Яйца и пилешко от Украйна и Румъния се продават у нас с БГ етикет

Месото се внася замразено, а се продава за прясно и охладено
198
Яйца и пилешко от Украйна и Румъния се продават у нас с БГ етикет
Снимка: Pixabay

Яйца от Румъния и Украйна и замразено пилешко месо се маскират като българска продукция и се продават у нас. За това алармират от Асоциацията за промишлено птицевъдство. Браншовата организация вече е сезирала Агенцията по безопасност на храните за проблема, а проверките тепърва предстоят.

Теодор Буюклиев е на 30 години, като последните четири живее в село Русаля - недалеч от Велико Търново. "Наситих се на града и нощния живот и се преместих да живея на село", разказва земеделският производител пред Нова телевизия.

Първоначално Теодор и половинката му започват да отглеждат свободни кокошки на шега. "Взехме пет кокошки за нас. Имаме малко дете на десет месеца и трябваше да го захранваме. Купих кокошки и ги гледахме в кафез за папагали, но се оказа, че пет кокошки не ни стигаха. Баща ми и майка ми искат яйца, давам на приятели…и станаха над 50 броя", твърди Буюклиев.

Така Теодор се озовава един ден на специализиран фермерски пазар във Велико Търново. "Бях събрал около 350 яйца. Нямах какво да ги правя. Регистриран земеделски производител съм, за да ми е всичко, както трябва. И реших да се запиша и продам яйцата. И се оказа, че ги продадох за 15 минути. Интересното е, че млади, възпитани и ерудирани хора търсят предимно нашата продукция", посочва земеделският производител.

Въпреки че е Теодор е на специализирано тържище, се е сблъсквал и с търговци на съмнителни яйца. От Асоциацията за промишлено птицевъдство потвърждават притесненията на Теодор и малките производители на яйца. На пазарите у нас и в малките магазини се продават вносни яйца, маскирани като български.
Агенцията по безопасност на храните вече са сезирани от браншовата организация за проверка и на вносно пилешко месо, което се предлага у нас. От Асоциацията за промишлено птицевъдство предполагат, че и тук има нелоялни практики – внася се замразено месо, което се продава за прясно и охладено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: яйцапилешко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А между другото се съмнявам също с какво ги хранят българските кокошки. С други думи,откъдето е млекото,оттам е и месото! За олиото вече е ясно,за боба също,за меда да не говорим,фъстъци,домати,краставици и т.н.! Така че пашата със сигурност не е от резерват на Марс!
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбирам защо се изсипват един тон помия заради неща които са ясни! Не е проблема откъде са яйцата и пилетата! Това е търговия! Проблема е контрабандата на границата и после мошеничеството свързано с качеството и произхода на стоките! Ако чуждите пилета са по вкусни и са хранени с паша без ГМО ,какъв е проблема!?
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А как потребителят да разбере дали са български или вносни,ако няма контрол,особено на границата.
51
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е, да се плюе по Украйна и Румъния. Всички беди ни идват от там...
50
4
 
7
 
! Отговори
Хахаа преди 1 месец
Проблемът не е в произхода на яйцата. А в това кой го продава като българско. Но патриотите не го разбират. Киро-Миро, краварите и Асен са им виновни.
49
3
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 месец
Ами, ДИАНО, от 28 г. живея в ДРУЖБА. Ти не знаеш колко приятелби имам в този великолепен квартал. НО ПЪК, в ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА, с теб си се познаваме от преди тях. дОРИ И С ШЕФКАТА ТИ СИЛВЕТО, УПРАВИТЕЛКАТА НА КЛОНА ИМ НА ПОЩЕНСКАТА БАНАКАТА АД.
48
3
 
2
 
! Отговори
Дружбенците преди 1 месец
Мисирките, както ги нарече мутрата имат пари за да изплащат заемите на Владито му. Дори и депутатките му имат. Нопък, времето им просто е отминало. Като политици и народни представители и представителки. Както и на ДЕЛЯНОВЦИТЕ. Един бил от Герби, а пък друг от ДПС-то им. Ами, те нека да си броят стотинките, а пък ние с Г-ЖА ДИДА ОТ ПОЩЕНСКАТА БАНКА В ДРУЖБА СМЕ СИ ПРИЯТЕЛИ ОТ ОКОЛО 35-40 г. ТЯ СИ Е ИНЖЕНЕР ХИМИЧКА.
47
3
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Да им пратим по една заплата както призова Киру Украинеца. По този начин ще се отблагодарим за хубавите, макар и не пресни яйца.
46
5
 
1
 
! Отговори
КАУЧУКАРИТЕ, 1989 преди 1 месец
Много ги беше страх от мен. Защото не съм им завършил ИКОНОМИКИТЕ, нито пък конвсерваториите им. Дори и не ми казаха благодаря ти едно просто БЛАГОДАРЯ. За това и ги *** от доста време тези от мисирките му. Както и от икономиституе им на куките и ченчетата. В тасова поделитие сме си служили с ГЕНОВИ, че им знаем подлите номерца. ЧЕСТИТО ЦВЕТЕЛИНЕ.
45
2
 
15
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Като ви закопа лестин хаус - радиоактивните отпадьци ще сте още по добре - щото лошите руснаци си ги прибираха в русия
44
2
 
5
 
! Отговори
Трагикомедия преди 1 месец
При ГДБОП и прикриватура авери на нотариуса територията е тотал щета.
43
4
 
2
 
! Отговори
МАРКОВ Е преди 1 месец
Щом ги няма българските, щке ги ВНАСЯМЕ ТЕЗИ ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ. ОТ търговците ми, ТЕЗИ ОТ НАЙ-ЛЮБИМЕТЕ МИ СТУДЕНТИ ОТ ПРЕДИ ОКОЛО 20 Г. те найстина са вече едни от най-богатите хора в БЪЛГАРИЯТА НИ. ГОРДЕЯ СЕ, че съч ги учил. НЪПРЕКИ, че ме ядосваха доста. А И НИКОГА ВЕ МИ КАЗАХА добро утро или добър ден. ДОРИ И здравей господине не ми казваха. НЕ ГИ РАЗБИРАМ АЗ ТАКИВА НЕЩА. СИГУРНО ЗАЩОТО ВЕЧЕ НАБЛИЖАВАМ 60-те. Но пък, тогава бях на около 35 и пак не ги разбирах. ОСОБЕНО ЗАЩО СЕ СТРАХУВАХА.
42
2
 
8
 
! Отговори
Алов преди 1 месец
Дано не е много радиоактивно,защото за 3% ще се напълнят залите за химеотерапия. Слаба държава
41
7
 
6
 
! Отговори
До ПреПоръка преди 1 месец
Стига с тия глупости за ваксините вече. От къде знаеш, че е имало ваксина в спринцовката ?! Аз гледам от личен пример, от хората около мен и моите познати. Нито един ваксиниран му няма нищо, а няколко неваксинирани починаха. Какво ще кажеш за това? И това не го гледам по ТВ или интернет като теб. Това са хора, които познавам и познавах
40
2
 
9
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Трябва да се освободи място за гостите на денко и габриел
39
6
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 1 месец
Защото Украйна е независима държава за разлика от нас и си има собствено производство. Цената - бомбят ги и ги трепят.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тия ся ще излезнат и ще почнат да реват едните че без украинско не може, другите че с украинско не може и накрая пак ще просят пари
37
1
 
16
 
! Отговори
а сега преди 1 месец
И къде е БАБХ да контролира тези неща?!
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Питам се как тази Украйна, която е вече 2 години във война успява да изхрани толкова много страни. То не беше олио, то не беше слънчоглед, то яйца, а най-смешното в един магазин пуснаха и захар от Украйна. После изведнъж на пакетите започна да пише, че захарта е от Камбоджа!!!
35
2
 
4
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Ще станете красиви като украинкиС редовна консумация