Поредна жестокост! Какво се случва с тийнейджърите?

Обществото ни е обречено, смята преподавател
7 фев 2018 09:40, Петя Славова
129

Нов случай на жестока агресия, заснета във видеоклип, бе представена през изминалия ден на обществеността. Кадрите са от Русе и показват как трима души пребиват младеж, докато друг снима с телефона си. Клипът, който бил изпратен анонимно до местната телевизия TVN, бързо се разпространява из интернет, но след това е премахнат, заради жестоките кадри на насилие.

Какво се случва сред подрастващите и става ли ежедневие агресията между младежите?

Още по темата

Според учителя по немски в Частна немска гимназия в София Григор Димитров ако не се вземат мерки и младежите не започнат да се възпитават от семейството и от учителите - обществото ни е обречено.

"Агресията е ново явление и засяга националната сигурност на България. Стигнали сме до една точка на насилие, от която нещата много трудно ще се оправят. Възпитанието бе занемарено в училищата и това доведе дотук", обясни учителят в "България сутрин".

Според Димитров консервативната среда на училището е нарушена и вече има едно тежко ежедневие с нарастващо неравенство.

"Основният възпитателен процес започва в семейството. Няма ли здраво семейство - няма здраво общество, няма ли здраво общество - няма здрава държава", категоричен е учителят.

По думите на психолога доц. Маргарита Бакрачева подрастващите живеят в динамичен свят, в който доминира лошият герой.

"Лошите и непослушните се смятат за по-атрактивни. Забравя се говоренето в семейството. На младите трябва да им бъде показано какво друго се цени. Че и други хора могат да попаднат в новините, не само лошите", твърди психологът пред Bulgaria ON AIR.

Тя е на мнение, че социалните мрежи дават неограничени възможности на младежите - "качват се инсценирани неща, за да се съберат лайкове и споделяния".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресията не е ново явление, г-н Димитров, то е набор на човечеството.Друг е въпросът, че тя процъфтява там, където обществата и институциите са слаби, за да й се противопоставят, когато е излязла извън норми.
66
6
 
19
 
! Отговори
да... преди 6 години
да, това са децата на демократите, децата на родителите, които бяха зъкърмени с чалга, американски филми с насилие, гей бракове и подобни.........какво искате от тях - ние сме си ги създали
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случва се тва, че нямат семейно възпитание. Най - вече щото майките им са много заети с правене на пари. А баби вече няма, сегашните баби не искат да гледат деца. Нали и те бяха много еманципирани на младини.
64
7
 
15
 
! Отговори
До 62 преди 6 години
До ДоктораАбе, селльо, мога да ти гарантирам, че двама гея в Холандия биха възпитали децата си, дори и осиновени, много по-добре от повечето селяяци в България.Така че...хайде, не ни подхвърляйте пак намеците за гейове и др.
63
1
 
4
 
! Отговори
Пилот преди 6 години
Толкова ли няма новини в таз *** .Я са изпотрепете да остана само аз в БГ еднолично да управлявам самолета .
62
4
 
4
 
! Отговори
Доктора преди 6 години
Ако бащите им имат хемороиди и майките им са с бради. Това води до агресия и наследственна хемороидна треска в която доктора препоръчва клизма .Употребяваните капоти са опасни за вашето здраве .
61
16
 
4
 
! Отговори
поне едно поколение преди 6 години
Какво да очакваме от учители родени и възпитани по времето на соца?
60
1
 
0
 
! Отговори
Гай Юлий Цезар преди 6 години
Анибале, да те хванем и одерем, да прострем кожата за радост на диваците, и гарваните?
59
9
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
БСП просто изтърва конците и затова побесняват.Например шайка разбойници рекламира че на 3 Март ше тръгне от Бузлуджа да прави революция. Къде е Нинова да се произнесе в Народното Събрание и да разтурят тази шайка. Или това е поредната провокация срещу държавността след многобройните протести с измислени причини?
58
2
 
26
 
! Отговори
Стар набор преди 6 години
Учителят каза много правилно: "Няма ли здраво семейство, няма здраво общество, няма здрава държава". На времето имаше поправителни домове за хулиганите и побойниците.Към учителите имаше респект. Днешното безотговорно, нихилистко, декадентско и самоубиващо се общество (виж "***") с наложените му "европейски ценностти" ще разложи още повече младото поколение. Няма ли патриотизъм, уважение и отговорност към родители, учители, държава - краят е ясен. Една безформена маса - целта на Новия СР
57
1
 
16
 
! Отговори
11 преди 6 години
Изпусната, обречена работа! Вече няма как да изтрием последните 30 пагубни години. Мръсната пяна изплува на повърхността. Политици и преуспели са до един прости и агресивни - пример за малките. За мен България е съвсем на ръба, с изключен заден ход (защото и религията не може да помогне, никога не сме били вярващ народ). Който възпита детето си добре или се кае, защото то не се вписва сред бандитизма, или го съветва да се маха. *** е, че и навън нещата съвсем се объркаха. Горките ни деца!
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По филмите има бой и насилие. Всичко се прави в името на изкуството и кинотворчеството. Оператори, сценаристи, актьори творят и представят филма на публиката.
55
3
 
24
 
! Отговори
Содом преди 6 години
Обществото е пасминна ,*** и гласопдаватели без грам мозък в главите .Герб обаче намазаха от тази зган и управляват успешно дебилитте дето не са 80% а 98% от населението на таз *** .
54
1
 
20
 
! Отговори
деградация преди 6 години
Каквато държавата и родителите такива и децата ...нема кво да се учудвате генетиакта е наследствена наука а средата определя и променя.Нема как в семейство на *** родени 80 те отгледано от общаци нискоинтелигенти и среда на преход и турбофолк да излезе читав човек ...ТОВА Е РЕЗУЛТАТА държава където нема развитие има деградация...
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е фасадната демокрация.
52
1
 
18
 
! Отговори
Случаен преди 6 години
Докато има мамини и таткови богаташчета, докато учителите им се натягат и ги лансират, то естествено ще има и от по бедните, които им завиждат. Докато няма униформи в училище, докато родители и училище не се вразумят, че демокрацията не е само свобода , а и задължение! Дотогава ще има анархия и агресия сред младежта!
51
2
 
9
 
! Отговори
Д.Митов преди 6 години
Разбира се, руснаците са виновни.
50
1
 
18
 
! Отговори
Kak? преди 6 години
Едно време енергията на тинейджърите се канализираше в кварталните спортни комплекси - футбол, баскет, борба, бокс..Сега комплексите ги няма, а енергията си е налице и отива другаде :(
49
1
 
28
 
! Отговори
иновация преди 6 години
Едно време глУпците си драскаха имената по стените ,сега си качват простащината в социалните медии.
48
2
 
5
 
! Отговори
Ханибал преди 6 години
До SharkНе Shark,не "Око за око, зъб за зъб". Трябва да е "Око за две,зъб за чене". Може тогава да се научат.