След скандала: Стопанската академия с нов ректор

МОН нареди: Професор Иван Върбанов ще управлява служебно
Обновена: 3 юни 2015 13:16 | 3 юни 2015 13:03, Анисия Иванова
29
След скандала: Стопанската академия с нов ректор
Снимка: архив БТА

Министерство на образованието назначи в Стопанската академия в Свищов служебен ректор. Заповедта на министър Тодор Танев влиза в сила от днес.

Още по темата

Новият ректор е проф. Иван Върбанов. Преди седмица в учебното заведение се проведе избор на ректор и беше избрана 35-годишната професорка Теодора Димитрова.

Проф. Димитрова стана ректор на Стопанската академия след общо събрание, което е оспорвано от част от преподавателите, защото на него присъствали пенсионери и бивши студенти и докторанти.

Заради обжалване на легитимността на общото събрание и мотивите на съда, от министерството са решили да предприемат безпрецедентен ход с назначаването на служебен ректор.

Скандалът в Стопанска академия тлее отдавна. Отстранената от поста си Теодора Димитрова минава за човек на скандалния ректор Величко Адамов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
6
 
! Отговори
Стопанска Академия преди 8 години
....Е няма да е на вашата господа ПРЕДАТЕЛИ, скоро ще бъдете поставени на място, а то е там долу на земята, смачкани като ***!!!
18
1
 
7
 
! Отговори
Преподавател преди 8 години
...Винаги съм знаел, че вие сте змии които само чакат своя момент за да покажат истинските си лица и да нападнат човека, който ги създаде и ги направи хора.Това което направихте срещу Академията никога няма да ви бъде простено нито от Академичната общност, нито от жителите на град Свищов, защото вие докарахте една велика институция с огромен престиж и позиции до дъното водени от болната си амбиция да бъдете управленци.Следва...
17
1
 
6
 
! Отговори
Стопанска Академия преди 8 години
.....Вие господа *** уронихте престижа на най-титулуваното висше учебно заведение в България водени само и единствено от една едничка цел взимане на властта на всяка цена дори и това да означава крах за Академията ако се отнеме акредитацията!Наглостта и безочието ви достигна до там, че прибегнахте до услугите на политически партии и министри, но и те няма да ви помогнат.следва...
16
1
 
7
 
! Отговори
Стопанска Академия преди 8 години
Долни, нагли, мекотели, влечуги, жадни за власт..........Андрей Захариев, Стефан Симеонов, Пламен Пътев, Иван Върбанов, Иван Марчевски, Георги Баташки, Георги Иванов, и всички останали долнопробни предатели жадни за власт и пари!Вие не заслужавате да сте част от Академичната общност!Вие господа долни предатели заслужавате да бъдете удостоени с награди достойни само за предатели каквито сте от доста време!следва....
15
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 8 години
А къде е проф. Теодора Димитрова Петрова?! Защо досега никой не видя и чу самата тя да каже нещо, дори "шест" за проба на озвучаването... Защо се крие?!
14
0
 
9
 
! Отговори
до Пенчо преди 8 години
Африка. На вожда на племето се ражда бяло бебе. Той откача, отива при местния мисионер, забива ножа си в едно дърво и казва:- Така, ти си единственият бял тук в радиус 2000 км. Докато ножът спре да се клати да си ми обяснил как така жена ми роди бяло бебе!- Чакай, чакай, започнал мисионерът, недей така! Ето погледни онова стадо отсреща - всички овце са бели и само една черничка. Неведоми са пътищата Господни!- Хм,..., добре, казал вождът, разбрах. Аз няма да говоря за бебето, а ти за овцата.
13
1
 
16
 
! Отговори
Пенчо 2 преди 8 години
професорска титла. Във задачата се пита кога, и на колко години, въпросната убавица е защитила доцентура...
12
3
 
6
 
! Отговори
Пенчо преди 8 години
Сега малко разсъждение. Редовно учащ, завършва училище на 18. Кандидатства, приемат го, учи бакаравър 8 семестъра (4 години), магистратура 3 семестъра със защитата стават по време като 4, т.е. още 2 години. Докторант се става чрез изпит пред комисия от катедрата, в която кандидатстваш. Нормалната докторантура е 4 години, като се предвижда още една за подготовка и защита...4+2+4+1=11 години, евентуално без прекъсване. 18+11=29 честито33 са годините, на които г.жа Теодора Димитрова е защитила-
11
0
 
11
 
! Отговори
Защо се разтичаха преди 8 години
заради този случай и се намеси чак министърът, а когато се пишат протестни писма във връзка с опорочени конкурси и избори в БАН, жалбите се връщат за да ги реши тази институция или този шеф, срещу когото е написана самата жалба? И след това няма бял ден за онзи, който е алармирал за нарушението.Ако не напусне БАН доброволно, ще го съсипят и поболеят.С.Дянков за едно беше прав - БАН се състои от феодални владения на хора, които са се добрали до силни позиции през соца и се даряват по наследство
10
1
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха ха ха преди 8 години
Пак мерене с различен аршин!Вероятно малцина от пишещите тук са в течение на безбройните нарушения,извършвани почти в 90% от всевъзможните конкурси в БАН.Като се започне от дребните конкурсчета за докторантурки, мине се през драмите, свързани с почти всеки избор на шеф на отделните звена в институтите и се стигне до битките за директорските постове.Да не говорим пък за конкурсите за даване на титлата "член кореспондент" и "академик"/последното носи заплата и пенсия, съотносими с депутатските/
9
0
 
14
 
! Отговори
Ректор преди 8 години
Циркът продължава. Не ставайте от местата си!
8
1
 
9
 
! Отговори
Федор преди 8 години
И още нещо.Приятели, по-полека с това закриване! Не сме броили ние повече от 400 млн.долара на днешни пари, че с лека ръка да закриваме!Ставаше въпрос, че безспорен в приносът на Адамов в утвърждаването на Катедра Финанси на Стопанска академия във времето, но някъде по пътя явно и той е "преял с власт" и е започнал да прави откровени глупости, да не кажа престъпления. Затова ръководството на академията трябва да се смени, а Адамов и компания да си ходят вкъщи. Те повече нямат място там.
7
1
 
29
 
! Отговори
Федор преди 8 години
Да не съдим хората по думите, а по делата казват. И правилно казват.Величко Адамов си беше поръчал реплика на "Тайната вечеря" на Леонардо Давинчи, на която обаче лицата на Апостолите са заменени с лица на преподаватели от Стопанска академия, а в центъра, където в оригинала седи Исус, се мъдри самият Адамов. Смятайте какъв човек трябва да е той! Тази наглост е висша форма на цинизъм!Колкото до дарителя Димитър А. Ценов, искрено се надявам, че той не гледа отнякъде... Аз изпитвам искрен срам.
6
9
 
22
 
! Отговори
работещ преди 8 години
Стопанска академия "Д. Ценов" Свищов е неописуем бардак с НЕИЗБРОИМИ професори, доценти (те са най-много, просто не можете да си представите, колко много са), гл. асистенти и пр. наукоподобна педагогически импотентна мошеническа ***. Имал съм щастието да контактувам задочно с търгаша-ченге от ДС и техен маркетингов корифей - преписвач от немски, доц. Кръстевич - съдружник на бившия феодален ректор във внос на коли - втора употреба. Тази "академия"-бардак е просто за ЗАКРИВАНЕ. ВЕДНАГА.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!
4
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големи бози станаха в този ВУЗ. Явно всеки драпа да докопа пустите швейцарски милиони.
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно професорката не е държала правилния шлифер!
2
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на министъра! Дано това сложи край на феодалната ера "Адамов" и неговите подставени лица. А за тези които казват закривай мога да им препоръчам да прочетат биографията на дарителя Ценов и завещанието което той е оставил. Не само финансовото, но и моралното. Свищовския университет трябва да продължи да съществува, но с адекватно и прозрачно управление. Стискам палци на новия ректор и екипа му. Дано понататък доц. Марчевски бъде редовно избран ректор, защото има потенциал.
1
16
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Закриваааай ! :)