Започва подаването на документи за кандидатстване в гимназиите

Изпитът по български език и литература ще бъде на 20 юни, а по математика - на 23 юни
29 май 2005 10:22,

Утре, 30 май, започва подаването на документи за кандидатстване в гимназиите след завършен седми и осми клас, като приемът на документи ще продължи до 6 юни, съобщава БТА.

Около 7 000 се очаква да бъдат кандидатите след седми клас, които ще се състезават за около 5 500 места в профилираните паралелки и гимназии.

Изпитът по български език и литература ще бъде на 20 юни, а по математика - на 23 юни, като с тези два изпита се кандидатства за профилираните и професионалните паралелки.

Тестът, с който се кандидатства за профилираните паралелки по спорт и изкуства, ще е на 28 юни. Проверката на способностите по музика ще се състои на 21 юни, по изобразително изкуство - 22 юни, по хореография - 29 юни, а по спорт - 17 юни-1 юли.

До 4 юли трябва да бъдат обявени оценките от приемните изпити.

Осмокласниците ще се явяват на конкурсен изпит по история на 20 юни, по математика - на 21 юни, по география - 22 юни, по български език и литература - на 23 юни, по физика - на 5 юли, по химия - на 30 юни, и по чужд език - на 4 юли. Изпитите за проверка на способностите ще бъдат от 29 юни до 1 август.

Оценките от приемните изпити ще бъдат готови до 7 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание