Фандъкова: Модерно образование – това е шансът ни!

"Най-важни са инвестициите в учителите и обучението им"
19 апр 2018 12:45, Анисия Иванова
54
Фандъкова: Модерно образование – това е шансът ни!
Архив: БТА

Модерно образование и иновации – това е шансът на България и на Европа, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на конференция в "София Тех парк". Темата е "Educate to create" – от дигитални ползватели към дигитални създатели".

"Резултатът от тази конференция очакваме да бъде много важен - изготвяне на призив за действие от София, който се надяваме да начертае конкретни стъпки и да даде тласък на дигиталното образование, както в България, така и в цяла Европа", каза още тя.

По думите й качественото образование е ключов фактор за развитието на икономиката.

"Модерно образование и иновации – това е шансът на България, това е шансът на Европа. Този шанс е днес, утре ще бъде късно – време е да действаме. Искам да поздравя българското правителство и Министерството на образованието и науката с много активните реформи, които провеждат в момента в българското образование. Резултатът в образованието, както знаем, за съжаление не идва утре, той ще дойде много по-късно, но усилията си заслужават", допълни още Фандъкова.

Тя припомни, че Министерски съвет прие над 11 програми за модернизация на българското образование.

"Най-важни са инвестициите в учителите и обучението им. Ако искаме създатели днес или утре, трябва да имаме учители създатели. Нека първо да си пожелаем всички учители да бъдат дигитални ползватели, което все още не е факт, но да мислим и по-смело, да привличаме млади учители, да привличаме не само учители с дигитални умения, а и създатели", каза още кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Образованието последните 30 години се управлява и мисли от хора учили преди 89та.Е видяхме, какво могат! НИЩО.Изобщо не разбират новото, опитват се да го махнат ...защото ги е страх. Хвърлят вината винаги върху децата ...Което е още по-смешно. Това само показва безсилието им ...Да се справят с новото време. Бизнесът реве за кадри ...А образованието СПИ 70 ГОДИШЕН СЪН.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скромното и усмихнато лице на Гробарската корупция се е загрижило за образованието на нашите деца. Миличката, с десетки милиони в сметките лесно и щастливо се живее.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти ли си много образована, ***, заспало.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е майка ми има 2 висшета и заплатата и беше 700 лв, чистачката в моята фирма вземаше 800 лв дали това е шансът ни че не мога да сетя.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е дрогарко, трябва да се изучим и да бягаме на запад, защото там освен асвалт има и работеща пазарна икономика и здравна система и съдебна система и няма калинки за министри и кметове.
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Най-важни са инвестициите в учителите и обучението им"Иванчева беше тръгнала с една торба пари, да инвестира в самоковската даскалица, ама за щастие на Фандъкова арестуваха Иванчева преди да й предаде инвестициите.
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А герберастката крадла кога ще бъде арестувана показно ?
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ем айде вземете го направете модерно ...че ми писна да споря 15 гпдини с ***, че учебната програма е 0. Произвежда професори по всичкология, а не кадри.Какво им дреме на младежите за стихотворения, химия, корен квадратен и един тон глупости. Като отидеш на работа всеки иска ясни и точни знания. Който иска да чете история има Интернет , има книги да чете. Образованието трябва да е конкретно , точно и ясно. В момента е миш-маш.