След скандалите Стопанската академия има нов ректор

Доц. Иван Марчевски беше избран на балотаж
Обновена: 16 фев 2016 21:31 | 16 фев 2016 21:23, Камелия Цветанова
8
След скандалите Стопанската академия има нов ректор
Снимка: Reuters, архив

След балотаж доц. Иван Марчевски е новият ректор на Стопанската академия в Свищов, съобщи за БТА проф. Мариана Божинова, временно изпълняваща длъжността ректор.

Още по темата

Изборите за ректорско ръководство се състояха днес.

Трима бяха кандидатите за ректорския пост - доц. Иван Марчевски, проф. Андрей Захариев и проф. Таня Горчева.

При гласуването на първи тур 112 души от състава на Общото събрание са дали 55 гласа за доц.Иван Марчевски, за проф. Андрей Захариев са гласували 34 човека, а за проф. Горчева - 18.

При балотажа със 62 гласа е спечелил преподавателят по маркетинг доц. Марчевски, а за проф. Захариев от катедра "Финанси и кредит" са гласували 37 члена на Общото събрание.

Невалидните бюлетини са били 13.

Изборите в Стопанската Академия в Свищов бяха организирани отново със заповед на бившия министър на образованието Тодор Танев.

С неговата заповед изборът на проф. Теодора Димитрова за ректор през пролетта на миналата година беше обявен за нелегитимен.

"С днешното решение академичната общност в Свищов избра промяната и нормалността, изгубени през последните осем години", коментира проф. Божинова, чиято задача, като временен ректор, назначен с министерска заповед от 4 декември, беше да организира избори за академично ръководство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
На тези, които смятат Стопанската академия за селски ВУЗ да ги попитам те в Кеймбридж ли са завършили или в Оксфорд? Излиза , че само разбиранията Ви са селски. Нека не се забравя, че до 89 година това беше икономическия ВУЗ, който най - трудно се взимаше диплома. Колкото до новия ректор поне за мен с диплома от 89 година не е известно име. Но като се има предвид какво проклятие за Вуза бе Величко Адамов , то този няма начин да не е по- добър.
3
3
 
3
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Подкрепям мнението на номер2 да се закрие тоя селски вуз,ако може и цялото село още по-добре
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе такъв народ сме- мързеливи, крадливи и лъжливи...Бойко е прав като казва, че където и да пипнеш е изгнило.Това ни е красивото наследство от комунизма!
1
6
 
6
 
! Отговори
Дим преди 8 години
Това не е законосъбразен избор и много скоро ще се разбере. Чакат се съдебните решения.