Скандал и насилие в час, учителка изхвърли ученик с ритници

Тя била само по заместване, вече търсят нов преподавател за мястото
Обновена: 7 мар 2017 22:00 | 7 мар 2017 18:35, Камелия Цветанова
165
Скандал и насилие в час, учителка изхвърли ученик с ритници
Снимка: Кадър Нова тв

Напрежение и скандал между учителка и ученик във видео, публикувано в интернет, предизвика бурни и противоположни реакции.

Мястото е русенското училище "Йордан Йовков” и случката се развива в час по български език и литература на седми клас.
 
Видеото започва от определен момент, в който учителката гони от час ученик и го избутва през вратата, като замахва с крак. Според ученика - Николай, тя го е нападнала и ритнала без причина.
 
"Бяхме в час и аз исках химикал. Госпожата дойде и започна да ми хвърля раницата и да скубе другите за косите и да бие шамари. После ме хвана и блъсна”, разказа Николай пред Нова телевизия.
 
Според учителката обаче той се е държал безобразно и е нарушавал дисциплината в час. По думите на жената, тя не го е ритала, а просто замахнала с крак.
 
"Аз по никакъв начин не съм го ритала, просто той си е проблемен ученик, има проблем с дисциплината. Търпях го много пъти, той мяука, той прави всичко възможно да провали часа ми, всички го знаят”, каза Антония Бодурова, учител по български език.

 Според учителката Николай използвал и телефона си в час, както и ученикът, заснел клипа и отрича да е удряла някого наистина.
 
"Имам си тоя навик така да правя, нито съм го ударила, нито има нещо. Винаги така замахвам”, заяви учителката.
 
Веднага след случая заваляха обвинения срещу учителката. Тя е в училището отскоро. Директорът вече е поискал от нея писмени обяснения.
 
"Тя само замества и ще търсим друг заместник”, заяви Илия Костов, директор на СОУ "Йордан Йовков”, Русе.
 
Родителите на Николай няма да съдят учителката. А регионалният инспекторат по образование е уведомен за случая и започва проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: училищеРусеученик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
28
 
! Отговори
Другаде е грешката преди 7 години
Опитват се да излеят учениците по един калъп, но те са с различни интелектуални възможности, така ги е създала природата. И манталитетът им е изграден в тотално различни среди.С оглед на сегашното дередже на България,трябва да се признае официално, че съществува една солидна група подрастващи, по чиито възможности е само НАЧАЛНОТО образование - от първи до четвърти клас.Да им се напишат подходящи за тях учебници, а после да ги обучават 2 години на някой елементарен занаят.След това те се женят
63
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Премахнете делегираните бюджети.Директорите твърде много се колебаят дали да натирят някое рядко л-но, или да изтърват едни хилки. Всъщност хич не се колебаят - да му мислят пъдарите, пардон, укротителите. Накрая всички са доволни - дъректорът има какво да разпределя, родителите не трябва да търпят приплода, кръчметата пълни, джипитата въртят едни бележки, аптеките въртят едни успокоителни, хомеопатките въртят едни водици мента-глог-валериан и т.н.
62
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като бях в основното училище, преди повече от 30 години, се сбихме с един съученик, поради някаква хлапешка баналност. В разгара на боя, усещам че падам на дупето си. Помислих си, че съученикът ми е ударил някакъв тупаник. Обаче го гледам и той седнал срещу мен. Тогава видях класната ни, която с по един удар ни е трупясала и двамата. От тогава, българският език ми стана любим предмет. Благодаря ви другарко Петрова, че ни направи хора!
61
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наказание за ученика, не за учителката. Ако се беше държал както трябва, нямаше да го гонят от час.
60
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До П.ПетровЗа ученика има едно училище в Бойчиновци. Там сигурно са учили родителите му.Затова е толкова умно и надарено с умнотии и така добре може да лъже. Ген...
59
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко че такива деббилчета не може да се оставят да повтарят класа. Ако ми е ученик, няма да види тройка, поне три години. Па ако ще да е гений като Вазов. Ама надали този е научил още азбуката.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗемиЗа съжаление не съм във филмите. Релитито е къде - къде по-лошо...
57
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не заместник, други като нея търсете.
56
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След седмата година е твърде късно, драги родители.
55
0
 
26
 
! Отговори
мун преди 7 години
ура, имаме напредък - вместо да мучи в час, електоратът вече мяука! какво нещо е технологията!!!
54
0
 
39
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Не учителката, а директорът и ученикът трябва да си търсят ново училище!
53
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Госпожата дойде и започна да ми хвърля раницата и да скубе другите за косите и да бие шамари."Много хрисими тия любознайници, така им е дошло от ясно небе, че чак не са могли да си пуснат камерите на джиесемите, да си приберат раничките с биричка и цигарки, да се качат за по гюбече по чиновете и да викат като скотове.
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 51Ми ако уччителката те залющи и теб както не си си удържал ръката? Щото гледах как едно момиче - 45 кила потроши един мазен юначага, дето се пробваше да се прави на МАЖ, ама се оказа миндевошка...
51
0
 
16
 
! Отговори
Земи преди 7 години
До Анонимен 51Значи твърде малко си замахвал срещу ***.илчето, което ти е син.
50
0
 
10
 
! Отговори
Земи преди 7 години
До Анонимен 49Излез от филмите, всички са един дол дренки. Пълни *** е деградилари бок.луци до последния. Без изключение.
49
14
 
9
 
! Отговори
ГОТИН преди 7 години
БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ.ЕДНО ДЕТЕ В СЕМЕЙСТВО НЕ СТАВА ЗА НИЩО.ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ВЕРОУЧЕНИЕ НА ВСЯКА ЦЕНА В УЧИЛИЩЕ,НО ДА ХОДЯТ И РОДИТЕЛИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО .КОМУНИЗМА УПРОСТАЧИ НАЦИЯТА.
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да уточня: Няма "обикновени" (т.е. плащащи данъци) и "необикновени" (т.е. крадци, депутати, гейове и т.н). Има НОРМАЛНИ и НЕНОРМАЛНИ!
47
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярвам учителката да е изритала този ученик без причина.
46
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега от МОН натискат уччителите да пишат 3-ки на загубенаците, за да може да изпростее народонаселението и да няма конкуренция на децата на властимащите. А ако нормалните хора имат нормален достъп до образование, тогава децата на крадците щяха да подсмърчат и нямаше да могат да се класират и за метачи.
45
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е синдиката на учителите, къде е председателката Янка Такева ли беше, каква беше... да защитят малко авторитета на членовете си, то се играят гюбеци на чиновете, то са подигравки с учителите, този пък мяукал в час, да си учител стана обидно вече, докога?!?! Поискайте права и закони да си върне професията авторитета! Без учители всяко общество загива!