим Тодоров още съжалява за изпуснатия шанс .макар,че и да беше играл за Америка, всичко щеше да профука , защото си му е в кръвта!
28
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лоша новина за русофилите. Българин е европейски шампион.
27
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Стилиян Българин? А не е ли ливанец? Имаше един подобен, даже много по-добър, после се състезаваше за Турция, очевидно не знаеш.
26
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спомням си за още един щангист , много по-добър от този, също мусулманин, после се състезаваше за Турция, макар, че от поколения семейството му е от БГ. Не виждам с какво може да ме радва и този, утре от Карлос ще стане Карим, ще викне "аллах акбар" и да видим какъв юнак ще е ? Наемен гладиатор.
25
2
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Браво! Да живее България!
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво момче!
23
1
 
7
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 месеца
До 26 само американци го посещават ;) русофилите са твърде бедни зажтам
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българин-юнак.
21
14
 
11
 
! Отговори
До 23 преди 2 месеца
Интелектът е важен. Всеки може да вдига щанги, но всеки щангист по професия е със спряло развитие във 2ри клас. Това не е спорт, а гротеска за джуджета, ставащи инвалиди на 40. Айде се осъзнайте кое е важно за една държава. Не е борба и тежести.
20
13
 
5
 
! Отговори
Дзъ преди 2 месеца
Браво за ентузисазма на момчето. Но като чукне 35 г. с 10х. лв мизерни награди от държавата и инвалидизиран като 80 годишен старец ще съжалява трижди че си е скапал здравето за мизерните държавни подаяния. Да бега на Запад докато е млад, че поне да има пари да се лекува след 20-30 години
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До този с парка.Едни те търсят.Не казват за какво.
18
10
 
7
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 месеца
Най-големият Исторически парк в света до Варна поздравява Карлос и му благодари за посещението на парка!
17
8
 
13
 
! Отговори
Стилиян преди 2 месеца
Незнам какво сърце има този БЪЛГАРИН и продължава да се състезава за жалката ни родина глед г.а.в.ра.та която си направиха с него на Спортист на годината. Поклон
16
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До "Защо не участват руснаци?" - щот са с меки китки