Борисов vs. Кунева: Повече за учителите? Сега чувам...

Премиерът обясни, че не знае да има пари за по-високи заплати
Обновена: 20 юни 2016 21:14 | 20 юни 2016 11:54,
132
Борисов vs. Кунева: Повече за учителите? Сега чувам...
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов се разграничи от обещанието на Меглена Кунева за увеличение на учителските заплати с 10%.

Просветният министър го обяви пред 12 000 преподаватели вчера. От трибуната на националния учителски събор Кунева обеща, че от 1 януари 2017 г.  всички учители ще получат 10-проценто увеличение на заплатите си. Тя обяви и че предстои увеличение на парите за квалификация на учителите, както и бонус "класен ръководител".

Още по темата
"От вас научавам", коментира пред журналисти днес новината Борисов. Той обясни, че подобни обещания са правили министрите от тройната коалиция и даде за пример вътрешния министър при Орешарски Цветлин Йовчев, който обявил увеличение на заплатите на полицаите, но кабинетът на ГЕРБ трябвало да ги изплаща.

"Кунева може би има резерви в министерството и ще го направи от тях", коментира още Борисов обещанието на министъра на образованието за вдигане на учителските заплати.

"С мен и с финансовия министър не е говорено на тази тема", отсече още той.

На припомнянето на репортерите, че Кунева е уверила, че е разговаряла с Владислав Горанов, премиерът отвърна: "Ако е говорила с него, значи всичко е наред".

Борисов изчисли, че за увеличението ще са нужни 250 милиона лева на година. "Аз не знам да ги имаме", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
41
 
! Отговори
Важни за Боко са: преди 7 години
Приоритет за Боколенд са:- личното състояние на Боко ***- американските интереси в региона- "ромите" - позволява им се да убиват, крадат и безчинстват безнаказани- хомосексуалистите - пращат им 700 човека полиция да им охранява сборището- навлизащите нелегално талибани - всеки един от тях ни струва 1200 лева на месец - колкото няколко пенсии на работилите за Родината ни родители. С такова правителство не очаквайте някога да живеете добре, братя българи. Няма как да стане.
43
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко да каже защо бензинеца отново тръгна нагоре по всички бензиностанции!
42
0
 
36
 
! Отговори
:( преди 7 години
Само едно не мога да реша. Кой ми е по-отвратителен: Кривоустата Пръмова или Кухата Тиква. Май и двамата са ми еднакво противни. Жалки мекотели. За власт и пари са готови да продадат и децата си.
41
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая се *** за пореден път. Само се чудя Плевнелиев какво търси и той там. Като от него пък съвсем нищо не зависи.
40
1
 
46
 
! Отговори
Майтапчета преди 7 години
Кунева-Пръмова: Ще ви увеличим заплатките с 10%!Тиквун Борисов: Не, бе, Меги се е майтапила с ония кифли на сборището на даскалките. Нема кинти. Аз ли да стана милиардер... или даскалките да имат какво да ядат? Да гледат картофи, да ядат мас. Не ми пука!
39
1
 
9
 
! Отговори
Nona преди 7 години
До Анонимен 27А едно време какви родители и деца имашеееее......
38
3
 
37
 
! Отговори
национал преди 7 години
Че няма пари за заплати го чуваме от 26 години, червени Бойко!И то заплати не за когото и да е било, а заплати за учителите, тези, които те правят човек, мислещ и зрял!Направихте всеки, който иска нормален стандарт луд и побъркан!Но вие, вие не сте избрани от народа, а сте постави с изборни измами, чорбаджии и майкопродани интерсджии!Нямаме суверинитет, колония сме, без права и собственост върху богаствата и ресурсите на земята ни!Ти Бойко, ако беше съден, щеле да лежиш 600 години в дупка.
37
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Аз съм *** и Вие сте прости и затова се разбираме"Умни хора не ми трябват, защото кои ще гласува после за мен
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво бате боико игнорираи тази двуличница и лъжкиня на нас ни трябват мултиплицирането на мутри черноработници и послушна рая затова адмирирам винету колкото по *** народ толкова по добре за бойче борисовски щели да дигат заплатите на даскалите аи сектир от тук
35
0
 
29
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Абе,другарю Борисов, 1 милиард ще плашаме глоба за АЕЦ ,,Белене,, Кунда заплати ще вдига !!!Я вземи я отбичи от кабинета...
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки истински политик в тази ситуация,ако се окаже фишек думите на Кунева трябва да я уволни.Защото нали се сещате,ако тази червена кукувица лъже кой ще го отнесе отново - Българския народ разбира се.
33
0
 
26
 
! Отговори
Сервитьор преди 7 години
Келнерката Кунева си е направила сметката без кръчмаря Борисов. Сега Кунева към клиента учител: - Какви пет лева си дал за една бира, бе? Няма ресто. Рестото е за кръчмаря!
32
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За количеството и качеството, на положения труд, даскалите получават много пари. Ранно пенсиониране и две, незаработени пенсии до живот.
31
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кукувицата, министър по всички въпроси се е изказала без да пита МУТРАТА!!!!Това не са времената на царя или Станишев., Сега такива новини за увеличение на заплати има право да съобщава само султана, падишах МУТРА Борисов или неговият наместник сред простосмъртните Цветанов
30
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Повече за учителите? Сега чувам..."Трудно е баце! Сега като ви осъдиха за винетките - ще трябва да връщате пари. Пък и за учителите ще трябва да давате. Пък и за АЕЦ-а ви осъдиха да плащате милиардите. Пък заема от 16 милиарда вече го опукахте... пардон, усвоихте. Ще трябва ново заемче да се тегли. Така къмто 10-20 милиарда ще стигнат като за тая година. Ахахаха. Тиквена икономика! :)
29
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде почва разваленият телефон.
28
2
 
30
 
! Отговори
Пръмооправяч преди 7 години
Парите могат да се намерят-например няма да построим спортна зала в Полски Тръмбеш!
27
1
 
32
 
! Отговори
Баце преди 7 години
Абе, Кунева, докога да се разпраяме. За какво са ни учители, за какво са ни умни хора. На мен ми трябват овце, като всички тези дето гласуват за мен. От време-навреме блейнат и като им дам петарка или кюфте. Млъкват. Тия пави от учителите от къде ще ги намеря. А? Аз съм ги разпределил за мене за народа, за мене за народа за мене, за мене, за мене и така като е във вица. Проста устина. Умни хора избират други умни хора, а глупавите избират глупави и после им се рвадват по телевизоро като ги дават
26
3
 
36
 
! Отговори
реалист преди 7 години
За саниране има за учители няма.
25
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно.Спрените реактори на АЕЦ Козлодуй трябваше да работят.Да работят докато гръмнат за да сме сигурни че не сме ги спрели преждевременно.