Учи в чужбина със стипендия от 10 бона, върни се у нас!

Трима българи ще имат шанса, кандидатстването е до 8 юни
10 май 2018 11:37, Анисия Иванова
10
Учи в чужбина със стипендия от 10 бона, върни се у нас!
Снимка: Тук-там

Три стипендии по 10 000 лв. за магистратура ще получат младежи, мечтаещи да учат в университет в чужбина. Кандидатстването е до 8 юни на fund.tuk-tam.bg. Фонд "Иди, учи и се върни" е инициатива на сдружение "Тук-Там" и  съществува от 3 години, като вече е подкрепило развитието на 7 души.

Стипендията е предназначена за бъдещи магистри и е отворена към всички специалности и университети, като стипендиантите сами определят как най-добре да инвестират сумата. Важно условие при избора на кандидатите е тяхното желание и мотивация да се върнат в България след дипломирането си, съобщиха от сдружението.

От Тук-Там вярват, че опитът, придобит в чужбина, както професионален, така и житейски е ценен и може да бъде използван за развитието на България. Създават фонда за стипендии, за да помагат на повече хора да получат тази нова гледна точка и да развият уменията си.

"Търсим следващите трима страхотни човека, които до подкрепим. Знаем, че често финансите могат да са пречка, когато искаш да следваш в чужбина и искаме да дадем възможност на повече хора да изживеят това приключение. То те обогатява по много начини", казват от Тук-Там.

Информация за процедурата по кандидатстването, можете да намерите на fund.tuk-tam.bg.

Журито, което ще избере стипендиантите, е съставено от вдъхновяващи бизнес лидери, представители на институции и неправителствени организации.

Средствата за стипендиите са събрани благодарение на лични дарения и подкрепата на няколко компании, които вярват в каузата на Тук-Там. Комуникационната кампания на “Иди, учи и се върни” се подкрепя от Американското посолство вече трета година.

Извън финансовата помощ, "Иди, учи и се върни" подкрепя своите стипендианти и с менторска програма.

Ако търсите своето ново образователно приключение, кандидатствайте до 8 май за 10 000 лв. стипендия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Хрън-мрън ...
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5000 евро за три семестъра са около 9 (девет) евро на ден. Организаторите на конкурса, сигурен съм в това, спокойно могат да ги направят поне 29 евро дневно. Иначе е биене по гърдите и наливане на вода в пясъка.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магистърските програми в Швеция са безплатни, но издръжка на базово ниво е не по-малко от 10000?. Стипендията би покрила 1/4 от обучението, т.е. затъване в дълг от около 15000? и мизерна заплата след това! Схемата е неработеща!
5
0
 
15
 
! Отговори
Милена преди 5 години
Това добре,но каква заплата ще получат като се върнат.Отитът,който ще добият молекулярните биолози в чужбина е несравним.Уникални лаборатории,опит ,знания.Но идвайки си в родината,все едно в каменната ера се завръщаш-остаряла техника,липса на реагент,заплата 500-600 лв.За какво говорим тогава.
4
0
 
13
 
! Отговори
man преди 5 години
Тази схема е обречена
3
0
 
25
 
! Отговори
Бананоберач преди 5 години
Стига сте изпозлвали думата бона..., нали искате да сте медия, която четат що годе грамотните хора...
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Емирът на Дубай плаща цялото образование в чужбина и после всички се връщат, защото чувстват дълг към държавата. Нашите университети са, като консервативни фабрики с ниско качество на продукцията, въведох а часове за доограмотяване в някой университети, а друг игра награда джип.
1
0
 
25
 
! Отговори
аз преди 5 години
Върни се у нас за заплата 500 лв.Будалите вече ги няма.