Седем златни медала идват у нас – от математическа олимпиада

Наши ученици пожънаха успех на олимпиадата в Сингапур
14 авг 2016 18:27,
16
Седем златни медала идват у нас – от математическа олимпиада
Снимка: Facebook

Седем златни медала завоюваха талантливите български математици от Световната олимпиада в Сингапур. Старозагорските ученици спечелиха два сребърни и едно бронзово отличие.

В късния следобед българско време, на тържествена церемония ще бъдат наградени победителите сред 760- те участници от 14 страни на Азия и България, посочва Дарик. Талантливите математици спечелиха квотите си в оспорвана надпревара с още 20 000 други ученици от цял свят.

От българските участници медали ще получат:
Златни: Демира Недева от 4 клас , гр. Пловдив, Петър Иванов от 4 клас, гр. Пловдив, Давид Йорданов - 4 клас от Русе, Божидара Амуржиева от 3 клас, Ямбол, Виктор Илиев от 4 клас от Варна, Мартин Копчев - 7 клас от ПМГ - Габрово, Георги Игнатов от 7 клас от МГ - Враца.

Сребърни: Светослав Карабалиев - 6 клас, ПМГ - Стара Загора, Христо Анастасов - 4 клас, СОУ „Максим Горки", Стара Загора

Бронзови: Виктор Шаовчев - 4 клас, гр. Бургас, Любен Карбанов, 5 клас ПМГ - Стара Загора

Миналата година нашите учееници спечелиха  3 медала - 1 сребърен на Йоан Найденов от Враца и 2 бронзови - на Михаил Михов от Стара Загора и Живомир Грозев от Ямбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
:-) преди 7 години
Браво бе! Само ми обрщайте, математици, че няма да ходите в САЩ. Обещайте ми, че няма да работите за тях, тоест, няма да... Им се вържете. Защото те са... ЦРУ... Исля... Дъ... Сещате се кскво. Звучи ансурдно, знам. Но е доказано.
11
0
 
1
 
! Отговори
Азззз преди 7 години
Браво на тях! Все така напред! Има още останали умни хора в България... Е, прекалено малко са, и съсигурност и тези скоро ще си приберат багажа... Лошо. Лошо не за нещо друго, а за това, че някои от тях ще работят за Америка. Аз на тяхно място бих таботил против Америка. С цяла съвест. Желая им много късмет за напред!;-)
10
0
 
4
 
! Отговори
Утрешни емигранти преди 7 години
100 % емигранти. Ще работят за чужди народи и икономики, ще създават поколение в чужбина, което няма да знае български и няма да се чувстват българи. Спонсорираме чужди държави, като им предоставяме безплатно обучени с нашите мизерни заплати, с нашите данъци и осигуровки талантливи млади хора. Генофондът на нацията изтича в чужбина, защото тук те нямат поле за развитие-няма пари за наука, млади учени започват с 400 лв. заплата, демократите закриха научните институти и интелигентните производства
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, деца! Страшни сте! Още много успехи да имате!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези медали са милиони пъти по ценни от тези на мутанта Фелпс и ше.бека Болт. Лошото е че утре тези момчета ще работят за САЩ, а форумните *** и американопоклоници ще изпадат във възторг и ще цвилят френетично колко са велики краварите. Дано Путин успее да сложи край на тази гнусна и порочна практика.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че тук допинг не могат дабвзимат че нашите ще ги изкарат наркомани!
6
0
 
19
 
! Отговори
Кристиян преди 7 години
Егати яката новина. Много се радвам за огромното постижение. Давайте само напред!
5
0
 
17
 
! Отговори
Браво преди 7 години
За тези медалисти да се погрижи държавата...не разбрахме кога отидоха на олимпиада,но разбрахме когато се върнаха с медали.А не обратно-като отиват състезатели от спорта -големи овации,а като се връщат-безславно...
4
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Златни ама от тенеке.......
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изцяло е изтървана идеята какво е инвестиция. В образованието и спорта трябва да се инвестира в младите. Не може да се чака да стане на около 20, да вземе да направи пробив и тогава да се сетиш. Още повече така, като виждат, че за тях е имало грижа, а не са ги мяткали насам-натам, тогава ще имат гордостта и достойнството да са българи.
2
1
 
16
 
! Отговори
сигурно преди 7 години
За тези момчета пътят от сега е начертан -термина-2!!!!
1
1
 
13
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Хубаво ги гледайте, че като завършат образованието си тук, ще отидат на запад да си търсят късмета, както направиха много хора в това число и аз.

Спонсорирани публикации