Президентът Радев: Инвестицията в образование е бъдеще!

Президентът отбеляза годишнината на ПМГ в Хасково
Обновена: 21 апр 2017 15:06 | 21 апр 2017 15:00, Боряна Павлова
56
Президентът Радев: Инвестицията в образование е бъдеще!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Най-добрата инвестиция в бъдещето е инвестицията в образованието. Днес младите хора на България повече от всякога имат нужда от образование с високо качество. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по случай 45-ата годишнина от създаването на Природо-математическата гимназия "Акад. Боян Петканчин" в Хасково. Държавният глава е сред възпитаниците на гимназията.
 
Президентът Радев се обърна към всички бивши и настоящи преподаватели в гимназията с признание и благодарност за обичта и всеотдайността им към учениците и училището.

"Добрите български традиции в образованието се пазят и развиват чрез преподавателите", каза още президентът и изтъкна, че техните усилия са положили началото на много успешни проекти и кариери, и уважението на учениците е само малка отплата за този труд.
 
"Природо-математическата гимназия в Хасково или както всички бивши и настоящи ученици с гордост я наричаме "нашата гимназия", вече доказа, че е възможно специфичният талант на всеки неин възпитаник да се извае така, че да създава "майстори" в решаването на трудни и нестандартни задачи. Неслучайно, от създаването на училището досега, между 95% и 99% от завършилите всяка година продължават образованието си в университети и колежи у нас и по света", подчерта Радев.
 
Президентът отбеляза, че на патронния празник на гимназията, се отбелязват и 110 години от рождението на уважавания преподавател на поколения студенти акад. Боян Петканчин, който е един от първите, включили се активно в създаването и развитието на Математическия институт на БАН.

"Вярвам, че примерът на акад. Петканчин, как в утвърден раздел от науката се създава оригиналната българска математическа школа, е достоен за подражание и в настоящето. Математическите знания са приложими във всички области на човешката дейност, а усърдните занимания с нея гарантирано водят до успех", добави държавният глава.
 


56
Още от
Напиши коментар Коментари
4
4
 
4
 
! Отговори
zxcz преди 8 месеца
Е как бе нали вчера казваше че ще даваме пари за отбрана(оръжия) за да достигнем 2% от бвп както заръча тръмп. Последно за какво? Или и ти ще си сменяш мнението всеки ден?
3
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама, как може толкова скучно и банално да говори този Президент !?
Можеше поне да каже и колко младежи от гимназията утре ще напуснат България, и поне да ги призове да останат в нея.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прави ли ви впечатление, че преди няколко дена, преди да отиде в Хасково, плешивината му на този беше по-малка?
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пий, баце, водичка, докато си в Хасково! Пий, пий, повечко вода пий, ще те осенят велики мисли!