Зрелостник срещу учители за едните ?1000 награда!

Петко Казанджиев оспорва номинацията на съученик от ПМГ
2 май 2018 22:08,
15
Зрелостник срещу учители за едните ?1000 награда!
Снимка: pmg.bg

Общинската награда "24 май", която се дава на посочен от педагогическия съвет ученик и от Природоматематическата гимназия във Велико Търново, настрои негативно дванайсетокласникът Петко Казанджиев.

Призът се връчва ежегодно на най-изявения търновски абитуриент на празника на българската просвета и култура и е в размер на 1000 евро.

Петко и неговият съученик Денислав Станчев, който наскоро се завърна със сребро от Менделеевата олимпиада в Беларус, са номинирани от своите класни ръководители за носители на наградата, но педагогическият съвет с 26 гласа "за" избира за приза да се състезава Денислав.

Според Петко, който е изявен математик и носител на множество награди от международни състезания, решението на педагогическия съвет е субективно, както и че посоченият Денислав не отговаря на критериите, заложени в статута на наградата.

Казанджиев вече е приет в шест престижни университета в света. От Нюйоркския университет дори предлагат стипендия на талантливия търновец. Той обаче е избрал "Кингс колидж" в Лондон, където ще продължи образованието си.

Доводът му, за да се опълчи срещу, е, че дадената от преподавателите номинация, уронва престижа на Природоматематическата гимназия в болярския град.

"Знам, че нищо не мога да променя, защото няма как да съборя решението на педагогическия съвет, но искам да се опитам да се преборя със субективния фактор при гласуването на кандидатурата, защото субективизмът, предварителните договорки между учителите и войната между лобитата може да лишат гимназията от отличието", каза на пресконференция Петко Казанджиев, както пише "24 часа".

За да се изключи влиянието на човешкия фактор, абитуриентът предлага да се въведе точкова система на критериите, записани в статута на наградата. Според него номинацията на съученика му не отговаря на критерия "Индивидуален принос в разработването и участието в проекти и програми от международно и/или национално ниво" и отивайки на общинския кръг, кандидатът ще бъде дисквалифициран.

Директорът на гимназията Ангел Гушев коментира, че случващото се ще компрометира излъчената кандидатура и тази година наградата "24 май" може да не бъде присъдена на ученик от елитното училище. Той обаче бе категоричен, че за него меродавно е решението на педагогическия съвет, а срокът за номинации в общината вече е изтекъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
10
 
! Отговори
Анна Ап преди 5 години
Браво на Денислав са положените усили през всичките години и желанието с което постигна това достойно представяне на международно ниво.Наистина такива хора като него трябва да бъдат признати от повече хора.Всички негови приятели сме наистина горди за неговите успехи и заставаме зад него.БРАВО Денко!
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жал ми става за това дете, Петко. Родителите му не са го научили на най-важното. Да има срама от хората.
13
0
 
10
 
! Отговори
анон преди 5 години
До АнонименНаистиана недостойна постъпка на Петко, което категорично показва, че педагогическият съвет правилно е преценил, че Денислав е по-достойния кандидат!
12
0
 
12
 
! Отговори
уч преди 5 години
Жалка работа е да плюеш срещу училището, което те е подготвило!Още по-жалко е да злословиш срещу другия кандитат, който достойно запази мълчание.Друг е въпросът, че предложението е на класният ръководител, а класният ръководител не е подал жалба, т.е. ученикът няма основание да се жалва.Грозната картинка се допълва от злословието срещу учителите, подкрепили другия кандидат, което явно покзава, че ученикът е мотивиран от други учители да злослови срещу колегите им.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бих искала да поздравя ДЕНИСЛАВ за ДОСТОЙНОТО му представяне.Аз познавам това момче и знам колко много,много се е трудил за това признание и наистина е много смешно от страна на петко да прави такива неща.Най-малкото той излага училището като подлага под въпрос неговата тежест като държавна институция.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е ! Ще се бориш за паричките до последно !
9
14
 
6
 
! Отговори
До Петко преди 5 години
Не се коси момче, твоят съученик може да вземе наградата сега, но ти ще вземаш в пъти повече, когато завършиш. На Запад са те оценили световно признати университети, не ти е нужна оценката на едни жалки комплексари - български злобни и завистливи даскали,решили да въздадат справедливист, понеже ти вече си приет в английски колеж. Не се връщай в блатото на неудачниците.На Запад ценят хората по способностите и заслугите им, а не по кой-кого познава
8
7
 
17
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
За съжаление злобата на това момче е в пъти по-голяма от способностите му. Дано тя не убие таланта му.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновено в училищата наградите се раздават според заслугите на родителите на отрочето, така че изобщо не ме учудва ситуацията. Когато дъщеря ми завършваше гимназия, бяха измислили допълнителна награда, каквато до момента не беше давана и не имало никога в езикова гимназия, за да бъде присъдена на дъщерята на спонсора на гимназията - крупен бизнесмен и член на общинския съвет в града. Но поне не ощетиха останалите деца, които цяла година се бореха за останалите награди.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето и в нашето училище имаше такава парична награда и разликата с настоящата беше, че се даваше по точки, събирани на годишна база. Не беше много добра системата, но всеки я знаеше и после нямаше сърдити.
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ще пукне от завист че няма да му дадат 1000 евро.Офф нали тъпият му колеж струва 10к на година.Защо циври за 10% от тая сума?
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Денислав се е завърнал с голямата награда от Беларус и си е заслужил наградата. Петко защо завижда?
3
4
 
32
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
Ако си толкова добър, не ти трябва тази награда.
2
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова мъки за 1000 евтини наранена чест. Ще стане перфектен банкер или адвокат, който прави 6-7 цифрени суми на година.
1
8
 
9
 
! Отговори
dam преди 5 години
evala