Оперирана от херния: Нито съм упоявана, нито съм рязана, лъжат!

От болницата твърдят, че жената е на тежки хапчета
Обновена: 18 апр 2024 09:16 | 18 апр 2024 09:15, Петър Бойчев
66
Оперирана от херния: Нито съм упоявана, нито съм рязана, лъжат!
Снимка БГНЕС

Лекари от отделението по неврохирургия в частна болница в Бургас са издали епикриза на своя пациентка, в която е упоменато, че ѝ е направена оперативна интервенция, без такава да бъде извършена.

Това твърди потърпевшата Милена Стефанова, която се свърза с NOVA, за да разкаже за лечението си в болницата, откъдето била изписана в неделя.

"Искам да апелирам хората да проверяват документацията си и когато има нередности, да сигнализират. В моя случай, според епикризата, ми е направена ендоскопска операция. Описано е, че съм била с венозна анестезия. Нямам направена подобна интервенция. Нямам рани, нито шевове, нито отпред, където може да се влезе през 6 мм отвор, който е описан. Това е точене на НЗОК, измама за много пари", разказа жената.

За три дни е получила една инжекция-блокада с лидокаин. "Първите ден и половина след нея имах леко подобрение, впоследствие нещата много се усложниха, а болките ставаха непоносими. Нямах такива преди да постъпя в болницата. Разписани са четири инжекции, поставени след ЯМР, нямам такива. Нямам и дискова херния, но д-р Балев иска да ми прави операция. Имам намерение да търся правата си по съдебен път", сподели тя.

Директорът на болницата д-р Лидия Стефанова заяви, че е изненадана от казуса. "Не е проведен предварителен разговор с мен, не са се произнесли компетентните институции. Това е опит за провокация, никога не сме извършвали фалшиви операции. Институциите ще излязат със становище след подаден сигнал.

Това е единственият законово уреден начин. Преди това няма как да се разбере каква е истината. Пациентката не е направила опит да осъществи контакт с нас, за да изясни ситуацията. Тя причини достатъчно неприятности по време на престоя си, психиатър се е произнесъл, че е на тежки психотици", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
23
 
! Отговори
12345 преди 1 месец
До хипократ Преди малко писах,но някой не хареса случая ми и изобщо не се появи! ЗАЩО!? ТА: Преди 2-3 год бях в отд.УНГ на столична часта б-ца. Не ме лекуваха с нищо,състоянието ми се влоши и ме преведоха в Хематология,където ми помогнаха.В епикризата от УНГ пише:НАПРАВЕНА Е ХИРУРГИЧНА ИНТЕРВЕНЦИЯ,ПРИ КОЯТО Е ИЗВАДЕНА ГЪСТА ЗЛОВОННА ТЕЧНОСТ.ИЗПИСВА СЕ С ПОДОБРЕИЕ.КАЗАХ,ЧЕ ИМА ГРЕШКА, ЛЕКАРЯ МИ КАЗВА:ААА,НЕ,НЯМА ГРЕШКА.НИЕ,ТАКОВАТА ДА ХВАНЕМ ПЪТЕКАТА....ДУМИ НА ПОЛОЖИЛ КЛЕТВА! ЛЕКАР!!????????
40
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама си е използвала месеца болничен нали
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ай ти специалистки" ама измамнички по кабинетите . Хората подписват щото са болни. Даже може и подпис да няма. Измама.
38
0
 
13
 
! Отговори
селянин преди 1 месец
до днес бг знаете ли що е херния и каква е разликата с дископатия щото жената сабалето друго думаше а докторите са си търгаши точат зк на поразия лесни паре за туй се появиха часните болници кат са частни що и те са на дръжавна хранилка
37
0
 
30
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 месец
Добре че пациентката била уж на тежки лекарства. Да, в Бургас ги правят тези неща. И да, после обявяват пациентите, че са псхихота. И да, в бургас тече геноцид. Никой не търси помощ от бургаските лекари, освен ако е беден. Всеки с дори малко пари бяга да се лекува някъде другаде. Да бургас е дупка!
36
0
 
38
 
! Отговори
хипократ преди 1 месец
90 процента, от частните болници ако се проверят както трябва, ще бъдат затворени. Влизаш с лека аритмия, по документи излиза, че са ти направили сърдечна трансплантация, а реално са ти ударили 3-4 инжекции, 2-3 банки и някое друго хапче. Реални разходи 1000 лева, а от здравната каса източени 50 хиляди. И като не разбира човек, подписва документи и готово. После доктори с Бентлита и Ферари, а в същото време държат санитари и медицински сестри на минимални заплати. Пълна ***.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За най проста инжекция против тетанус бях един месец в синини. Явно жената не е медицинска сестра за каквато се птестави а измамница.
34
0
 
6
 
! Отговори
Кажете преди 1 месец
Коя е болницата?
33
0
 
23
 
! Отговори
Инч хай преди 1 месец
Тая шефка от частната болница сутринта й гледах интервюто по телевизията. Всеки нормален човек веднага би разбрал, че краде яко и лъже най-безочливо. Веднага й пращам данъчните и здравното леко да я проверят. Ако си свършат добре работата нямам съмнение, че тая частна болница приключва
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фалшификация и манипулация на лайковете. Чао.
31
0
 
27
 
! Отговори
Пациент преди 1 месец
Всички знаят, че частните болници са направени да печелят пари и масово "надписват" и точат я здравната каса, я частните фондове. Това безумие където здравето се е превърнало в бизнес трябва да спре, но за съжаление чиновниците ни са в играта и не им пука
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди да гласувате мислете бе хора. Дори и във форумите.
29
0
 
30
 
! Отговори
Бургазлия преди 1 месец
Обществена тайна е какво се случва в Сърце и мозък. Браво на жената, че е готова да мине през всички проблеми от тук на сетне. Разбира се че ще се опитат да я изкарат луда
28
0
 
24
 
! Отговори
Обяснете ми ? преди 1 месец
Eдно нещо не мога да си обясня хем частни болници,а хем държавата ги дотира,каква е логиката в това, и после как искаме държавните и общинските болници да са на ниво и да са конкурентни, като касата се източва предимно от частните болници ?
27
1
 
14
 
! Отговори
Хан Крум преди 1 месец
Тая държава не върви на добре , щом хората които претендират, че са учили най-много крадат без да им мигне окото. Трябва да се върнат моите закони- който краде да му се отреже ръката! Аз казах!
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълно е фалшиви медицински сестри по кабинетите. И навсякъде. Безобразие. Ай ти спецки некакви измислени ?!?
25
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 13 "На това ги научи Боко , с неговата благословия ! " - а как е в ЕС, как е? И там ли Тиквата ги е учила?!
24
1
 
6
 
! Отговори
Кая преди 1 месец
Имат ли дипломи тея жени измамниците.Уж лекари?!?
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имат ли дипломи тея жени измамниците.Уж лекари?!?
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проверка на диплоните на служителите по всички медицински кабинети в страната има много прости измамнички.