Пхенян праща към Южна Корея балони, пълни с боклуци

От години южнокорейски активисти изпращат балони с листовки към КНДР
29 май 2024 08:49, Елка Василева
34
Пхенян праща към Южна Корея балони, пълни с боклуци
Снимка: архив, БГНЕС

Южна Корея предупреди жителите, живеещи близо до границата със Северна Корея, да бъдат нащрек, след като медиите съобщиха, че са били засечени повече от 90 балона, носещи различни предмети, включително боклук и екскременти, предаде Ройтерс.

Южнокорейските военни заявиха, че неидентифицирани обекти, за които се смята, че са от Северна Корея, са били забелязани близо до силно укрепената граница и призова хората да не се приближават и да съобщават за тях на военните или на полицията.

До днес бяха открити повече от 90 балона, като някои от тях са се приземили на земята, а други все още са били във въздуха, предаде Йонхап нюз, позовавайки се на военен източник.

Снимки, публикувани в южнокорейските медии, показват надут бял балон с привързана към него найлонова торбичка, а на друго изображение се вижда нещо, което изглежда като паднал балон с боклуци, разпръснати около него.


Заместник-министърът на отбраната на Северна Корея направи изявление в неделя, в което се заканва да упражни "мощна сила за самозащита“ и предупреди, че ще бъдат изпратени "купища отпадъци и мръсотия“ в отговор на това, че Сеул е изпратил по въздуха "мръсни предмети“ на Северна Корея.

От години южнокорейски активисти изпращат балони с листовки към Северна Корея, критикуващи нейните лидери и  USB памети с клипове на кей-поп музика.

Северна Корея и Южна Корея остават юридически във война, тъй като бойните действия по време на Корейската война през 1950 - 1953 г. са прекратени с примирие, което остава в сила и до днес, но не и с мирен договор, припомня Ройтерс.
(БТА)
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
бря преди 1 месец
нов модел бомби ,балони с г..вна мн.яко с,..иреш и закачаш на балона
24
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
В Южна Корея произвеждат телефони,телевизори,автомобили,кораби и т.н.В Северна-отпадъци.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пращат ги за рециклиране на Самсунг. Безплатни вторични суровини и ценни метали, литий, мед, биологични ресурси за биогаз.
22
0
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
Най-добре е Северна и Южна Корея да се обединят в единна абсолютна средновековна феодална монархия с династия Ким начело.
21
4
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Между другото, преди 10 ноември в България се продаваха над 60000 нови коли, недостигаха, чакаше се. Днес в БГ се продават 15-25000 в зависимост от годините и то с реизноса. Обикновеният човек може да чака за кола и 40 години и да не я дочака заради доходите си. При комунизма макс 15 години за Лада. Аз не виждам къде е предимството на тая така наречена "демокрация". Лично аз съм си купил две нови коли, но съм го направил въпреки системата! Други като мен никога няма да си купят нова кола.
20
2
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Сега за кола се чака 100 дни или поне се чакаше преди години. По време на Ковид за кола се чакаше над година на Запад, а за някои луксозни и спортни модели, по няколко години. Отиваш в Мототехника навремето и си купуваш от раз украинска кола Запоро ец, без записване. Масквича беше няколко месеца, само за Лада се чакаше, че се водеше най-луксоз о и престижно след Волгата на партийците.
19
1
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Ами чи гръмнете ги бе :) Това са само лнна, страшно няма.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Христо Христов, Ристьооо, какво правиш в лоша капиталистическа страна като БГ? Отивай при татко си Ким, ще строите комунизъма до гроб, а пенцията ти ще скочи на хиляди вонове.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Христо Христов - Как е било на Запад ли? Отиваш, плащаш и си купуваш кола ВЕДНАГА. А как беше през Комунизма? По колко години са чакали хората? По колко? Аман от про'с'таци.
16
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 11 "Сигурно като при нас през комунизма - по един макс на семейство!" - а как беше по същото това време "на Запад", как?
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ТЕКСАСЕЦА - Навсякъде има бедни хора. Въпросът е къде са повече. Повече са в тези държави, които са в орбитата на БРИКС и по-малко в тези от Западния свят. Между другото аз лично се радвам, че БРИКС набира скорост, защото ако някой поеме юздите на целия свят, както се бяха надъхали САЩ, ще има диктатура по-лоша от всички познати досега, но това не означава, че искам да сме част от БРИКС и компания. Просто е добре да има конкуренция, защото монополът почти винаги е нещо лошо.
14
2
 
3
 
! Отговори
ТЕКСАСЕЦА преди 1 месец
НЕ СЕ МЕШАМ В ОФИЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА НА ПРЕЗИДЕНТИТЕ НА КРАВАРИСТАН И ЛЮБИМИЯТ ХОЛИВУД. ДА СИ РАЗПРОСТРАНЯВАТ МИТОВЕТЕ ЗА "АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА"!!!...
13
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 14 "СРЕДНА ЗАПЛАТА 4600ЛВ, МИН 16ЛВ/ЧАС" - да добавим, че работната седмица в Южна Корея беше намалена със закон на 52 часа, но после увеличена за някои браншове с 11 часа почивка между смените.
12
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Отговорът трябва да е един мощен гей парад в Сеул и другите големи градове! Фронт мен може да е някой драг куин или оня гей, дето по време на ковида обиколи 19 бара за една вечер и зарази директно стотици. Ценности.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЮЖНА КОРЕЯ НА 19 МЯСТО ПО ИНДЕКС НА ЧОВЕШКО РАЗВИТИЕ/ПО ООН/- СРЕДНА ЗАПЛАТА 4600ЛВ, МИН 16ЛВ/ЧАС- СРЕДНИ РАЗХОДИ ЗА 1 ЧОВЕЛ 1700ЛВ.- С ДРУГИ ДУМИ В ЮЖНА КОРЕЯ ОТДЕЛЯТ НУЖНИТЕ СРЕДСТВА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕ, СОЦИАЛЕН ЖИВОТ НА ВСИЧКИ ЗА ТОВА ИНДЕКСА НА ИЧР Е ТОЛКОВА ВИСОК- НАШИЯ САМО ЗА ДВЕ ГОДИНИ ОТ 56 МЯСТО ПАДНА НА 68- ВИЖДАМЕ КОЛКО Е ЧУВСТВИТЕЛЕН ТОЯ ИНДЕКС.
10
5
 
6
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
Всеки изпраща каквото има - Южна Корея изпраща на Северна USB-флашки с красива музика и филми, северните чучхета изпращат на юг ллaaйна, щото на север друго няма.
9
4
 
6
 
! Отговори
ТЕКСАСЕЦА преди 1 месец
И В КРАВАРИСТАН 70 ПРОЦЕНТА ОТ ЯНКИТЕ ЖИНЕЯТ В БАРАКИ,НО ПОКАЗВАТ САМО МАНХАТЪН И ВЕГАС...БАРАКИИ,БАРАКИИ...
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 7 - И още нещо. Не твърдя, че Южна Корея е Рая на Земята. Идеята ми е, че там е МНОГО по-добре от Северна Корея. Да, вярно е за Самсунг, но в Северна Корея не е нужно да изчезва нищо, за да е ясно, че живеят като в кон_цлагер. Младите да четат - в Северна Корея нямат достъп до интернет. Също си представете да имате право на примерно САМО 10-15 прически. Да нямате право да излизате от страната и т.н. Автомобили почти няма. Сигурно като при нас през комунизма - по един макс на семейство!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 7 - Явно ти си ги питал хахаха Не знам колко добре живеят, но съм сигурен, че живеят МНОГО ПО-ДОБРЕ от тези в Северна Корея.
6
6
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
Я питай 80% от южнокорейците дали живея добре. Работят по 13-14 часа на ден и има хора които живеят в стаи 2 с големина м2. Това, че ти дават по телевизията свръх напреднала нация не означава, че стандарта на живот на всички е така. А и икономиката им се държи основно на Самсунг. Изчезне ли (както стана с Нокиа примерно), отиват в блатото.