Макрон убеден, че Русия ще вземе на прицел Олимпиадата

Това е признание за чуждестранни заплахи за сигурността ѝ
4 апр 2024 16:35, Елка Василева
77
Макрон убеден, че Русия ще вземе на прицел Олимпиадата
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон „не се съмнява“, че Русия взима на прицел организацията на Олимпийските игри, „включително в информационно отношение“, като предполага, че Париж няма да е готов (за реакция), предаде Франс прес.

Русия „всеки ден подклажда факта, че не сме можели да направим това или онова, затова съществувал риск“, заяви критично държавният глава. „Това е и причината, поради която трябва да издържим. Душевната сила, вярата в собствените сили, отношението към истината са силата на демокрациите и великите нации“, заяви днес Макрон по време на откриването на олимпийски център за водни спортове в Сен Дени, край Париж.

Изказването на Макрон представлява най-категоричното му признание досега за чуждестранни заплахи за сигурността или гладкото протичане на Олимпийските игри, отбелязва Ройтерс.

Игрите ще се проведат на сложен глобален фон, като войната на Русия в Украйна и конфликтът на Израел с „Хамас“ в Газа усложняват усилията за гарантиране на сигурността на Олимпиадата.

През последните месеци Макрон зае по-твърда позиция срещу Русия, изтъквайки, че Москва трябва да бъде победена, и не изключи, че европейски войски може един ден да отидат в Украйна, въпреки че даде да се разбере, че Франция няма намерение да подбужда военни действия срещу Русия.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ха ха...Ше участвуват само афроамериканци, афроевропейци и афроазиатци, които имат половинка от същия пол съответно европейски или азиатски произход и са аутисти и имат астма и могат да ползуват забранени вещества по тая причина.
48
3
 
24
 
! Отговори
ИЗКЛЮЧВАТ ФРАНЦИЯ преди 1 месец
Майка Русия най-после реши, че се налага да изключи Украйна от щепсела. Ударите по ТЕЦ-овете го показаха. Милиони са без ток. Скоро офанзивата започва. Работата е там, че сега като изгониха Франсетата от Африка и им спряха добива на Уран, накрая ще изключат от щепсела и Макаронланд без дори да са пуснали и една бомба.
47
3
 
34
 
! Отговори
Ха ха... преди 1 месец
Егати и "Олимпиадата", щом няма да вземат участие две от водещите спортни нации в света - Русия и Беларус! Тоя макарон, фен на трансжени, да вземе да прочете малко древногръцка история, за да научи какви са основните олимпийски принципи и дали не са взимали участие воюващи страни! Същевременно тези негови "принципи" не важат за Израел, която в спортно отношение е доста далеч от Русия и Беларус!
46
2
 
17
 
! Отговори
На прицел с цирконче преди 1 месец
Циркончето като удари близо до Харков бункера, после на Запад изведнъж заваляха некролози на висши военни. Причина за смъртта казват били Ковид, това онова. Случва се! Ама тия в Украйна за цивилни ли ги пишат или не ги калкулират въобще? Щото вече станаха хиляди такива.
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе кой ще ти гледа състезания на асматици ?
44
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е, че руските допинг-измамници и путинисти ги изритаха и няма да се състезават с останалите нормални хора.
43
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква Олимпиада бе? Някакъв фарс. Дори Хитлер не сие е позволил да я опорочи така .
42
2
 
28
 
! Отговори
VoiceMail преди 1 месец
И Олимпиадата ще се превърне в смешка като Евровизията накрая. Ще спечелят медали украйна, геевете и ненормалниците....
41
0
 
17
 
! Отговори
До Анонимен 41 преди 1 месец
Вау!!!! Впечатляващи аналитични умения! Трябва да пуснеш едно CV в Пентагона, убеден съм, че ще ти се обадят още същия ден.
40
31
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашистите нямат проблеми да изнасилват и избиват хора, с които доскоро са били една държава, че ще се церемонят с някаква си олимпияда. Та те преди 1 седмица си организираха толкова зрелищен атентат, само за да имат повод за поредната могилизация. Пълни псхипати.
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баболюб
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макарон е доста боен ***.
37
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Микрон още отсега започва с клеветите. Няма да се учудя наистина да готвят операция под фалшив флаг с цел дискредитиране на Русия.
36
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За тези, които не знаят - Франция в момента яде голям пердах навсякъде в бившата си колониална сфера на влияние и не може да спре експанзията на Русия там. Това създава големи пречки за френската икономика, тък като Франция има сключени редица договори с марионетни диктаторски режими, от които получава газ, петрол, руди, метали на безценица.
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя дребния съвсем изплиска легена. Как може целия свят да е налазен от елементарни управляващи, които се вълнуват само за личното си забогатяване.
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя колко е елементарен !!! Сега ще спретнат с ЦРУ някоя простотия и ще я препишат на рашките, защото се ос...раха в Украйна .
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виждаме , Франция и Германия колко са силни в Украйна , така че доста ФИРА има в лакардиите на Макрото .
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Защо гледаш встрани.. А в Йемен , убитите от НАТО мирни граждани надхвърлят 350 000 !!!
31
1
 
20
 
! Отговори
За България преди 1 месец
Във Франция на Макрон му казват Нарциса. А някои са направо убеде че е откровена откачалка.
30
0
 
16
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Човек, който се е оженил за да си, наместо за баба си не е в положения да раздава акъли.По добре да обясни, защо бабата загуби делото, че е жена.Всички във Франция да убедени, че Бриджит Макрон е мъж , който се е оперирал за да се ожени за Микрон.