ЧЕЗ отново раздаде стипендии на ученици от 12 клас

В конкурса са участвали над 750 ученика от професионалните технически гимназии
20
ЧЕЗ отново раздаде стипендии на ученици от 12 клас
Снимка: ЧЕЗ

Шестима ученици от 12 клас на професионалните технически гимназии в Западна България получиха стипендии от ЧЕЗ за втория срок на учебната 2017-2018 г. в шестото издание на конкурса "Стани стипендиант на ЧЕЗ", съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Победители са учениците от Професионалната гимназия по транспорт "Проф. Цветан Лазаров" в гр. Плевен, следвани от представителите на Професионалната гимназия "Акад. Сергей П. Корольов" в гр. Дупница и на Професионалната гимназия по механоелектротехника "Н. Й. Вапцаров" от гр. София, посочиха от ЧЕЗ.

Финалният кръг се е състоял на 22 март в техническия учебен център на "ЧЕЗ Разпределение България" АД в град София. Паралелно се е провела дискусия с директорите и учителите от шестте гимназии на тема "Професия енергетик - избор за развитие в България".

Разгледани са били възможностите за информиране и кариерно консултиране при избор на професия, както и за въвеждане на принципите на дуалното образование в повече професионални гимназии, уточниха от ЧЕЗ.

Дванайсетте участници във финалния кръг на конкурса "Стани стипендиант на ЧЕЗ" са получили грамоти от Министерството на образованието и науката и от Минно-геоложкия университет.

Конкурсът е част от графика на националните състезания по професии през учебната 2017-2018 г. на Министерството на образованието и науката.

Досега в него са участвали над 750 ученика от 12 клас на професионалните технически гимназии в Западна България, от които 43 са получили стипендии. Някои от финалистите в момента работят в компаниите от Групата ЧЕЗ в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕЗ прави на правителсатвото че още не ги е заЧЕЗирал в занданите тия лакоми хиени
7
1
 
2
 
! Отговори
Alan преди 6 години
Ama NEK gi uchi kak da praviat zlatni pokrivi i gramootvodi... :-)
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От ЧЕЗ и умряла котка да е не трябва да се взема .
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Гинче, само така
4
2
 
4
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
Тая Гинка много щедра бре, а като завърти точилото кой знае, кви благотворителности ще има
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕЗ отново раздаде стипендии от по 2 лева на ученици и каза... "на ти 2 лева, да се видиш у пари!" Няма по-големи смешници от тия! ***!
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднъж бях на интервю в ЧЕЗ, преди около 1-2 години. За инженерна позиция в София. Предложиха ми 600 лева нетна заплата. Заклевам се!
1
2
 
17
 
! Отговори
Гинка преди 6 години
Вий хубаво ги раздавате ама кой ще ги плаща?! Я по-сериозно!