За записването на първокласниците най-важна уседналостта!

Приемът на документи ще е от 16 април до 16 май
Обновена: 14 апр 2018 06:45 | 13 апр 2018 22:23, Екип на Bulgaria On Air
7

От 16 април до 16 май ще трае приемът на документи за първокласниците. Ще бъдат ли наказвани родителите, даващи невярна информация?

"Основният критерий за прием е близостта на местожителството на детето до училището. Реденето на опашки от рано сутринта не е ефективно, тъй като входящият номер не е от никакво значение. Важно е как се попълва заявлението. Родителите трябва да носят лична карта в себе си, както и удостоверение от общината“, подчерта директорът на столичното 119 училище "Акад. Михаил Арнаудов" Диян Стаматов.

По думите на госта децата на родителите, които живеят по-далеч от училището, имат шанс да бъдат приети, тъй като най-близкото училище до едно семейство не винаги се оказва най-доброто.

"С всяка изминала година приемането на ученици, които живеят далеч, ще става все по-трудно. Струпването в последните години е около нарочените "елитни" училища. Но те са съвсем нормални квартални училища. Винаги трябва да се гледа адресната регистрация на детето, а не на един от двамата родители", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Всеизвестен факт е, че преподавателската професия е застаряваща и секторът изпитва остър глад за млади кадри.

"Доста е трудно да накараш един млад човек да работи за 760 лв. на месец. Но около мен има много млади хора, които преподават. За тях не е важна заплатата, тъй като те носят голям хъс със себе си. Но заплатата е много важна и този устрем не може да бъде единственото водещо нещо", изтъкна Стаматов.

Вижте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може всички селяни да дойдете в София.Всяка втора кола е с провинциалин номер.Искаш добре платена работа,искаш селянчето в детска градина,искаш в добро училище,е не става ***.Ако бащата и майката са селяни и не са родени в София нямат прави на градина и училище.
4
2
 
5
 
! Отговори
Некъф луд преди 6 години
За записването на първокласниците най-важна уседналостта!Основния замисъл на всичката тази простотия със уседналостта и тем подобни е да се спасят училища в които родителите не искат да запишат децата си поради некадърноста на директорите които са герберски калинки. Това се отнася основно за провинцията и конкретно за Търговище и 4-то ОУ което го напълниха със трудно говорещи български от околните села заради този проклет турски завод шише-джам който и ни трови.
3
3
 
1
 
! Отговори
До звездичките преди 6 години
Не се жалвай за такава дребна разлика, защото ако детето ти беше родено преди 2 години, щеше само да си мечтаеш за държавно училище. При 2-*** живеещи и работещи над 10 години в квартала, не ни приеха в нито едно квартално училище - при налични 5,защото беше пълно с регистрирали се преди 6 месеца като живущи на улицата на училището. Беше позволено единият родител да е с една регистрация, а другият - с друга. Напълно в услуга на и з м е к я р и т е
2
1
 
3
 
! Отговори
*_* преди 6 години
Пълен провал на безумието образование. Господина освен да ходи по телевизиите, дали нещо нормално може да измисли и предложи за системата за прием??Най-близкото училище не е винаги това, към което ни разпределят!!!Моето е разпределено точно в 119то, което ми е на 2 км, а имам друго( но в друг адм.район, което е на 400 м) в което няма да разгледат изобщо кандидатурата...
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дияне, не можеш да говориш на книжовен български език. Не ставаш за ч*п за зеле, а не заместник-министър и директор.