SMS: Синът ви има Слаб (2)!

Научаваме оценките на децата си чрез SMS по проекта "iSchool"
13 окт 2011 13:52,
29
SMS: Синът ви има Слаб (2)!

Родителите могат да получават информация чрез SMS за оценките, отсъствията и забележките на своите деца в училище по проекта за електронен училищен дневник "iSchool",  съобщиха от "Про Телеком". Услугата е достъпна за всички държавни и частни училища у нас, и в нея могат да участват и три мобилни оператора. Системата е уеб базирана и не изисква инсталирането на софтуер. Тя се предоставя напълно безплатно на всяко училище, което прояви интерес.

Училищата ще сключват договор с "Про Телеком" и ще получават достъп до системата на "iSchool" чрез устройство, което може да се инсталира в училищните компютри или на "домашните" компютри на учителите.

Родителите, които желаят да получават информация за децата си, ще се абонират за 4,80 лева месечно с ДДС. Абонаментът за осемте месеца на цялата учебна година е 38,40 лева с ДДС. За да получават информация за своите деца, родителите трябва да изпратят SMS на кратък номер 1816, с текст: get/код на училището/, ЕГН на ученика, с неговия клас и номер.

От компанията съобщиха, че училищата ще получават по 1 лев от всеки родителски абонамент при еднократно плащане на кратък номер 1816, както и по 16 лева от абонамент за цялата учебна година. Със събраните средства ще се повишат делегираните бюджети на училищата, коментираха от "Про Телеком".

Сега услугата е въведена пилотно в шест училища в София, Калофер, Пловдив и Дупница.

Директорът на 45-то училище в София Светла Кацарова каза, че чрез проекта "iSchool" учителите могат да изпращат на родителите информация в реално време за оценките и отсъствията на техните деца, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
21
 
! Отговори
*** преди 12 години
Не зная дали е със същата система, но в София вече има училище в което уведомяват с СМС родителя за всичко. Училището е НСОУ "София" Положителното при получаване на негативен СМС е, че докато се прибере родителя от работа и е минало малко време в което мислите са му отлежали и не реагира първично с нервни изблици (или както там реагира)
11
5
 
6
 
! Отговори
аноним преди 12 години
До Бай Ху. *** си изчисти простотията ! Ама то не кир да я изтъркаш .Какво са ти виновни хората , ти си с две леви ръце наврени отзад , а тиквата ти не поема инфо.
10
9
 
2
 
! Отговори
Пенчо преди 12 години
.... А пък на мен ми се ака.... !!!
9
0
 
30
 
! Отговори
Кучешко далаче преди 12 години
Малеее, добре че изкласих преди да почнат хората да позлват GSM-и. Иначе нашите щяха да използват освен системата "iSchool" и още една друга- "i бой" :))
8
10
 
3
 
! Отговори
Бай Хой до ..... преди 12 години
1 Ако ти си даскал - изяж си дипломата или си я наври.... знаеш къде. Дано обаче не си и родител, щото язък за горките деца - и твоите и тия дето уж ги учиш. Защо си мислиш, че щом на теб не ти пука за *** ти, на мен не ми пука за моите, а? Типично българска черта - да ми казват какво мисля или какво правя! И независимо колко съм зле в живота ( 3) ако спре да ми пука за децете ми, то по-добре да се гръмна. Ти ако си самогъзник и живееш за себе си - повечето хора не са така!
7
6
 
13
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 12 години
iShcool iPod iPad iPhone iPhuck iBirth iDeath.. все повече ни превръщат в общество на немислещи, наведени робо-***. iHappy
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДЕЦАТА ВИНАГИ ИМАТ ПО ДВЕ ЛИЦА-ЕДНИ СА ВКЪЩИ,СЪВСЕМ ДРУГИ СТАВАТ ПРЕД ПРИЯТЕЛИ И В УЧИЛИЩЕ.ЗАТОВА SMSте СА НАИСТИНА ХИТЪР И ДОБЪР ВАРИАНТ,ДОКАТО НЕ НАМЕРЯТ НАЧИН ДА ГО ЗАОБИКОЛЯТ И НЕГО.
5
7
 
23
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Е, номерът е да вземем някое левче... Не че нещо пречи училището да има уеб базирана система, в която всеки заинтересован родител да влиза и да преглежда оценките, ама друго си е по 4 лева месечно...
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гадничко! С въвеждането на тази услуга свърши цяла ера в училищния живот. Край вече със "забравянето" на бележника вкъщи и със "забравянето" да кажеш, че имаш 2 или неизвинено. Родителите ще научават за всичките ти дребни прегрешения. Горките ученици, не им завиждам. :-))
3
7
 
18
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Те, ако родителите са си възпитали децата, няма да имат нужда от такива СМС-и. А ако дечицата им са зле в училище, то родителите са зле в живота и изобщо не им пука за челядта си.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aбе трябва да им запука,като получават лоши новини през час.
1
11
 
22
 
! Отговори
daskal преди 12 години
И на родителите не им пука !Вярвайте !Нищо лично към всички Вам !Опит