Европа превежда икономиката си на военни релси

Съветът на ЕС взема това решение на 21-22 март
20 мар 2024 07:07, Петър Бойчев
358
Европа превежда икономиката си на военни релси
Снимка БГНЕС

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че срещата на върха на държавните глави на ЕС на 21-22 март ще вземе решения за прехвърляне на икономиката на ЕС на военна основа. Поканата към участниците в срещата беше публикувана от пресслужбата на Европейския съвет.

"Сега трябва да предприемем радикални и конкретни мерки, за да станем способни за отбрана и да поставим икономиката на Европейския съюз на бойна основа“, заяви Мишел.

Той подчерта, че страните от ЕС трябва да харчат повече и да купуват повече оръжия заедно и по-ефективно.

"Нашата основна задача е спешното предоставяне на военна помощ на Украйна“, отбеляза още ръководителят на Европейския съвет.

Мишел отбеляза, че Европейският съюз трябва да извърши ускорени покупки и доставки на снаряди за Украйна.

Ръководителят на Европейския съвет също призова страните от ЕС да се подготвят за война, за да се запази мирът на континента. Мишел призова страните от ЕС да приемат Русия сериозно като военна заплаха и да се подготвят за всеки сценарий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След връщането на Одеса храните в ЕС ще скочат десетократно.
200
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Одеса е главният трофей на конфликта в Украйна. Да го притежаваш означава да притежаваш Северното Черноморие. За Русия това е гаранция за сигурността на флота, контрол над лъвския пай от световното производство на зърно и отрязване на бивша Украйна от морето (което ще доведе до неизбежен крах на режима в Киев). Затова (внезапно) главата на Гагаузия е приета на толкова високо ниво лично от Путин. Затова (внезапно) Приднестровието, намиращо се на един хвърлей от Одеса, където ще бъдат разположени руските военни сили, поиска защита от Русия.
199
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Българин Ами ако искате да живеете в демокрация а не в диктатура от тип "руска" ще трябва, да.
198
1
 
0
 
! Отговори
#236 преди 1 месец
До Анонимен 236 Трябва му двубой с Ф-35 за да покаже какво може и колко е по-добър от американската кофа. Дотогава нищо няма да виждаш и чуваш, защото той е невидим и никога не се знае, къде е и кога е.
197
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 3/234 "Съобщава се, че в Грайворонски и Шебекински райони на Белгородска област зомбитата на киевската хунта са започнали да разпръскват нови мини от БПЛА, от които стърчат тънки нишки отстрани и при докосване се детонират." - ми те и британските ни партньори пускаха детски играчки-бомби през 1944г. над западна България.
196
1
 
2
 
! Отговори
Пушки или масло преди 1 месец
Пушки или масло? Ако всичко се похарчи за пушки, няма за хляб и масло. А без хляб и масло не можеш да направиш много пушки! А Русия има изобилно и масло, и хляб и пушки. Има всичко за да живее спокойно.
195
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 235 А докато ръсите руските опорки в Санкт Петербург на последното изложение за храни, посетителите бяха запознати с новите храни произведени на базата на насекоми и имаха възможност да ги пробват.
194
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Сега най-важното за нас българите е да поддържаме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо.
193
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Лиман и Северское н-ния. В Лиманското - продължават боевете в района на Терн и Ямполовка. Въпреки последните успехи, руските бойци не успяха да влязат в Терни и да прогонят зомбитата. Водят се ожесточени насрещни боеве. В посока Северское щурмът на Белогоровка продължава. ВС на РФ извършиха нова атака, но без успех. Зомбитата от своя страна провеждат контраатаки, без да постигат значителен резултат. Белогоровският терикон (отвала на кариерата) все още е зад зомбитата.
192
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 1 А какво стана с безаналоговия Су-57? Нали и той ЩЕШЕ? Май пак на обещания на светлото бъдеще тама някъде след 20-30 години ще го карате?
191
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A в Европа фон дер Лайен ги подготвя да ядат червеи и насекоми, защото Европа няма плодородни земи и не може сама да се изхрани, а освен това земеделието и животновъдството отделя въглеродни емисии и причинява климатични промени. Месо, мляко, млечни продукти, яйца, плодове и зеленчуди, пшеничен хляб ще ядат в Русия, защото Русия е богата и разполага с изобилие от всичко необходимо за да живее добре.
190
1
 
3
 
! Отговори
3 преди 1 месец
По същество той призова за разширяване на терористичните атаки от киевската хунта и Главното разузнавателно управление. Съобщава се, че в Грайворонски и Шебекински райони на Белгородска област зомбитата на киевската хунта са започнали да разпръскват нови мини от БПЛА, от които стърчат тънки нишки отстрани и при докосване се детонират.
189
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква визия има ЕС за своето бъдеще? Как ще живеят след 10 години? Как ще се развиват, с какви ресурси, с какви енергии - с вятърни перки? С какво ще се изхранват - с червеи и насекоми?
188
1
 
3
 
! Отговори
2 преди 1 месец
И вече в официалното им изявление се казва, че те действат съвместно с РДК, ЛСР, Сибирския батальон (и трите - вируси и терористи), ичкерийци (чеченски терористи), беларуси (БЦБ), грузински наемници и други формирования, за които се твърди, че са не украински . "Нахлухме в граничните им села", твърдят румънски фашисти. Киевският режим продължава да създава "атмосфера на победа". Съветникът на ръководителя на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк каза: "Бих искал мащабът да е много по-голям, така че да бъдат включени много повече гранични територии на РФ".
187
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Границата. Зомбитата на киевският наркокартел продължават да атакуват Курска и Белгородска област на Русия - опитвайки се да навлязат на територията на РФ и да атакуват цивилни обекти и жилищни сгради. Те обръщат особено внимание на района на Белгород. В отговор ВС на РФ нанасят удари по позиции на зомбитата в Сумска и Харковска области, като унищожават военна техника и системи за ПВО. За момента обаче не може да се каже, че зомбакнацистишена е спрян. Руският канал "Операция Z: Военкоры Русской Весны" съобщава, че Белгородска и Курска област на Русия са атакувани от румънски наемници от бойнат
186
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До последния украинец: Заместник-командирът на терористичната "Азов" предложи да се даде възможност на бригадите да извършват мобилизиция. Той смята, че една бригадна разузнавателна рота може да мобилизира сто души седмично. "Просто е, бригадата получава списъци от TЦК и сама търси укриващи се лица. Бойците на бригадата са много по-заинтересовани от попълването на бригадата, така че подкупите няма да помогнат", пише фашагата.
185
1
 
5
 
! Отговори
Рада Асенова преди 1 месец
Защо на тези европейски ръководители им е толкова къса паметта? Защо Европа трябва да воюва? Защото Демократическата Партия на САЩ така й е удобно? Нали НАТО пази всички? Или са си отворила алчните бездънни уста за пари , за пореден път тези толкова некорумпирани и чисти европейски политици?
184
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В района на Одеса беше задържана група рибари нежелаещи да умират за Зефюрера и бандата му, за Байдън и шайката му и за Урсула и вертепа й, които планираха да стигнат до Молдова. Осем мъже са задържани на 500 метра от границата. Цената на услугите беше 5300 долара на човек. Санкцията на статията по наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода за срок до девет години.
183
1
 
2
 
! Отговори
2 преди 1 месец
МиГ-41 ще бъде оборудван с нов двигател и ще може да се ускорява до обикновенни космически, по авиационни стандарти, скорости. Генералният директор до този момент на РСК МиГ АД Иля Тарасенко посочи цифрата 4,3 Маха, което е повече от 5000 км/ч. За сравнение: неговият предшественик МиГ-31 има максимална скорост от 2,8 Маха.
182
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 месец
МиГ-41 ще бъде продължение на известния МиГ-31, но с такива характеристики, каквито светът не е виждал досега. В Русия създават най-новия изтребител 6-то поколение, който ще лети не само в небето, но и в ниски космически орбити. МиГ-41 ще бъде продължение на известния МиГ-31, но с такива характеристики, които са без аналог в света. "Руският изтребител МиГ-41 ще бъде впечатляваща машина. Той ще има не само свръхзвукова, но дори хиперзвукова скорост. Освен това ще може да се движи далеч от Земята. МиГ-41 ще може да изпълнява мисии в космоса", порталът The National Interest.