На недоволните не им се говори за образование, оплака се Клисарова

Никой не й се обадил за разговор във вторник
Обновена: 1 ное 2013 23:02 | 1 ное 2013 17:43, Камелия Цветанова
63
На недоволните не им се говори за образование, оплака се Клисарова
Анелия Клисарова, Снимка: Булфото

Университетите не са мястото, където студентите трябва да протестират, смята просветният министър Анелия Клисарова.

Всеки млад човек има право на гражданска позиция и трябва да я изразява, но начините, по които го прави, трябва да са съобразени със закона и считам, че не е правилно да се окупират университети, коментира тя.

Клисарова увери, че е готова да говори с протестиращите и дори ги е поканила на среща във вторник, но досега никой от тях не й се е обадил.

Още по темата
Тя се оплака, че е чула, че недоволните студенти не искат да говорят за образование, въпреки че според нея именно образованието трябва да е приоритет за тях.
 
Според нея младите хора имат право да подкрепят всяка политическа или да бъдат подкрепени от такава, но това не бива да се случва в университетите, където трябва да цари академична атмосфера и да се учи.
 
Има места, където може да се протестира. Съгласно Закона за висшето образование не може да се прави политика в университетите, така че не само окупацията, а и позицията, която искат да изразят младите хора, трябва да е на друго място, настоя просветният министър.

Много висши училища протестират, но там продължава учебният процес, а Ректоратът на Софийския университет все още стои заключен. Какво правят останалите 14 хиляди студенти, как ще наваксат часовете си, ще се вземат ли всички учебни занятия, трябва и да помислим за учебния процес, за тези млади хора, на които им предстоят например държавни изпити, представяте ли си да учите 3 месеца за изпит и да не можете да се явите на него?, коментира Клисарова.

Относно хипотезата да пропадне академичната година тя обясни, че всеки университет е автономен и сам взима решение.

Ако се спазват правилниците на университетите, то трябва часовете по програма да бъдат отработени, но какво решение ще вземат ръководствата на университетите не мога да кажа, добави тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Промяната трябва да идва отгоре на долу, а не обратно. Какво да очакваме от студентите да, адаптират образованието към новите изисквания на бизнеса, да променят начина на преподаване и уч. материал, като го приближат до световния такъв, да обърнат "фунията" т.е лесно да се влиза, трудно да се излиза от университета, да се пивишат изискванията към тях....защото нашите университети, са едни "консервени фабрики" бълващи ли бълващи....излишна продукция.
54
0
 
0
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
"На недоволните не им се говори за образование, оплака се Клисарова" щото броят парите, които им даде кеш Боко Тиквата за протестите.
53
0
 
2
 
! Отговори
.!. преди 10 години
Боже, Боже, поне снимката да й бяхте сменили!Това е подигравка на фона на ширещата се мизерия, вкл. и на мизерията в управлявания от нея ресор, която е дори водеща пред всички останали.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия където плюват студентите , сигурно са мълчали при ограбването на Кремиковци и при съсипването и на икономиката , така че си замълчете и сега , защото младите искат да живеят в нормална държава , а не в шиба.ата ви държава , която е стигнала до тук , защото ст мълчали през годините като п.тки и не сте протестирали когато е трябвало , и за това се е стигнало до тук
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Овца
50
0
 
3
 
! Отговори
Mnogo Bu molim, преди 10 години
publikuvajte podrobna biografija na ministar Klisarova, kakto i na ostanalite ministri. Iskame informacija za tehnite roditeli i praroditeli do 9 koljano9imena, proizhod, obrazovanie i zaemani dlajnosti). Imame pravo da znaem koj ni upravljava!
49
3
 
4
 
! Отговори
Rrrrrrrrrrrrrrrrrrr преди 10 години
Считам е при братушките руснаци - я считаю! И тези "политици" не разбраха ли, че хората не искат да говорят с тях, а искат да се махнат!?
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочетох няколко от коментарите и мога да кажа, че са писани от профани. Ако изобщо знаят значението на тази дума. Но...то пък има тълковен речник. Ужас. Толкова много простаци на едно място.
47
2
 
12
 
! Отговори
ibratoev преди 10 години
Да си говори за правила и задължения в държава, кояго с лекота ги нарушава ежедневно, без от това да има някакви последствия, е политически инфантилно след 24 години преход, в който всички бяхме облъчвани от новите постулати на демократичната ситуация.Така че, не се хващайте за буквата, а погледнете широкомащабно и ще усетите, че проблемът не е в това, че студентите не искат да говорят за образование, а не искат да говорят вече с Вас...те жадуват за промяна на статуквото!!!!
46
12
 
15
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Махайте се беее, не разбрахте ли, не ви искаме. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ!! НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ОТ ТЕЗИ МЛАДЕЖИ, ДЪРТИ, ПОДЛИ ***!! Не ви ли есрам да изпращате депутати да нахлуват в СУ!! Пълна подкрепа за студентите, браво младежи, продължавате до оставката на целия комунистически парламент. Защото вътер има 240 комунисти, както и да се наричат. КОМУНИСТИ И ТУРЦИ- ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА!!ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ!!
45
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NIE VIDISAHME VASHATA obrazovatelna sistema DROOGARKO. MNOGO OT NASHITE DETZA OSTANAHA NEGRAMOTNI I OBAKANI BLAGODARENIE NA VASHATA DEZINFORMATZIA I NALAGANE NA 4ALGA-KULTURA V NASHIA DUHOVEN JIVOT, NO ZA SMETKA NA TOVA KOMUNISTICHESKITE RAZGLEZENI *** UCHEHA S NASHITE PARI V ANGLIA I AMERIKA.
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
HORATA ISKAT ostavka NE RAZGOVORI S CHERVENATA ***.
43
9
 
7
 
! Отговори
бучка преди 10 години
Грозничка и комплексирана пропаднала социалистка. Иначе казват че разбирала от физика. Това може да е вярно, но като се има предвид психологическата поддръжка която практикуват комунистите, това твърдение е доста съмнително.
42
9
 
7
 
! Отговори
консервативен преди 10 години
Аз по принцип не обичам протестите. Обаче тези протести имат някои положителни черти. Стана ясно че комунстите не са единствени които могат да пищят всеки път когато не им отърва или просто за да не ги забравят.
41
4
 
22
 
! Отговори
Расим преди 10 години
нито йонал йълдърим(йордан цонев)нито халил бекиров(христо бисеров) нито Владимир Ясенов Зидаров(лютви местан) нито Меди Доганов(ахмед исмаилов ахмедов-доган)се разкаяха нито се извиниха на българомохамеданитеза извратения "възродителен" процес сътворен и приложенот бкп или простичко дпс и бсп.ИЗВИНЕТЕ СЕ БЕ на вас ако вие харесало да ви "възраждат"то за нас беше просто гавра.
40
5
 
15
 
! Отговори
абв преди 10 години
А на Клисарова не и се говори за морал
39
15
 
10
 
! Отговори
Пинокевците реват преди 10 години
Оставете ги да реват още малко, а после им анулирайте семестъра на психясалите протестъри. Е, тогава ще протестират, че е анулиран семестъра, но и това ще се изтърпи. Да отидат при татенцата и мамичките дето сега им ръкопляскат. А за първокурсниците протестъри с анулиран 1-ви семестър, отново да се явят на кандидат студентски изпит. То и Пинокио е протестирал, та затова го изпратиха при магаретата. Мястото на протесторите е при магаретата, малко до им се натовари гърбината.
38
3
 
16
 
! Отговори
пъдаря преди 10 години
ЗАЩО СЕ СМЕЕШ,КАТО УРОСПИЯ НА ФОНА НА НЕБИВАЛА БЕДНОТИЯ. БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ ,А ТАКИВА КАТО ТЕБ В ТУРЦИЯ.
37
0
 
0
 
! Отговори
до 38 преди 10 години
Гощавка!
36
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При нас всичко е не както при хората.Правителството обявява, че приоритет ще е образованието и в отговор получава бунтове на недорасли педерастчета и мухли. Когато Боко ги пращаше да загърлят картофи и пасат патици по поляните, се почувстваха щастливо прилъстени!Ясно е, че разглезените снобчета нямат нужда от образование, а от здрав тоталитарно - мутренски секс.Както и народа като цяло.Абе, спрете парите на всички, вдигнете с 5 години възрастта за пенсиониране.поне ще има за какво да ви мразят!