Пред публика и организирано: Не улични, а училищни боеве!

Бойните срещи се уреждат тайно от учители и родители
12 ное 2017 07:30, Петя Славова
44
Пред публика и организирано: Не улични, а училищни боеве!
Снимка: архив, Reuters

Ученици продължават да решават проблемите помежду си с юмручни боеве, които се провеждат в различни части на Варна в почивните дни и извън училище. Бойните срещи стават тайно от учители и родители и пред публика от други ученици, които наблюдават битките, пише "Монитор".

Последната информация за сблъсък между непълнолетни момичета достига до Регионалното управление на образованието във Варна с видоекасета. В придружаващото писмо до шефката на РУО Венцислава Генова анонимният изпращач моли за намеса и прекратяването на подобни боеве, на които присъстват голяма група ученици. Сеирджиите насъсквали биещите се с окуражителни викове и ръкопляскане.

От РУО-Варна обясниха, че нямат информация дали в конкретния случай се касае за организиран бой и това предстои да се изясни от компетентните органи, които са поели разследването.

Данните, с които разполагат в просветното управление са, че става дума за конфликт между момичета, които били приятелки преди последвалата саморазправа, записана на видоеото. Двете се познавали от години, но влезли в спор, който не предвещавал подобен развой на събитията.

Ученичката, която нанася побой над другото момиче, е седмокласничка от ОУ "Стефан Караджа". Тя е в училището отскоро, като преди това е учела в СОУ"Найден Геров". Момичето няма регистрирани други прояви на агресия, на насилие или на неспазване на правилата, посочи шефката на РУО-Варна Венцеслава Генова. Битото момиче пък е от Музикалното училище и вече е получило извинения от биячката. Родителите на битото момиче не са подавали жалба по случая.

В момента няма напрежение между двете страни, като момичетата дори са подновили приятелските си отношения. Въпреки това, биячката е включена в целогодишна училищна програма за предотвратяване на детската агресия, а сигналът за инцидента е предаден към Второ РУП-Варна, на територията на която е ОУ "Стефан Караджа", каза още Генова.

Тя припомни, че подобен случай имаше и миналото лято, когато в междублоковите пространства на крайния квартал "Владиславово" се биха ученички от различни гимназии във Варна. В по-далечно минало пък се припомня подобен двубой между ученици от професионалната техническа гимназия, при който след падане на единия от биещите се на земята, се удари фатално и почина.

Според Генова, обществото не е последователно в мерките по пресичането на такива прояви и за постигането на необходимия ефект. Тук не трябва да се подминава и ролята на родителите, които в повечето случаи не знаят къде ходят децата им, когато не са на училище, с кого се срещат и какво правят.  Затова в някои варненски училища вече е създаден Клуб на родителя, в който с педагози и психолози се обсъждат актуални проблеми във връзка с поведението и възпитанието на подрастващите.   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
35
 
! Отговори
попо преди 6 години
Бойните срещи се уреждат тайно от учители и родители. - ТОВА НЯКОЙ УЛИГ.ОФРЕН ли го е написал ? Аз си мислех че се иска подпис от родител за участие аучителя е съдя. Автора има ли средно образование поне?
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рисковите фактори са две основни категории-изменение или такива ,които можем да променим и неизменяеми,които не можем да променим.Не можем да променим възрастта,пол,фамилна обремененост.
18
2
 
34
 
! Отговори
Алекс2 преди 6 години
Големите новинарски сайтове цензурират коментарите срещу САЩ и Евро-гейските ценности ! Срам и позор ! Сигурно това е нова "ценност"
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време беше да има някакъв ред и дисциплина в училище. Не може то тъй да се бие всеки кой когато си поиска и където му скимне.
16
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е хубаво нека отрано свикват с битките, трябва да се правят и залози и победителя да взима всички пари на балъците.
15
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Две теории:- спал в машина на времето тази вечер- трябва наистина да спра да пия толкова в края на седмицата. Видеокасета?!?!?!? Поне 3-*** от по-младите четатели са търсили в гугъл какво означава това...
14
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такива подрастващи 80-те процента ще станат 100. Още няколко годинки само...
13
3
 
38
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Крайно време е да се възстановят ТВУ-тата ! Там ще има бой, джугараджагара ,лизиблизи и още много други перверзни екстри за пъпчасалите пубери...
12
1
 
40
 
! Отговори
BigDick4you преди 6 години
"Последната информация за сблъсък между непълнолетни момичета достига до Регионалното управление на образованието във Варна с видоекасета" Бая стар ще да е тоя записдецата поне от 5 години снимат всичко с телефоните си!
11
6
 
35
 
! Отговори
Бургаска Батка преди 6 години
Запис на видеокасетка - ха ха. Варна..... село с лампи....
10
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Записали се на "видОекаета" , ей модерни младежи значи. Ние като бяхме млади боевете ги рисувахме с акварелни боички.... Дано да не е била много стара камерата, че помня тези с "видОекасетките" тежаха доста.
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възможностите да се разпознава и контролира агресията са много и години- проекти,сдружения,фондации,агенции ...Но нали всичко е пари ?
8
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така е момчетата станаха гейове че им писна от кифли дебели.А за малкото останали хетеро вде още по скоро би се бият щото няма налични
7
2
 
23
 
! Отговори
jon guideti-amfeti преди 6 години
1vo mqsto 5 grama amfeti + 5 grama sintetichna mara , 2ro mqsto 3 grama amfeti + 3 grama s.m. 3to mqsto po 1 gram , 4to mqsto pooshtritelna nagrada pocherpka bira
6
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родителите не си възпитават правилно децата, от там идва всичко!И като слушат песните на Слави Трифонов съвсем се чалгаджират.Както го научиш от малко така ще продължи и като голямо.
5
4
 
45
 
! Отговори
Мдам преди 6 години
Не е изтрещяло това поколение. Изтрещя народът. Те гледат от възрастните, които се бият по пътища, болници и къде ли не. Постоянно има статии как някой решил проблемите си, биейки някой друг. Отвратително, но така е в държава без ред, закони, правосъдие. Всеки знае, че остава ненаказан и си прави каквото си иска.
4
1
 
27
 
! Отговори
Котаранко преди 6 години
Боен клуб 2
3
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честита ви демокрация, братя и сестри! Доживяхме и това- момИчета да си организират улични боеве!
2
7
 
40
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАТОРА преди 6 години
Това поколение ептен изтрещя. Много филми гледат.
1
6
 
36
 
! Отговори
Първи преди 6 години
Какво му трябва на човек - хляб и зрелища