Спипаха преписвачи – анулираха 33 работи на матурата

МВР работи по 3 сигнала за търговия с отговорите на изпита
18 май 2016 16:54,
14
Спипаха преписвачи – анулираха 33 работи на матурата
Снимка: Архив Reuters

33 изпитни работи бяха анулирани днес на държавния зрелостен изпит по български език и литература, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

19 от тях са анулирани заради преписване, а 14 за ползване на мобилна техника по време на изпита.

Най-много анулирани работи има в Благоевград – 7, Пазарджик – 6, Бургас – 6 и Кюстендил – 3.

От МВР пък съобщиха, че работят по три сигнала за търговия с отговорите на матурите. За момента от полицията обаче не посочват от кои части на страната са дошли сигналите, пише "Фокус".

48 026 ученици се явиха днес на държавния зрелостен изпит при първоначално заявили желание за участие 52 575.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
3
 
! Отговори
Хихи преди 7 години
Ей сега гледам една девойка със самочувствие на опашката в Билла. Носи в ръка някакво помагало за матура. Сметката й беше 5,82 и тя предложи на продавачката 0,08ст. за да й върне ресто по-лесно. Едно ми стана ясно - със сигурност няма да се явява на матура по математика.Те не могат да смятат още, къде са ми тръгнали да се справят с живота ;)
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В цивилизованата Европа спипат ли те да преписваш или да плагиатстваш ти спират правата в срок до 5 години. Дано някой да се сети да въведе подобна мярка и в България, че главно висшисти- ***.и почна да бълва системата...
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма демокрация,голямо развитие на личността,голяма работа!50 хил.зрелостници били охранявани от 10 хил. надзиратели и още толкова камери!Както си е и в държавата-на 5 млн население- 1 млн полиция,армия,контролни органи,администрация!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
номер 1 -ти си бил голям юнак бе. затова казват, че в университетите ще въвеждат семестър за ограмотяване на такива като тебе, защото не могат да четат.
4
4
 
15
 
! Отговори
някой си преди 7 години
Да покажат изпитните протоколи в малцинствените райони където не могат да говорят правилно български , а камо ли да разсъждават на тема " Гераците ". Мога да си представя какви високи оценки ще имат
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МариелаАбе добре се представи.Доволен съм
2
1
 
35
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ако не можете да си вземете матурата, без да си помагате нещата са много, много зле. Матурите са трагикомично елементарни.
1
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аматьори,като не знаят как се преписва ще ги хащат!Аз си преписах мазно,мазно и никой не можа дасе усети! В други ден пак!

Спонсорирани публикации