ГЕРБ и БСП в един глас: Да се изучава социализъм!

Изучаването на комунизма ще покаже реалните факти, смятат те
Обновена: 30 яну 2018 10:40 | 30 яну 2018 10:40, Петя Славова
49

ГЕРБ и БСП на едно мнение - социализмът в България - 1944 г - 1989 г. - трябва да се изучава в училище!

"Страната ни е с непредсказуемо минало и изучаването на комунизма документално ще покаже на хората какви са били реалните факти. Много хора не искат да си спомнят онези времена, но трябва да знаем какво се е случвало, кой какво е правил", категоричен бе в "България сутрин" бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

Страхил Ангелов бе на същото мнение: "Кой е казал, че комунизмът не трябва да присъства в учебниците? Същественият дебат е как точно и от кого да бъде представена тази част от историята ни".

Още по темата

Политикът продължи още как иска неговите две деца да знаят какво е Народен съд. "Но нека не учат, че той е измислен от шайка престъпници, този съд има своята предистория", категоричен бе Ангелов и подчерта:

"Народният съд е създаден по настояване на съюзното командване на хората, седнали на масата на преговорите от страната на победителите!"

Антон Тодоров настоя, че представянето на онези 45 години от новата ни история трябва да бъде на базата на документите.

Двамата гости на Bulgaria ON AIR се върнаха назад в миналото и изброиха факти от този период, като припомниха и "Желязната завеса", когато България "пада в черен мрак", банкрутирала е 3 пъти.

Словесен анализ показа, че част от водещите теми на политици и медии през януари започват с една и съща буква - "К". Във външнополитически план това са кохезия, конкурентоспособност и консенсус, а във вътрешната политика - корупция, конвенция и комунизъм, с предложение той да се изучава в училище.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари