Стартира мултимедиен образователен проект "Конституция за деца"

Инициативата е адресирана и към младите хора, и към техните учители
15 апр 2005 14:45,
Стартира мултимедиен образователен проект "Конституция за деца"
Снимка: Булфото
В Деня на конституцията - 16 април, Народното събрание /НС/ обявява официалния старт на новия си образователен проект "Конституция за деца", обяви Христо Краевски, началник на отдел "Пресцентър" на Народното събрание.

Инициативата е под почетния патронаж на заместник-председателя на Народното събрание Камелия Касабова. Мултимедийният проект "Конституция за деца" е адресиран и към младите хора, и към техните учители. Инициативата е съвместен проект на Народното събрание и Студентско общество за компютърно изкуство (СОКИ) и със съдействието на посолството на САЩ.

Сред по-важните дейности на проекта са създаването на онлайн вариант на Конституцията на Република България, разработване на различни мултимедийни игри и образователни ресурси за учители, свързани с основния закон.

Проектът "Конституция за деца" е част от цялостната концепция на Народното събрание за ефективна комуникация на парламента с младите българи, уточни Христо Краевски. За по-малко от пет месеца сайтът на Народното събрание "Н@учи за парламента" e посетен от 54 000 потребители,

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание