Насар грабна европейската титла по вдигане на тежести

Той спечели титлата до 89 кг
Обновена: 17 фев 2024 18:58 | 17 фев 2024 18:53, Стела Стоянова
47
Насар грабна европейската титла по вдигане на тежести
Снимка БГНЕС, архив

Карлос Насар доказа, че е най-големият талант в световните щанги в момента, след като спечели титлата в категория до 89 килограма на Европейското първенство в София с изключително представяне.

19-годишният българин бе безгрешен от самото начало, като записа три успешни опита в изхвърлянето, за да поведе в класирането със 176 килограма, шест повече от единствения си реален конкурент Антонио Пицолато от Италия. В изтласкването Насар тотално отчая Пицолато с два успешни опита, с които двубоят му стана 391 килограма. След като италианецът не успя да отговори на предизвикателството, титлата на Насар бе подпечатана. Той бе заявил 224 килограма за световен рекорд в категорията, но не го направи, за да се запази за предстоящите състезания и Олимпийските игри в Париж през лятото.

Пицолато остана на второ място с 11 килограма по-малко в двубоя от българина, а молдовецът Марин Робу спечели бронзовия медал с 378 килограма. По този начин България вече има четири титли от домашното първенство и води в класирането по медали. България има още един сребърен и един бронзов медал. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо не участват руснаци?
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И бокса, и бокса!
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 8Преди 9 години ревяхме срещу сирийските бежанци. ///Бащата на Карлос е ливанец, а не сириец.
12
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре бе, по-загубен спорт от това и борбата има ли?! Само полуръстове с 2 мозъчни клетки...
11
17
 
13
 
! Отговори
СПОРТИСТ на БЪЛГАРИЯ преди 2 месеца
Насар-едно изключително скромно момче,абсолютен талант в щангите! Жалко,че неговия спорт няма такава подкрепа в САЩ ,нашия ГОСПОДАР! Затова и спортист на България е един атлет в баскетбола с посредствени постижения,но котиран в Америка! Жалко за Насар,ако беше се състезател на друга държава ценяща спортните таланти,той щеше да позлатен и на особена почит,жалко!
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами поздрави със Иранската песен на група Boyz Bigharar.
9
5
 
15
 
! Отговори
ДО БЪЛГАРИТЕ преди 2 месеца
Българи, честито! НЕ само за Карлос, а за всички наши спортисти, които показаха на какво са способни! Живи и здрави да са и искрена благодарност за радостта, която ни донесоха! ПОДМИНАВАЙТЕ ТРРОЛОВЕТЕ - опитват да всяват разделение (тук един опита да направи разделение Везенков-Насар, което е ДОЛНО, но очаквам още! ОРГАНИЗИРАНИ СА и използват всякакви похвати с отклоняване на тема, манипулации, измислени спорове, за да хулят всичко Българско и дразнят! ПОДМИНАВАЙТЕ ГИ! РАДВАЙТЕ СЕ! Това ще ги **
8
13
 
13
 
! Отговори
Хунка преди 2 месеца
Преди 9 години ревяхме срещу сирийските бежанци. Къде са русофилите сега.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво , много корав!
6
1
 
6
 
! Отговори
До фф преди 2 месеца
До фф - нещо много си се объркал - истинските Българи в коментарите казаха "НЕ ти, а ВСИЧКИ, които те карат да заминеш, да се махат! ТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ, а в най-добрия случай вредни и безполезни за себе си и околните МРЪНКАЧИ, на които друг е виновен! ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ се борят, както и ти, и милеят за България въпреки всичко! Не се предават, а се радват на трудностите, защото те ИЗГРАЖДАТ характер, което отличава успешния от мардата" ТОВА ГЛАСУВАХА! А трролската ти пропаганда няма да мине!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Благородно и уважително отношение към Карлос от страна на италианеца. Но това, което Карсол постига... думи нямам! И най-силните години тепърва му предстоят. Абсолютно феноменален щангист.
4
11
 
10
 
! Отговори
ВЕЗЕНКОВ преди 2 месеца
Голема работа, я па търкам пеиките у НБА и съм спортсмен N1 на България.
3
3
 
16
 
! Отговори
БРАВООО!!! преди 2 месеца
БРАВООО!!! ЖИВ И ЗДРАВ ДА СИ! ВСЕ ТАКА МЪЖ НА МЯСТО И ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН! Подминавай дразнителите, злобарите и неосъзнатите! Обръщай внимание на онези, които те подкрепят и правят добро (а те са многократно повече, просто не се набиват на очи като другите)! Развивай се и се подобрявай винаги! Учи се от грешките си-всеки допуска, но е важно да се поучиш и продължиш! Винаги носи България и духа й в сърцето си-това дава огромна сила! ЗАРАДВА ЦЯЛ НАРОД (истинските Българи)! Благодаря ти от сърце!
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Велик! Без конкуренция!
1
10
 
20
 
! Отговори
фф преди 2 месеца
Хаха Pycopoбчетата на Цанов гласуваха този да отиде да се съзтезава за арабите за пари. Под чужд флаг и държава. Този Насар е 100 пъти повече българин от тези pycopoбчета, колко повече доказателства искате??