Софийският университет поощрява студенти със стипендии

Увеличението важи само за отличници и стига 150 лева
1 ное 2017 08:30, Петя Славова
5
Софийският университет поощрява студенти със стипендии
Снимка: архив, Булфото

Увеличава се размерът на студентските стипендии за успех в Софийския университет "Св. Климент Охридски" през учебната 2017/2018 година и започва кампанията за кандидатстване за стипендии за зимния семестър, съобщиха от най-старото висше училище у нас.

Размерът на стипендиите е увеличен между 3,6 процента и 7,1 процента в сравнение с предишната учебна година. Пълните отличници ще получават месечна стипендия в максимално допустимия по Постановлението на Министерския съвет размер от 150 лева.

По предложение на Студентския съвет и съгласувано с Комисията по стипендиите ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков е утвърдил броя и размера на стипендиите по успех за учебната 2017/2018 година.
 
Предвижда се стипендии да бъдат изплащани на 2200 студенти, пише "Монитор". През следващата учебна година в Софийския университет няма да се изплащат стипендии в минимално определената в Постановлението граница от 70 лева. За студенти с успех под 5,00 размерът на стипендията по успех е половината от тази за пълни отличници - 75 лева, информират от Алма матер.

УНСС съобщават в сайта си, че след записване на семестъра студентите следва да си проверят успеха и ако има несъответствие, да се обърнат към инспектора на своята специалност, като корекцията може да бъде направена до 1 ноември 2017 година. Информация за успеха от семестъра се получава служебно, а не чрез представяне на удостоверения.

Съгласно Правилата за отпускане на стипендии на учащите в УНСС, се представят служебни бележки за получените брутни възнаграждения през месеците април, май, юни, юли, август и септември 2017 г. включително, на всички членове на семейството на студента и доходите на студента, независимо за кой период се отнася плащането.

Кандидатите за стипендия трябва да притежават лична, активна банкова сметка в банка ДСК, която трябва да попълнят задължително във формуляра за стипендии. Стипендиите се изплащат само чрез банка ДСК, съобщава УНСС на сайта си.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България има поне 10 университета, по-добри от прехваления СУ.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СУ лежи на стара слава и вече е загубил ореола си и притегателната си сила за младите хора в България.
3
0
 
0
 
! Отговори
sperko преди 1 година
До Анонимен

Защо нападаш така човека? Да не ти сипа сол в някоя рана?
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бивш_Студент

И да те поощряват ти негоднико не можеш да завършиш на запад..
1
2
 
8
 
! Отговори
Бивш_Студент преди 1 година
Университетите в западна Европа не поощряват българските студенти.
Независимо от това, студентите искат да учат там.
Сами си правете изводите.