Макрон убеден, че Русия ще вземе на прицел Олимпиадата

Това е признание за чуждестранни заплахи за сигурността ѝ
4 апр 2024 16:35, Елка Василева
77
Макрон убеден, че Русия ще вземе на прицел Олимпиадата
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон „не се съмнява“, че Русия взима на прицел организацията на Олимпийските игри, „включително в информационно отношение“, като предполага, че Париж няма да е готов (за реакция), предаде Франс прес.

Русия „всеки ден подклажда факта, че не сме можели да направим това или онова, затова съществувал риск“, заяви критично държавният глава. „Това е и причината, поради която трябва да издържим. Душевната сила, вярата в собствените сили, отношението към истината са силата на демокрациите и великите нации“, заяви днес Макрон по време на откриването на олимпийски център за водни спортове в Сен Дени, край Париж.

Изказването на Макрон представлява най-категоричното му признание досега за чуждестранни заплахи за сигурността или гладкото протичане на Олимпийските игри, отбелязва Ройтерс.

Игрите ще се проведат на сложен глобален фон, като войната на Русия в Украйна и конфликтът на Израел с „Хамас“ в Газа усложняват усилията за гарантиране на сигурността на Олимпиадата.

През последните месеци Макрон зае по-твърда позиция срещу Русия, изтъквайки, че Москва трябва да бъде победена, и не изключи, че европейски войски може един ден да отидат в Украйна, въпреки че даде да се разбере, че Франция няма намерение да подбужда военни действия срещу Русия.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този друсан ли е? Какви глупости говори изобщо?
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ква олимпиада бе макарон -ти вече я обезличи .Кои медал изобщо ще има стоиност при пряката намеса на държавата в спорта.Що не вземеш да раздаваш медали според това кои ти е лицеприятен и кои не е .*** ...
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Микрончо на какви субстанции е?
26
1
 
13
 
! Отговори
ИДИЛ към мИкрон преди 1 месец
Слагай памперса и цункай оная работа на бабата преди лягане вечер вместо молитва...
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Петлето много си повярва и се взе на сериозно. След като го изритаха позорно от бившите колонии в Африка, той реши, че Русия е виновна. Сега щял да праща войски в Одеса, но тяхната съдба ще е на печено петле. Франция е пълна с радикални мюсли, но ако нещо се случи бабалюба вече е нарочил Русия.
24
1
 
21
 
! Отговори
Защо гледаш встрани преди 1 месец
Макароне? В Газа от Ноември насам се изчислява че има 35,000 убити цивилни, мнозинството от които са жени и деца. Това прави по около 230 души на ден средно. Новини за това няма. Като ти казаха това, извъртя глава. ГЛЕДАШЕ ВСТРАНИ.
23
1
 
18
 
! Отговори
Мирише на урина преди 1 месец
Бях в Париж. На много места смърди на урина и екскременти. Явно самите французи са взели на прицел Олимпиадата и с отпадните продукти саботират Макарон.
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи ако нещо стане, хайли лайки вече знаем, че Русия е виновна. Но ако в Русия нещо се случи, НЕ запада и Украйна нямат нищо общо. Много ниска топка е макарона.
21
1
 
15
 
! Отговори
Този преди 1 месец
Поредните глупости.
20
1
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Евреите който избиха хиляди за два месеца в Газа ще участват на олимпиадата а Русия и Беларус не,правете си сметка за какъв цинизъм и двойни стандарти става дума!!!
19
1
 
22
 
! Отговори
БУРКАНЧЕ С ДЪРВЕНИЦИ преди 1 месец
Вова беше забелязан с ехидна усмивка да носи бурканче с дървеници из коридорите на Кремъл. Без съмнение пъкленият план на Руския лидер е да пусне това бурканче насред Париж и да провали игрите. Вова първоначално мислеше, да подготви и бурканче с урина и фекалии, но след узвестен размисъл се отказа защото в Париж по улиците и по парковете си имат вече достатъчно от тези материали.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макарон напоследък го хапе коня много сериозно
17
3
 
11
 
! Отговори
Бълхите се прицелиха преди 1 месец
Бълхи и дървеници се прицелиха в Макарон! Взеха него и цялата му нация на прицел с идеята да саботират Олимпиадата. Ах тези лоши дървеници!!
16
0
 
19
 
! Отговори
Наполеончо преди 1 месец
Този тотално е изперкал. Бабата да му издърпа ушите, че вече пресоли манджата. Яки комплекси избива, ама франсетата ще му духнат под опашката скоро. Може би за това е толкова злобен напоследък.
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макрон реши ли проблема с дървениците и плъховете първо да попитам аз, преди да се заяжда с Русия?
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макрон се провали
13
0
 
28
 
! Отговори
Баболюб преди 1 месец
Отвлича вниманието от собствените си проблеми в страната и факта, че му се клатят крачетата. Станаха банални вече! За всяко нещо все Русия им виновна! Микрон по-добре да се замисли колко чуждоземни екстремисти са приютили във Франция, живеят си от десетилетия спокойно на помощи и защо има цели райони, където не може да стъпи полицай и е страшно да си бял французин. Седнал с Русия да се занимава!
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали бил много твърд, сега що реве?
11
0
 
26
 
! Отговори
Anonim преди 1 месец
Този е опасно луд, вреден.Като нищо ще предизвика голяма беда засягаща всички
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смешно, да се замисли за изобилието от мигранти във Франция, за недоволните французи, да си спомни за Наполеон, да вземе пример от Шарл дьо Гол. Ама май много ще му дойде, няма капацитет.