МОН въвежда удължено работно време през юни и юли

Причина са кандидатстудентските кампании в чужбина
27 май 2016 19:55, Анисия Иванова
4
МОН въвежда удължено работно време през юни и юли
Архив: Булфото

Министерството на образованието и науката /МОН/ въвежда удължено работно време за кандидатстудентските кампании за чужбина през юни и юли 2016 г., съобщава пресцентърът на ведомството.

Звеното за административно обслужване ще работи по 12 часа всеки работен ден - от 08.00 до 20.00 ч., без прекъсване - без да се нарушават разпоредбите на трудовото законодателство за продължителността на работния ден и задължителните почивки. Осигуряват се също допълнителни гишета и служители.

По време на кандидатстудентската кампания за чужбина в звеното постъпват средно около 10 000 заявления и се издават приблизително такъв брой изготвени документи, което е три пъти повече от обичайното, се отбелязва в съобщението.

Припомня се, че досега работното време на звеното е от 09.00 до 17.30 ч., което съвпада с установеното работно време на голяма част от работещите и създава неудобство и затруднения на потребителите за достъп до административните услуги, струпване на опашки в края на работния ден, както и риск от допускане на грешки при приемане на документи.

МОН се стреми да осигурява условия за предоставяне на по-качествени и достъпни услуги. Те са ориентирани към потребностите на гражданите и бизнеса чрез непрекъснато въвеждане на новаторски практики за усъвършенстване и оптимизиране на процесите по предоставяне на административни услуги, е коментирала вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1,ГОВОРИШ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ, ПОГЛЕДНИ ДОИ, УЧЕБНИЦИ И ТЕТРАДКИ, ТАБЛА И НАГЛЕДНИ МАТЕРИАЛИ, ТОВА ЧЕ НЕ ВИЖДАШ НЕЩО НЕ ОЗНАЧАВА , ЧЕ ТО НЕ СЪЩЕСТВУВА.