Борисов vs. Кунева: Повече за учителите? Сега чувам...

Премиерът обясни, че не знае да има пари за по-високи заплати
Обновена: 20 юни 2016 21:14 | 20 юни 2016 11:54,
132
Борисов vs. Кунева: Повече за учителите? Сега чувам...
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов се разграничи от обещанието на Меглена Кунева за увеличение на учителските заплати с 10%.

Просветният министър го обяви пред 12 000 преподаватели вчера. От трибуната на националния учителски събор Кунева обеща, че от 1 януари 2017 г.  всички учители ще получат 10-проценто увеличение на заплатите си. Тя обяви и че предстои увеличение на парите за квалификация на учителите, както и бонус "класен ръководител".

Още по темата
"От вас научавам", коментира пред журналисти днес новината Борисов. Той обясни, че подобни обещания са правили министрите от тройната коалиция и даде за пример вътрешния министър при Орешарски Цветлин Йовчев, който обявил увеличение на заплатите на полицаите, но кабинетът на ГЕРБ трябвало да ги изплаща.

"Кунева може би има резерви в министерството и ще го направи от тях", коментира още Борисов обещанието на министъра на образованието за вдигане на учителските заплати.

"С мен и с финансовия министър не е говорено на тази тема", отсече още той.

На припомнянето на репортерите, че Кунева е уверила, че е разговаряла с Владислав Горанов, премиерът отвърна: "Ако е говорила с него, значи всичко е наред".

Борисов изчисли, че за увеличението ще са нужни 250 милиона лева на година. "Аз не знам да ги имаме", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
10
 
! Отговори
Будалист преди 7 години
мафия, митъо очите , вис 2 кви са тия? баце бойко не ги е чувал. той строи магистрали, санира блокове, спасява баби, дядовци, майки с деца. с две роби и два хляба 7млн изхранва
63
6
 
5
 
! Отговори
t2 преди 7 години
Ами няма да давате 100милиона на пенсионерите, за да гласуват и 200милиона на тези престъпници милиционерите и току виж се намерили пари за инвестиция в бъдещето на държавата ....
62
1
 
13
 
! Отговори
Боко преди 7 години
По-добре повече за теб, нали главуне?
61
3
 
16
 
! Отговори
некадърници преди 7 години
Напоследък все по-често взе да се случва да си противоречат управляващите - миналата седмица излиза Плевньо и Кадиев ли беше, вика "ще се бием срещу Русия", после излиза Боко и казва "няма такова нещо", разследващите за Митьо Очите казват "Битка за територия", министърката излиза и вика "Няма такова нещо", Бойко казва "махленска свада", сега Куневица вика "Увеличение на заплатите", Бойко вика - "Няма такова нещо"
60
4
 
17
 
! Отговори
12345 преди 7 години
Всичко зависи от САЩ.....Те ни назначават министър ,те ни назначават президент...Те определят какво да става тук!
59
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червената куковица даде маса пари от джоба на бедния българин за да си направи комунистически пиар . Да се почувства като Т.Живков на конгрес!? Да държи реч от която не произлиза нищо. Тая женица е крайно вредна за България.
58
3
 
27
 
! Отговори
Цирк Герб преди 7 години
Номер на Борисов ! Така утвърждава рейтинга на Пръмова и заедно с това и мантрата , че няма пари, така че други да не си правят устата !Чудно обаче , че правят нов Парламент , купуват последен модел лимузини и правят банкет след банкет!
57
1
 
15
 
! Отговори
пери преди 7 години
До НОРМАЛЕН ЧОВЕКЕ как като какъв е бил Д. Вълчев там? Като баща на делегираните бюджети и диференцираното заплащане! Гений в образованието. После се чудете защо последното е на такъв хал.
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щеше да е тъжно, ако не беше смешно....или обратното беше...
55
4
 
14
 
! Отговори
пери преди 7 години
До АнонименЩо не станеш учител тогава? Щом толкова много им завиждаш. Ама и една седмица не ти давам, ще се откажеш на 2-я ден. Тая работа не е за всеки и има причина да имат такава седмична заетост и такива ваканции. Не са те питали, ама е така.
54
1
 
16
 
! Отговори
ЗРИТЕЛ преди 7 години
Гледах изказването на Фъндъкова и ми направи впечатление в изказването следното:хвалеше се колко градини построени,колко са санирани и че: "Намалихме разходите за отопление,които магат да отидат за учителите".Не са отишли тези разходи,а са могли.Тогава къде са?От залата нямаше реакция.Може би знаят,че каквото и да кажат,нищо няма да се промени.Едни помпозности,едни общи приказки и от Плавналиев,от когото нищо не е зависело и не зависи.Защо не присъстваше там баш-майстора ББ?
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да няма какво да се открадне? Един ремонт на школата и ей ти сумати комисионни. А и лентички ще се режат с новата ножичка. Не е важно да има пари за другите, важното е да има за заплати на депутатите. Там винаги са за, няма нито един против или въздържал се. Винаги се намират пари. За останалите е маловажно, дреболия, няма пари даже и с 1лв да се дигне заплата или пенсия - бюджета няма да го понесе.
52
0
 
18
 
! Отговори
ПАРЕ НЕМА преди 7 години
Според ***: Приходите от данъци се увеличават, икономиката е във възход, безработица няма, контрабанда и престъпност - също. Е, да, ама ПАРЕ НЕМА!Как става това, не мога да разбера. Боко ли краде много, лъже ли за приходите и икономиката, на Калинките ли дава прекалено много... не знам. Знам, че България е пред фалит.
51
1
 
4
 
! Отговори
:::export::::: преди 7 години
:::::::::::::::Софиянци няма да се косите за бг селяните , че задръстват столицата , в момента тренда е да се изнасят в чужбина където белите държави искат да си оправят баланса бяло черно население с тези бежанци работата се *** и там , за бб работодателя има една американска приказка "каквото плащаш това и получаваш " с тези азиатски заплати само ......църни...... мутрите ще учат китайски ха ха ха ха ха :::::in deficit we trust::::::::::
50
2
 
26
 
! Отговори
НОРМАЛЕН ЧОВЕК преди 7 години
Директорите и учителите трябваше да бойкотират тази среща,още повече,че на нея присъстваше и Д.Вълчев(не е ясно в качеството си на какъв).Но учителското съсловие е толкова смазано,че не смее да подаде глава,да заяви позиция.Да пътуваш цяла нощ,за да видиш Плевналиев и Рачков,да ти кажат,че ти вдигат заплата,а ББ не знае.Поредната гавра с образованието,но когато си траеш-друго не може да се случи.Важното е,че Рачков и компания си взепа хонорара.
49
1
 
16
 
! Отговори
Много ясно. преди 7 години
За учителите пари няма щото няма далавера там! Как ще откраднат? Откъде? Виж ако беше инфраструктура там е друга работа. Иначе пари има!Преди месец-два стартираха строителство нови пътища в централна България, проектите са на стойност над 150 мил. и се финансират от бюджета. "Нашите" фирми усвояват ударно. Като ги гледам какви модерни машини имат, чисто нови, явно изобщо не пестят. Пари има БОЛ! Десетки милиарди....
48
1
 
22
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
За полицаите обаче пари винаги се намират, въпреки че такива се забелязват само по време на гей парад или демонстраеции против правителството, когато плъзват из София като ***. След съответното мероприятие изчезват пак като *** но на светло....Но като се замисли човек, полицаите са по-безполезни,а за бюджета много вредни!
47
4
 
19
 
! Отговори
Стар преди 7 години
Кукувица Куневя трябва да подаде оставка веднага - можели с такъв премиер да си в неговото правителство. Рефолматорите трябва максимално бързо да се дистанцират от него.
46
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами нали икономиката ни се развиваше,като гъба след дъжд,нали много милиардни приходи имаше НАП,а на даскалите заплатите са 300 евро!?! С такива заплати сме обречени само трудоустроени чалгаджийки,да го захващат този занаят !
45
1
 
21
 
! Отговори
Занзибар преди 7 години
На овцете им показаха малко рукола и всички почнаха вкупом да блеят. Аве, свинки, кой ви дава право от името на всички учители да се разписвате под нови заробващо-унижаващи документи?! 10 % на 544 лв. ще нахрани семейството или децата, или ще покрие 30 % миналогодишно увеличение на тока и парното или новата 100левова винетка или кое, че не разбрах? Предатели до последната Пачъвръ!