Тормоз от страна на учители... В пощенска кутия за оплакване

За притеснителните да говорят, могат да напишат
7 фев 2018 08:40, Петя Славова
22
Тормоз от страна на учители... В пощенска кутия за оплакване
Снимка: архив, Булфото

Пощенска кутия за оплаквания вече е сложена в 119 – то СУ "Академик Михаил Арнаудов". Идеята е учениците да имат възможността да споделят писмено случаите, при които са били тормозени от страна на учителите, ако изобщо има такива, обясни директорът на училището Диян Стаматов.

Още по темата

Така децата, които се притесняват да говорят на тази тема, могат напишат какво ги е смутило, за да се вземат мерки. Писмото им може да бъде и анонимно, в случай,че ученикът не желае да застава с името си. Пощенската кутия ще посрещне учениците от днес, когато те ще се завърнат в класните стаи след грипната и междусрочна ваканция, пише "Монитор".

Те ще могат да я намерят на втория етаж на училището, обясни Стаматов. Кутията периодично ще бъде проверявана от педагогическия съветник на 119 - о СУ.  Мярката идва след случаите на насилие от страна на учителки към хлапета от детската градина "Брезичка" в Бургас.

Образователният министър Красимир Вълчев обясни, че от просветното министерство ще изпратят до училищата примери за добри практики на взаимодействие между учители и родители. На някои места се организират срещу на по кафе между директора и родителите, а на други пък двете страни подписват споразумение за спазване на определени права и задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
5
 
! Отговори
вандон преди 6 години
млади хора, не ставайте учители, ще ви бият учениците и вие ще сте виновни, не ставай-те даскали за да сте на най-ниско ниво на заплащане в Европа.Знайте,че поне 80 % от българите нямат умствен багаж да разберат колко труден е труда на учителя, този народразбира от вино, ракия, молове.Този народ е много ***, трудно завършва средно образование, а критикува учителя, мразете този народ и отидете при други народи.
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иска се една образователна реформа като оная на Клинтън в родния му щат навремето. Цялото учителство на тестове - издържалите около 20 % получават достойни за уменията си възнаграждения. Останалите имат още един шанс и след това напускат системата. Подменя се на практика целият учителски състав, повишават се заплатите и се вдига нивото на образованието в щата, както и на така лелеяното от Уважаемите пишещи в подобни теми Уважение към учителя.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
номер 17 ви го каза най-добре. иска се доста възпитание, , малко уважение към учителя и всичко ще е наред.
17
1
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
До Един от васМъчно ти е за УБО ,Кореком ,резиденциите и правителствена болница ли? На нас пък не ни е мъчно за Белене , Богданов дол ,Слънчев бряг и още 200 комунистически концлагера, за изходните визи , за ОФ ,профпредседателите и партийните секретари.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми възпитайте си децата и няма да имате проблеми с учители и директори!
15
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днешните учители и директори са под всякаква критика. Отношението им към ученици и родителите е ужасно.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Монетата има две страни. Защо само страната на учениците се гледа? Някой замисляли се за отношението на ученици, родители към учителя? А сега и директори на училища започват да поддържат трайно недисциплината и простотията у повечето ученици...
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи от рано ще се учат да пишат доноси и да клеветят всеки, който не им е симпатичен. Браво!
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами пощенска кутия за безобразията на учениците ще има ли ...според мен ,който пречи на дисциплината,просто трябва да бъде моментално отстраняван...да преминава на самостоятелно обучение в къщи...да си ги оправят родителите...това да важи за всички деца.... от детската градина до университета...ако родителят знае ,че трябва да напусне работа ,за да надзирава детето си в къщи,то тогава отрочето му много ще внимава как се държи в училище...
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работя с деца, които в 10-ти клас не знаят да събират и изваждат до 20! Потрес! Къде били родителите, къде са били учителите, кой ги е пуснал в следващия клас?
10
0
 
20
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Бедата е там, че се появиха много подзаконови разпоредби, а също и един куп мекокитковски НПО-та, които, за да оправдаят усвояването на грантаджийски пари, си пъхат носовете навсякъде. И в крайна сметка даскалът се оказа на позиции, подобни на тези на полицаите - знае как да постъпи, но не му е разрешено.Ние всички имаме вина, защото никой не може да ни забрани да застанем твърдо, като един, срещу налагани от чужбина правила, несъответстващи на днешни специфични особености на обществото ни.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неотдавна, в една кокетна столична сладкарница видях голяма тетрадка с твърди корици, на чиято предна корица пишеше "За мнения и препоръки".Сладкарницата не е много голяма, не е и луксозна, но е уютна, чиста и предлага само сладкиши собствено производство.Дано в близко бъдеще да има повече такива!
8
2
 
18
 
! Отговори
Един от вас преди 6 години
Нали ни пречеха униформите, бригадите, военното обучение! Е, сега има свобода и демокрация! Има бедни и богати! Имаме западен стил на живот, без корекоми! Е, ще си берем плодовете! Няма да се оплакваме, ще си търпим, защото няма на кого и срещу кого да се оплачем! Няма я държавата , няма ги законите! По градове и села, по улици и магистрали, само бой катастрофи и убийства! Така започва денят и така завършва с тези НОВИНИ. Хубав ден пожелавам на всички!
7
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И стига вече тия хленчове за тормозените от лошите деца учители. Учителят е възрастен човек - ако не може да си спечели уважението на децата и става жертва на тормоз, значи не му е мястото в училището.
6
8
 
1
 
! Отговори
правилно преди 6 години
Наложително е, като се имат предвид последните случаи, които са само върхът на айсберга.
5
1
 
26
 
! Отговори
Василев преди 6 години
"при които са били тормозени от страна на учителите"Мда спомени от едно време, натъркваме ние черната дъската с восък, така че тебешир не може да захапе, влиза даскала по география и без много да се чуди нави вестник на руло и ни забрули по главите, ушите и вратовете...... прибирам се "леко възмутен", но не се оплаквам, защото знам че майка ми и баща ми ще кажат че са ме изпратили там да уча и ще вземат страната на Учителя
4
2
 
48
 
! Отговори
Веселин преди 6 години
Поредната полу-мярка. Ще има ли кутии за учители тормозени от затъпели родители и невъзпитани дечица?
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАРОДИЯ! Едно време като се правеха "анонимни" анкети за наркотиците, напишеш ли че редовно пушиш трева или други наркотици, веднага знаеха кой е написал анкетата - викаха те в учителската стая и те караха на ново да поълниш анкетата, по начин който не "нарушава престижа" на училището...
2
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна глупост създават се условия всеки ученик недоволен,че са му писали ниска оценка да може да си измисли тормоз.
1
2
 
26
 
! Отговори
Бай УЙ преди 6 години
Тоя съвсем е изтрещял