Бундестагът отказа да даде на Украйна далекобойни ракети Taurus

Предложението на опозиционния Съюз (ХДС/ХСС) не бе прието
22 фев 2024 15:56, Петър Бойчев
156
Бундестагът отказа да даде на Украйна далекобойни ракети Taurus
Снимка БГНЕС

Бундестагът гласува против предложението на опозиционния Съюз (ХДС/ХСС) за доставка на крилати ракети Taurus на Украйна, съобщава германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Предложението бе отхвърлено с гласовете на 480 от депутатите, 182-ма гласуваха "за“, а петима се въздържаха от вота.

Още по темата
В навечерието на гласуването председателят на Християндемократическия съюз (ХДС) Фридрих Мерц призова партиите от т.нар. светофарна коалиция (ГСДП, "Зелени“ и СвДП) да подкрепят предложението. "Повратната точка“, обявена от канцлера Олаф Шолц, досега до голяма степен "остава само на думи“, коментира той.

На скептиците по отношение на доставките на Taurus за Украйна Мерц заяви, че Германия е би трябвало да е научила от историята, че умиротворяването на режим, който не спазва никакви правила, е безполезно. "Това води до обратното на това, което искаме: сигурност и свобода“.

В предложението на Съюза (ХДС/ХСС) "За истинска повратна точка в германската външна политика и политика на сигурност“ депутатите призовават за "незабавна доставка“ на оръжейни системи, поискани и налични в Германия за нуждите на Украйна във войната срещу Русия, включително крилатите ракети Taurus. Германия трябва да поеме европейското лидерство и координация. Въпреки заплахата от Русия, Берлин обаче остава далеч от "промяна на стратегическата парадигма“, се посочва в изявлението.

Политици от управляващите партии разкритикуваха предложението на опозицията, подчертават от редакцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цветанчо, краварче, то затова ли като руснаците са малцинство в Крим, украинските фашисти дадоха без бой Крим на руснаците? Кажи вее, кравар?
101
9
 
8
 
! Отговори
Цветан преди 3 месеца
Крим беше взет, за да могат руснаците да имат контрол над морето. Там руснаците бяха малцинство. Да! Бяха малцинство! Има изненадани русофили? Техен проблем! Руската пропаганда гърмеше, че там живеят предимно руснаци, но това въобще не беше вярно. Едно време руснаците дори изселват насила кримските татари, за да ги заменят с руснаци, но с течение на годините нещата отново се бяха самоурегулирали. Руснаците отново бяха малцинство.
100
4
 
4
 
! Отговори
Жиката преди 3 месеца
Германия удобно място за Я удар.
99
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Бундестагът одобри далекобойни оръжия за Украйна, но не спомена Taurus" / Заглавието в друг новинарски сайт за същата новина! Просто Днес.ру винаги е гледал да се хареса на руските тpoлове
98
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 97 Град Донецк не е под руски контрол? Нещо май бъркаш градът с Донецка област, кравар. Ти в кой кашон досега си спал ве, кравар? Муахахахаххааа...
97
12
 
4
 
! Отговори
до 92 преди 3 месеца
Откъде отстъпват украинците ве kackeт мaлoyмeн? Руснаците не контролират изцяло нито една област - включително и Донецк където ги пържат най редовно докато са се събрали цели бригади да слушат речта на генералите си получават ракети и награда Дарвин
96
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До За съжаление Да наричаш ГЕРМАНИЯ бyнаk? Ти наистина си за съжаление!
95
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ми едно време украинци са влезнали в Берлин. Германците и това си знаят и това си помнят. Вярно голяма част от Украйна са искали още тогава да са отделно от Русия и са помагали на германците. Също като тях и Беларус пък още повече са помагали на Германия. Беларус са едни от най-големите колаборационисти на Германия по време на Втора световна война. Германците и това си помнят. Обаче и много украинци са срещу Германия. Да не се чудите дали някои решения са "случайни". Няма нищо случайно!
94
2
 
6
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 месеца
Тоз под мен 91 Анонимния много се пали. Споко е пич, ще направиш някой инфаркт. Сега по същество: добре е конфликта ДА НЕ ЕСКАЛИРА. Зеления маниак под вещите указания на Великобритания със сигурност би ескалирал конфликта, но просто няма възможност. Така че е добре, да не му "дават криле", т.е оръжия, с които да го направи. Не ми се мре в ядрен апокалипсис.
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на Германия ,техния народ стачкува от украинския внос
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 91 Казвай бързоооо веее, кравар!
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 91 Краваааааррр, а след като им доставиха техника и оръжие на украинските фашисти за 200 милиарда евро що в момента отстъпват украинските фашисти по всички фронтове ве, кравар??? Кажи бързо вееее?????
90
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 84 - ей, смешен - ако Запада искаше смачкан Путин, Украйна щеше да разполага още в началото със Западни изтребители и танкове, бол 155 мм артилерия и каквото още и трябва! А не близо година ние българите да ги спасяваме докато Дапада се осефери! А да спрете вече лъжите, а? Ти къде видя в Украйна масивна Западна техника 2022? Само лъжите ви сопоLиви!
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Германия да прати ракетите на нас и ние да започнем да топим руски гемии в черно море. Рашите нищо не могат да ни направят само лаят. Цялото НАТО ще им скочи ако ни нападнат." -- Ахахахаха! НАТО е отбранителен съюз, а не нападателен! Ако България нападне някой, ще се наложи българите да си сърбат сами попарата. Не важи НАТО в такива случаи! :)))
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ми то обраха оръжието на ес ,държавите останаха без оръжие и пак не победиха Русия ,и гернанците се събудиха макар и късно,Украйна не е Европа ,нищо че Брюксел им подари 50 милиарда ,но пък сащ ги отрязаха от 60 милиарда
87
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До СВЕТА МОЖЕ ДА БЪДЕ - аре да го почвате вече тоя Апокалипсис дето плашите с него гаргите вече две години! Ама има проблем мой! Ние ще си идем - кой с апартамент, кой с колица и така! А дали иска да пси иде Путин с милиардите си и неговото обкръжение дето си пазарува английски футболни отбори, като ти как си купуваш кисело мляко? Май не! Така че, ае да млъкваш вече!
86
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те и сърбите много плашеха ама като почнаха да летят ракети отвсякъде и нещо посмалиха тона
85
7
 
2
 
! Отговори
За съжаление преди 3 месеца
До 56 бунак си ти и Германия а не аз. САЩ имат бази у нас, Германия да прати ракетите на нас и ние да започнем да топим руски гемии в черно море. Рашите нищо не могат да ни направят само лаят. Цялото НАТО ще им скочи ако ни нападнат. Ние да не сме Еквадор за едни банани да се откажат да пратят оръжие и после да се извиняват на рашите, че са направили грешка и да се молят на Путин.
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 75 Кравар, а кой от началото на войната даде 200 милиарда евро във вид на военна техника и боеприпаси на Украйна? Западняците или баба ти? Казвай БЪРЗО ве, кравар???
83
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До СТРАХУВАМ СЕ НЕ ОТ - а от втренчения налудничав поглед на малките свинZки очички на Путин - не се ли страхуваш? Щото в него има нещо шизофренно - това, че си е повярвал, че му е дадено да "реши съдбата" на цели народи?!