Първокласничка бие с камъни съученичка. Не е от "групата на готините"!

Тормозът се разиграва вече година в столичното 112-о СУ "Стоян Заимов"
24 апр 2018 07:00,
123
Първокласничка бие с камъни съученичка. Не е от "групата на готините"!
Снимка: flickr

За побой с камъни и ежедневен тормоз върху момиче в първи клас от страна на съученичка в столичното 112-о СУ "Стоян Заимов" споделя пред "Монитор" Христина Ганчева, майката на потърпевшото дете. Тя обяснява, че вследствие на преживяния стрес то отказва да ходи на училище.

Всичко започнало в началото на учебната година, когато детето й бива дърпано по етажите от въпросното момиче, заради което закъснява за час и бива наказано от класния ръководител. Информация за случилото се до родителя достига единствено от детето.

Майката разказва, че момичето побойник подлага детето й ежедневно на изпитания, за да "влезе в групата на готините" и настройва и други деца.

Жената обяснява, че напрежението между тях ескалира в края на миналия месец, когато след тържество за "Празника на буквите" родители и малчугани се отправят към парка, за да си играят.

В края на вечерта на площадката остават три момичета - тормозеното дете, побойничката и нейната най-добра приятелка. В един момент един от родителите вижда, че се случва нещо между тях.

Ганчева разказва, че другите две деца са сложили камъни и пръчки по пързалката, след което карат нейното дете да се пързаля. При отказ да направи това момичето бива свалено на земята и удряно с пръчка.

На следващия ден случаят се повтаря, но този път в двора на училището. Тогава детето бива замеряно с камъни, а преди това бива заплашено, че ако не даде моливчето си, ще му изкълчат пръста.

Майката отново не е информирана за случая от страна на класния ръководител, а детето е наплашено и с изкълчен пръст. След това то отказва да ходи на училище от страх и липса на сигурност в учебното заведение.

Молбата на Христина Ганчева за предоставяне на записите от видеонаблюдението първоначално е отказана, но вчера тя е поканена от страна на директора да я внесе наново с входящ номер.

Тя обаче получава разрешение да поиска единствено записи от класната стая, тъй като за тези в двора отговаря един от мобилните оператори. По закон видеозаписи могат да бъдат предоставени само със съгласието на родителите, обяснява пред изданието Ваня Кастрева – началник на РУО София-град. Тя споделя, че на 20 април, петък, сигналът е получен в Инспектората, като предстои проверка по него.

Директорката на училището Жанета Бранкова от своя страна настоява, че няма тормоз в училището и са взети всички необходими мерки по този въпрос. Проведен е разговор на класния ръководител с децата, както и родителите на двете деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
47
 
! Отговори
1 преди 6 години
На времето, ако направиш издънка, го отнасяш от даскалите и след като привикат и родителите ти, го отнасяш и в къщи! Сега даскалите го отнасят, въпреки ,че д е б илчето е виновно!
63
2
 
46
 
! Отговори
Виновни преди 6 години
Цяла година това дете е тормозено, пак ли родителите са виновни ? ДА виновни са че не са се преборили с ********** там, че не са извили врата на някой учител или директор. Виновни са че са пуснали детето си в този престъпен зверилник
62
3
 
40
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 6 години
БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ В " ДЕМОКРОЦИЯТА " Е ГЕТО ! РАЗВЪДНИК НА ТЕРОР И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КЪМ ДЕЦАТА НИ. ЗАТВОР В КОЙТО НИ ПРИНУЖДАВАТ ДА ЗАТВАРЯМЕ ДЕЦАТА СИ И С ТЯХ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ. КОЛКО ПРЕБИВАНИЯ, КОЛКО УБИЙСТВА И ИЗВРАЩЕНИЯ ТРЯБВА ДА СТАНАТ, ЧЕ РЪКОВОДСТВА, УЧИТЕЛИ И ВСИЧКИ *** ТАМ ДА СИ ПРИЗНАЯТ НЕМЪРЛИВОСТТА И ПРЕСТЪПНОТО НЕХАЙСТВО
61
0
 
59
 
! Отговори
Светла преди 6 години
Всички си затварят очите за тормоза в училище. И още по-гадно е, че той почва още от първи клас и това не е нищо ново. Класната сто процента е била наясно, *** си е траела. И директорът и на него не му изнася да извади факти, които ще направят лоша реклама на училището. И ако майката не е вдигнала олелия по медиите нищо нямаше да се знае! Ся изведнъж всички отговорни се правят на ощипани.
60
2
 
49
 
! Отговори
Цъки преди 6 години
Имаше едни две момиченца на катерушките, които бяха решили да обърнат дъщеря ми, защото много говорела....аз бях по-настрани с малкия ми син. В момента в който я засилиха на люлката скочих, хванах ги за вратленцата и пометох площадката с тях....с после и с техните жалки майчици които гледаха и невъзмутимо си пушеха на съседната пейка..от тогава не съм ги виждал в района.
59
0
 
41
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Много важно: ''сигналът е получен в Инспектората, като предстои проверка по него.'' и после - ''няма тормоз в училището и са взети всички необходими мерки по този въпрос.'' умозаключение - бързи, надеждни и ефикасни мерки с дълготраен характер! Евала!
58
1
 
53
 
! Отговори
До Анонимен 52 преди 6 години
Не си прав.Тук се съобщава за физически и психически издевателства - изкълчен пръст, бой с пръчка и с камъни, страх да иде на училище. Трябва да накажат директор, учителка, родителите на децата, които тормозят останалите - такива санкции, че всички останали подобни да ги втриса само при мисълта, че утре и на тях ще бъде потърсена отговорност.Отдавна е назрял моментът да се промени и закона - детето ти върши безобразия, но ти не носиш отговорност?! Който е създал чудовище, трябва да плаща!!!
57
0
 
42
 
! Отговори
ФорматА3 преди 6 години
За това от малко си пращаш детето на уроци по бойни изкуства/бокс и/или го учиш на самозащита. Да видим тогава родителите на побойничето как ще скочат. *** е, че училището не взема страна. А детето да се маха от подобна ***. Родителите му трябва да виждат, че детето не се чувства комфортно и трябвало да предприемат мерки много по-рано.
56
4
 
54
 
! Отговори
Некадърници! преди 6 години
След като си създал дете, трябва да намериш начин да го предразположиш и да го убедиш, че ти си най-добрият му приятел. Така то ще споделя с теб и своевременно ще можеш да се намесиш, когато е нужно!Осакатяват детето ти физически, а ти какво правиш? Мрънкаш жалостиво пред даскалицата, за да вземе мерки! Вместо това, трябваше да побъркаш от шамари и побойничката, и приятелката й, с думите, че така ги вразумяваш, за да станат "готини". После две крошета и на бащите им, защото са създали животни!
55
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години , аз като бях ученик , през междучасията имаше дежурен учител на всеки етаж и следеше за такива работи, апосле като ходих практика , видях че след часа всички тичат да пушат в у-ката стая
54
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РОДИТЕЛИТЕ КАК СА ДОПУСНАЛИ ПОДОБНА ЛИПСА НА ВЪЗПИТАНИЕ- ЗАЩОТО АКО КЛАСНАТА ТРЯБВА ДА УЗНАЕ ЗА ПОДОБНИ ГРУПИЧКИ- ТРЯБВА ДА ИМА СВОИ ХОРА КОИТО ДА И ДОНАСЯТ, ТРАБВА ДА ПОЛЗВА ВИДЕО, ЗА ДА НАБЛЮДАВА ПОВЕДЕНИЕТО НА ДЕЦАТА В СЕМЕЙНА СРЕДА ИМА ЛИ РОДИТЕЛСКО ВЪЗПИТАНИЕ И ОТ КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА СЪЗДАВАНЕ НА ПОДОБНИ ГРУПИЧКИ- ЗНАЧИ И ПОЛИЦЕЙСКИ И РАЗСЛЕДВАЩИ ФУНКЦИИ НА БЕДНИТЕ ДАСКАЛКИ НО ТРЯБВА ДА УМЕЕ ДА МЯТА БОБ И КАРТИ, А МОЖЕ И ВРЪЗКА С ИЗВЪНЗЕМНИ КОИТО ДА И ГОВОРЯТ- 60 ИЗТРЕЩЯЛ СИ
53
3
 
53
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
нацията ни и числено, и качествено, отива назад...до пълна дегенерация...
52
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Класната защо е допуснала формирането на такива групички и изолирането на дете? Тя е за дисциплинарно уволнение.
51
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРЯ ДА МУ СА НЕ ФИДИ САМО ГЕРБАДЖИИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ДЕЦАТА- Е ДА ПО ВРЕМЕ НА СОЦА- ЗДРАВИ ЗАДВРАТНИЦИ РЕШАВАХА МНОГО ПРОБЛЕМИ- СЕГА ГЕРБ ПРАВЯТ ТАКА СТРОЯВАТ ДЕЦАТА ПОСЛЕ УЧИТЕЛИТЕ МЯТАТ ПО ЕДИН ПОКАЗАЛЕЦ И ПОЧВАТ- ТИ СИ ЛОШ, МНОГО ЛОШ, МАМА ИДВА И ПОЧВА ДЕТЕТО Е ДОБРО ТИ СИ ЛОШ И ТАКА ДО БЕЗ КРАЙ.
50
4
 
38
 
! Отговори
до 53 преди 6 години
За съжаление обаче перото е безсилно пред мутрите. От години много ляво-мислещи колеги се опитват да отворят очите на хората за ГЕРБ, но въпреки това на избори уж все те печелят. Има някаква измама там, защото не само часто от независимите журналисти, но и самите обикновени хора в своите фейсбуци и коментари плюят по Тиквата... и масово софиянци са недоволни от Фандъка, пък тя печели...от къде ги събират тези гласове?! Пълна измама!
49
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
54- ПОСОЧИ НОРМАТИВНА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ''ИЗГОНЯТ НЯКОГО''- ИНСТИТУЦИИТЕ НЕ СЕ РЪКОВОДЯТ ОТ СЪФОРУМНИЦИ, А ОТ ЗАКОНИ И НАРЕДБИ, МНОГО Е РАЗЛИЧНО ОТ ЧАЛГАТА, НО ТОВА Е
48
3
 
35
 
! Отговори
23 СОУ преди 6 години
23 СОУ е ГЕРБАДЖИЙСКО школо. Бях там и Фандъкова дойде да ни посети. От тогава постепенно след като дойде ГЕРБ много го стегнаха, преди беше като коптор. Смениха дограмата когато Бойко стана кмет, после започнаха куп ремонти, камери и т.н. когато Фандъкова стана кмет и след като ГЕРБ започнаха да управляват.
47
0
 
35
 
! Отговори
до 53 преди 6 години
Причината е, че към журналистиката налитат хора предимно с интерес в клюкарстването и шушукането. Аз например имах клюкарски блог за живота в моята гимназия и беше много четен, заради него ми предложиха работа във вестник. А и дава вътрешно удоволствие да влияеш на общественото мнение.
46
1
 
38
 
! Отговори
до 53 преди 6 години
Всичко е новина, особено когато предизвиква емоционални реакции и коментари, а от там и трафик. Аз съм работил като журналист, няма да ти казвам за какво смукане от пръстите става въпрос и дори за откровени измислици, които обаче продават. Вземаш снимка от плажа в Албена и пишеш "еди-кой си трупа загар на Малдивите" примерно, че да стане скандала. Скандалът продава!
45
3
 
40
 
! Отговори
23 СОУ дге преди 6 години
До Бирено мечеА в 23-то СОУ в Слатина направо и едно момиче почти е било изнасилено, гласи мълвата пусната от ученици във форума на училището. Аз учих там и бяха едни от най-гадните ми години. Постоянен тормоз, но не гонеха никой, защото директорката си пази бройка. И двойкаджиите завършваха. Помня как Фандъкова дойде да посети училището, сигурно от тогава директорката е гъста с ГЕРБ. От гърбаво училище какво да очакваш?!