Първокласничка бие с камъни съученичка. Не е от "групата на готините"!

Тормозът се разиграва вече година в столичното 112-о СУ "Стоян Заимов"
24 апр 2018 07:00,
123
Първокласничка бие с камъни съученичка. Не е от "групата на готините"!
Снимка: flickr

За побой с камъни и ежедневен тормоз върху момиче в първи клас от страна на съученичка в столичното 112-о СУ "Стоян Заимов" споделя пред "Монитор" Христина Ганчева, майката на потърпевшото дете. Тя обяснява, че вследствие на преживяния стрес то отказва да ходи на училище.

Всичко започнало в началото на учебната година, когато детето й бива дърпано по етажите от въпросното момиче, заради което закъснява за час и бива наказано от класния ръководител. Информация за случилото се до родителя достига единствено от детето.

Майката разказва, че момичето побойник подлага детето й ежедневно на изпитания, за да "влезе в групата на готините" и настройва и други деца.

Жената обяснява, че напрежението между тях ескалира в края на миналия месец, когато след тържество за "Празника на буквите" родители и малчугани се отправят към парка, за да си играят.

В края на вечерта на площадката остават три момичета - тормозеното дете, побойничката и нейната най-добра приятелка. В един момент един от родителите вижда, че се случва нещо между тях.

Ганчева разказва, че другите две деца са сложили камъни и пръчки по пързалката, след което карат нейното дете да се пързаля. При отказ да направи това момичето бива свалено на земята и удряно с пръчка.

На следващия ден случаят се повтаря, но този път в двора на училището. Тогава детето бива замеряно с камъни, а преди това бива заплашено, че ако не даде моливчето си, ще му изкълчат пръста.

Майката отново не е информирана за случая от страна на класния ръководител, а детето е наплашено и с изкълчен пръст. След това то отказва да ходи на училище от страх и липса на сигурност в учебното заведение.

Молбата на Христина Ганчева за предоставяне на записите от видеонаблюдението първоначално е отказана, но вчера тя е поканена от страна на директора да я внесе наново с входящ номер.

Тя обаче получава разрешение да поиска единствено записи от класната стая, тъй като за тези в двора отговаря един от мобилните оператори. По закон видеозаписи могат да бъдат предоставени само със съгласието на родителите, обяснява пред изданието Ваня Кастрева – началник на РУО София-град. Тя споделя, че на 20 април, петък, сигналът е получен в Инспектората, като предстои проверка по него.

Директорката на училището Жанета Бранкова от своя страна настоява, че няма тормоз в училището и са взети всички необходими мерки по този въпрос. Проведен е разговор на класния ръководител с децата, както и родителите на двете деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
33
 
! Отговори
1 преди 6 години
До пробвайтеТо и депутатки има,но никой не рови в чаршафите им!
83
4
 
35
 
! Отговори
до 87 преди 6 години
Злобната *** сте вие май ! Вие сте показно за психичноболния български учител. С каква злоба само обиждате децата. Вие сте за принудително лекуване
82
1
 
33
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ДО 791.Написах,че нямам нищо общо с учителската професия!2.Пише се наистина!
81
1
 
46
 
! Отговори
До 89 преди 6 години
А аз не съм виждал нито един родител да застане и да каже открито - аз поемам отговорност за постъпките и деянията на моето дете; поемам отговорността, че не обръщам достатъчно внимание на своето дете; аз съм виновен, че детето ми споделя с измислени приятели във фейса, а не споделя с мен;аз не забелязах от кога детето ми пуши марихуана и се дрогира; не ми пукаше когато оставих детето на баба му; не и пукаше когато семейните скандали ставаха пред детето ми и т.н. Първо родителите и после учители
80
7
 
39
 
! Отговори
пробвайте преди 6 години
Влезте в който сайт за запознанства си изберете и вижте колко учителки има там. Вършеят по всяко време, подчертавам ПО ВСЯКО ВРЕМЕ. През работно, през почивки и междучастия те са онлайн в сайтовете за запознанства и подобните му бардаци. Влезте само и вижте. Цитират любовна поезия и въртят любов постоянно. За това децата ви на самотек в училищата, никой там не му пука за тях
79
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ НЕ СЪМ ВИДЯЛ И ЧУЛ УЧИТЕЛИ ДА ИЗЛЯЗЯТ И СТАЧКУВАТ ЗА САМОТО ОБРАЗОВАНИЕ, ЗА ТЕРОРА В УЧИЛИЩЕТО, ЗА НЕЛЕПОСТИТЕ НА САМИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ. ВИЖДАЛ СЪМ СТОТИЦИ ПЪТИ ДА ИЗЛИЗАТ ЗА ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, НА СБОРИЩАТА НА КУНЕВА В ЗАЛА АРМЕЕЦ, ВИЖДАЛ СЪМ ЕДИНСТВЕНО ДА ЗАЩИТАВАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ НО НЕ И НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НА ДЕЦАТА НИ. ПОСЛЕДНО ЕДНИ " УЧИТЕЛКИ " НАИСТИНА ИСКАХА ДА ПРАВЯТ ГОЛ КАЛЕНДАР В ЗАЩИТА НА ДИРЕКТОРА СИ ИЗВРАТЕНЯК С ГОЛИТЕ СНИМКИ ! И.З.Р.О...ЩИНА
78
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все по-лошо ще става. Това са озлобените безмозъчни отрочетата на едно изгубено поколение.Жалко е, но това е истината -злобни ид.иоти раждат злобни ид.иоти.
77
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДО 83Преди 25 години никой учител не ни е вардил като падар. А ти учител ли си, че знаеш с колко свободно време разолагат. Ама много ви бива да гледате в чуждата паничка и да разбирате от чуждите работи! Смешен сте!
76
1
 
32
 
! Отговори
Ani преди 6 години
До АнонименНе зная кой ви е трола тук - но не съм аз и за първи път влизам в този жълт сайт. Наистина съм майка на дете от този клас и мога да ви кажа , че споменатото в статията дете , което се изкарва жертва също е доста проблемно , но майка му отказва да забележи това . Ако искате си политизирайте до утре , но аз не съм вашият ***!
75
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 73 И какво са виновни учителите, че хората работят по 15-16 часа? Виновни са ония 240 хрантутника! СКЪПИ РОДИТЕЛИ ПОЕМЕТЕ ОТГОВОРНОСТТА ЗА СВОИТЕ ДЕЦА. ТЕ СА ВАШИ ДЕЦА, НЕ НА УЧИТЕЛИТЕ!
74
4
 
36
 
! Отговори
ДО 79 преди 6 години
АМИ ТЕ НАИСТЕНА РАБОТЯТ ПРЕДСТАВИ СИ, ПРИ ТОВА ПОЧТИ БЕЗ НИКАКВО СВОБОДНО ВРЕМЕ ! ВЪОБЩЕ НЕ СА КАТО ВАС УЧИТЕЛКИТЕ КОИТО ОТСЪСТВАТЕ ПРЕЗ ЧАС И НЕ СИ ЗНАЕТЕ ДЕЦАТА КЪДЕ И КАКВО ПРАВЯТ. ВИЕ НЕ СТЕ УЧИТЕЛИ, ЕДИНСТВЕНО ВИЕ И РЪКОВОДСТВОТО ВИ Е ОТГОВОРНО ЗА ДЕЦАТА НИ В УЧИЛИЩЕ ! ВИЕ ДЪРЖИТЕ ТАМ ПРЕСТЪПНИЦИ ЗА ДА ЗАПЪЛВАТЕ БРОЙКИ, ВИЕ СЕ УМИЛКВАТЕ НА ВСЕКИ ПО ЗАМОЖЕН СИН НА БАНДИТ, ПРОБЛЕМА Е ВЪВ ВАС ЕДИСТВЕНО КОГАТО ТОВА СТАНЕ В УЧИЛИЩЕТО ЗА КОЕТО СТЕ ОТГОВОРНИ
73
2
 
34
 
! Отговори
Елена преди 6 години
След срещите ми с българското здравеопазване,където алчността,бездушието и отвратителното отношение са ежедневие,трябва да отбележа ,че образованието е цвете!
72
5
 
39
 
! Отговори
Българка преди 6 години
До до 73Не знам защо пак обвинявате учителите? Всичко идва от семейството и от средата в която расте това дете. Да не говорим, че никакъв родителски контрол над това какво гледат децата, на какви игри играят(говоря за онлайн игрите)! А Вие знаете ли, че в момента положението е плачевно, че 50 % от децата са с изразена агресия? Ми учителите не са звероукротители. Вие влязохте един ден в клас, но сам/а без учител там. Е влезте изкарайте 2 часа и после коментирайте.
71
3
 
34
 
! Отговори
Куневски директор преди 6 години
Имам нови голи снимки пуснати в училище ! Очакваме и нов гол календар на куневските ни учителки. Нашето училище е елитно, демократично, възхваляващо свободата на европейските ценности
70
1
 
36
 
! Отговори
1 преди 6 години
До до 73Не е така! Сега ,родителите не обръщат внимание на децата си, като смятат, че те трябва само да работят, а училището да им възпитава отрочетата!Учениците не изпитват никакво уважение и нямат респект от учителите,,като дори им се посяга и от ученици и от родители! Държавата е абдикирала от образованието,защото е по-лесно да се управляват прости чалгари! Нямам нищо общо с учителската професия, но какма мотивация да имат тези хора с този д е билизъм покрай тях, освен да си пазят хляба?
69
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ani е редовен гербаджийски коментатор тук, как така се оказа и майка на дете от същото училище и същата паралелка ?! Отговор : Със заплащане разбира се. Марш *** гнус...
68
8
 
33
 
! Отговори
Ani преди 6 години
Аз съм майка на дете от същия клас и ви уверявам , че тази историята е доста скалъпена - майката отдавна иска да компрометира учителката. Беше организирана и родителска среща , на която само въпросната майка не се яви. А информацията е предадена от журналистите доста едностранчиво.
67
2
 
33
 
! Отговори
Куневски учител преди 6 години
Родителите са виновни . Не внасят достатъчно пари в бюджета, мързеливи са, освен че работят само по 12 часа не си и възпитават децата. Това не е наше задължение. Не е и наше задължение да ги следим какво правят. Понякога сме заети през часовете извън стаите, през междучастията също. Камери не искаме, искаме пари
66
4
 
32
 
! Отговори
Учител преди 6 години
Искаме високи заплати.
65
4
 
37
 
! Отговори
до 73 преди 6 години
Навремето когато закарвах детето си на училище бях напълно спокоен, че там ще е добре ! Ще го учат, възпитават и грижат за него както трябва. Сега там няма учители, има престъпници нехаещи за нашите деца. Родителите се блъскат да работят по 15 часа за да има в бюджета пари за тези у.р.о... нарекли се учители, за тези заплатаджии некъдърни