Сянката на плажа тихичко, но уверено стига двайсетачката

Чадър и шезлонг трудно ще се намират под 8 лева
27 май 2024 09:00, Петър Бойчев
63
Сянката на плажа тихичко, но уверено стига двайсетачката
Снимка БГНЕС

В началото на летния сезон колко ще ни струва сянката на плажа? Цените ще са по-високи от миналата година, а според концесионерите причината са по-големите разходи за заплати и такси. Официално плажовете трябва да заработят на 1 юни, припомня бТВ.

Дни преди началото на летния сезон подготовката на плажовете тече с пълна сила. На плаж "Крайморие" пясъкът вече е подравнен и има поставени чадъри и шезлонги.

За тях туристите ще плащат с около 10% повече - 8 лева за чадър и 8 лева за шезлонг. На някои плажове обаче увеличението ще е по-осезаемо: 10 лв. чадър и 10 лв. шезлонг ще струват на централния и северния плаж в Слънчев бряг.

"За сравнение миналата година чадърът беше 8 лв., шезлонгът беше 7 лв. Увеличението се налага заради доста причини. Първо - увеличаване на минималната работна заплата, индексиране на цената на концесионната такса с натрупване на предходни години, тази година е с 9,5%. Най-вероятно ще се увеличат наемите на съответните заведения, които са разположени на плажа. Това съответно води след себе си увеличаване и на услугата", заяви Николай Димитров, концесионер на плаж "Крайморие".

В Черноморец цените се запазват като миналогодишните.

"8 лв. ще бъде шезлонга и 8 лв. чадъра. 30% се вдигна концесионната такса и наемателната такса. Засега ще задържим цените в началото. По-нататък, ако има някакви увеличения по-драстични, ще увеличим и ние", допълни Георги Мавров, концесионер на плаж "Черноморец-централен".

И този летен сезон едно от най-големите предизвикателства за стопаните на морски плажове е намирането на спасители и медицински персонал.

Михаил работи 4 години като спасител в Крайморие. Това лято отново ще работи на плажа, но на друга длъжност. "Тази година ще работя като касиер. Заплатата е по-висока и отговорността е по-малка. Затова реших тази година да сменя професията", коментира Михаил Кошничаров.

"Характерът на работа като сезонна в един момент изиграва своята роля и те се преориентират към друга професия, която е целогодишна", каза още Николай Димитров, концесионер на плаж "Крайморие".

Тази година спасителите са и с ново работно време - от 9:00 до 18:30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: шезлонгчадърплажа
Още от За да се разбираме
Шестте женски поведения, които отблъскват всеки мъж
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
0
 
! Отговори
до 56 преди 2 седмици
а ти си свободен да плащаш по 120 лв и да се къпеш в екскременти и фасове по плажа, така или иначе това ти е хабитата
57
1
 
2
 
! Отговори
до 57 преди 2 седмици
хаха до паля.чото отдолу, истинските софиянци емигрираха отдавна и това което виждате в момента като "надути селяни" сте самите вие, които пренесохте простотията си в столицата.
56
3
 
3
 
! Отговори
До 49 преди 2 седмици
Софиянци са мразени щото Софиянци са надути селяни! Пловдив, Варна, Велико Търново ит.н са градовете където има истински граждани. София е едно доскорошно село. Кво има да доказвате с поведението си.. че сте нещо по така? Къде бе..
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На Майорка сянката ми струва близо едно евро на ден. Купуваш си чадър от някой магазин за 6, 7, 8, 10 евро в зависимост от големината му и накрая го хвърляш. Свободната зона е значително по-голяма от платената зона с чадъри.
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не бих платил за такова нещо. Още малко ще искат такса за ходене по пясъка на брега.
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Good bay, Black see
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Двадесет лева за сянка е добре, но по-добре ще е 50лв. Аз не се притеснявам, защото ще ходя в Гърция на море.
51
2
 
4
 
! Отговори
До41 преди 3 седмици
Ами, за това ще ревете, ще искате държавата да ви помага с нашите данъци, и пак няма да ви се стъпи нити по хотелите, нито по кръчмите. Други ще вземат парите
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сянката на плажа тихичко пълни джобовете на корумпирани политици . Да се задавят дано!
49
5
 
3
 
! Отговори
До Масал преди 3 седмици
Това провансалците сте като Севермаците. Мразите ни, не знаете защо, ама искате софийско гражданство, но ако отидете да миете тоалетни на запад вече сте хванали дядо Господ за шлифера. Че и в Гърция като ходим ви изнервя..... Злобни човечета ;-)
48
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами нормално - 20лв не са и 10 евро. На Майкорка цените започват от 60 евро и стигат до 120 евро за предните редици.
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Черноморието го уби лакомията !!!
46
2
 
22
 
! Отговори
хм преди 3 седмици
Семейство с две деца - шадъри и шезлонги за мин 60 лева. В Гърция тези неща ги получваш без пари, а им плащаш 35-40 евро на ден, ама за фрапета, млечни шейкове, водички безплатно, клубни сандвичи, плодова салата, лимонадки. Готина музичка на плажа, пространство, чистота, безплатен паркинг на сянка. Не за 20 лева в прахоляка, а вътре в колата 80 градуса и таблото пред разтопяване. Къде да отида? А? Нищо, че е повече път и цените за нощувки и по таверни са по-високи.
45
2
 
14
 
! Отговори
Иван преди 3 седмици
На кафявоморието има ли някой нормален, който да ходи?
44
1
 
20
 
! Отговори
Турист с пари преди 3 седмици
Гърция, Хърватия, Испания, Италия, Малдиви и мноооого други чакат! Как пък няма да им дам 20лв за мизерния чадър. Докато не се съберат и не разберат, че ние нормалните туристи предпочитаме ЦЯЛОСТНО КАЧЕСТВО на услугата, няма да им се получат нещата и все ще реват. Как пък в чужбина веднъж не ми се случи да седна в гаден ресторант, да поврщаме и ачкаме цялото семейство, да няма къде да паркираш, да се изумяваш от никаквото качество в хотел (апартамент). Не съм стъпвал скоро и няма да им стъпя!!!
43
1
 
4
 
! Отговори
Конеионерче преди 3 седмици
Под 53 лефчета Чадърче Шезлонгче и Шалтенце няма,г-да бедняци
42
0
 
27
 
! Отговори
бонгоБ преди 3 седмици
За цялата скъпотия е виновна държавата, която отдава брега на концесия и то на безумни цени! А плажовете са общи, не на държ. администрация. Платените зони трябва да са не повече от 10%, а плажовете може да се подържат спокойно от общините с данъците, които взимат от хотелите. Всеки гост плаща ежедневен туристически данък!
41
9
 
5
 
! Отговори
а преди 3 седмици
заплатите колко хилядарки стигнаха при това съвсем не тихичко и полека,а рязко и шумно скочиха до небесата,не може само доходите ви да растат с безумна скорост,а разходите-не,няма такъв филм,това са природни закони,от които и българския ви господ не може да ви спаси,или както се казва като искаш меда,трябва да търпиш и жилото,ама сте толкова нагли,че искате само меда
40
8
 
8
 
! Отговори
Масал преди 3 седмици
от 90те само в чужбина. Радвам се да чета когато гадните, алчни шопи реват че са ги скъсали на черномореието, за съжаление в днешно време много се научиха да ходят в Гърция тея ГРОЗНИ пропадняци
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 37 ти като си по градското си ходи по бетоно-кафявоморието и си яж нискокачествената храна