Крещене, скубане, шамари... Учители налагат ученици на екскурзия

Прокуратурата е разпоредила предварителна проверка
Обновена: 1 юни 2018 07:03 | 1 юни 2018 07:00, Анисия Иванова
112

Скандал с побой над две четвъртокласнички разтърси Кърджали. Посегателството е извършено от директора и учителка от Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий".

Според разказите на децата – инцидентът станал по време на ученическа екскурзия до София в началото на месеца. Прокуратурата разпореди проверка по случая.

Учениците посетили столицата, тъй като трябвало да участват на фестивал. Вечерта обаче едната от майките получава обаждане от дъщеря си, че няма какво да вечеря.

В резултат на това родителят се обажда на един от учителите и последвал разпален диалог. След разговора с майката, която е колега в училището, учителят и директорката отиват в хотела и намират въпросната дъщеря и нейната приятелка.

"Започват да ги бият, скубят за косите, да им крещят. Свидетели на това стават две момчета. Двете с блъскане са отведени към тяхната стая, където боят и крясъците продължават. Всичко става в рамките на час. Забранено им е да се обаждат по телефоните. На сутринта, по време на закуската, директорката обявява пред всички, че е набила двете момичета", обясни пред Bulgaria ON AIR Илияна Стоянова, майка на едно от битите деца.

Илияна Стоянова решава заедно със съпруга си да се срещнат с директорката. Следва отказ от нейна страна с мотив, че приемният ѝ ден е във вторник.

Съпругът на Стоянова изчаква отреденото време и се среща с директорката, която обаче отрича това да се е случило. Семейство Стоянови се свързват с адвокат и подават жалби към отговорните институции.

Дни по-късно майката подава и втора жалба, в която е посочено, че директорката е използвала "гнусни епитети" спрямо дъщеря ѝ по време на оперативка пред останалите учители.

Директорката на учебното заведение отказа да застане пред камерата на Bulgaria ON AIR. Прокуратурата разпореди предварителна проверка от полицията. Засегнатите страни дават обяснения в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако щете вярвайте,прал ми е чорапите за да му направя елементарни изчисления за курсовата работа.Цивреше с глас,ама действаше,че без тапия срам за рода:-)..Сега кой ти пере чорапите?
53
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Две четвъртокласнички, в хотел, в стаята на двете момчета-свидетели ))) Набили ги и ги върнали в тяхната стая. По-добре ли щеше да е да ги върнат на родителите с пълни кореми?
52
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за кой е крив и кой прав, но скам да кажа следното: по принцип турци са мишоци, страхливи, ако не са в катун от 15-20 феса. Обаче "наште турци" са още по-големи мишки, страхливци. За най-малкото треперят и умират от страх. Не ги гледайте, колко ербап са тук във форума. Скрити зад анонимността са големи, а в реалността - мишки.Това е. Нямам какво друго да кажа
51
16
 
21
 
! Отговори
До 43 преди 5 години
Всеки който помни соца помни как турците ги бутаха всячески и в училище и в университета.Както се оказа-по политическо-доносническа линия.Ако нямаше българчета да им помагат постояно с курсови,чертежи,лекции сигурно от приетите щеше да завършва един от десет.Един такъв *** в инатитута го правех луда калинка-казармата п а сти да яде.Ако щете вярвайте,прал ми е чорапите за да му направя елементарни изчисления за курсовата работа.Цивреше с глас,ама действаше,че без тапия срам за рода:-)
50
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същото е и с патриотизмът, в нета всички до един патриоти, а на улицата гледам хвърлят се фасове на земята, няма чувство за Родина, и че трябва да пазиш....Ти сега ще ги видиш патреотете в шарени костюми на улицата на 9ти.
49
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, де! Ако го върнат от секскурзията опраскано и без ***, кой ще е виновен?
48
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 9 септември възпитателните пръчки се продаваха в книжарниците! Факт!
47
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези две глезени пикли явно са станали нетърпими.
46
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕДИ 100 ГОДИНИ ПРЪЧКАТА Е БИЛА ОСНОВЕН ИНСТРУМЕНТ ЗА ВЪЗПИТАНИЕ В РЪЦЕТЕ И НА УЧИТЕЛЯ., И НА РОДИТЕЛЯ !!!!!
45
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има някакво раздвояване на хората между това, което са те в интернет, и това, което са те в реалният живот. Да ги биели пишат, но ако някой посегне на тяхното дете вече филмът става друг.Същото е и с патриотизмът, в нета всички до един патриоти, а на улицата гледам хвърлят се фасове на земята, няма чувство за Родина, и че трябва да пазиш.
44
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво толкова е станало едно време родителите казваха на учителите да бият децата и като не слушат
43
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпочитем да му плеснат 2 шамара на детето, вместо да ми го върнат в ковчег. Някой тинейджъри са си за бой.
42
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Директорката 100 % е българка.От вашите.
41
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрогари КНДР досега никой не е върнало, границите са отврени тръгвайте, щом ви липсва комунизЪма и телените мрежи и концлагерите. Там в КНДР има комунизъм, можете да си живеете в концлагера, и да ядете трева колкото искате.
40
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, петима българи има в Кърджали ама успяха да влязат в новините.
39
4
 
32
 
! Отговори
Българин преди 5 години
В университета бях. Идва при мене някакво момче чужденец и ме моли да му изпиша данните в един документ. Даде ми лична карта и кво да видя - Сюнай от Кърджали
38
41
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как директорката да е туркиня. За всеки, който е запознат с порядките в България, знае, че българите не допускат на висши позиции турци. Вече за кмета е друго, защото там е с избори, но при всички длъжности в България турците са много малко. Ако сте турчин опитайте да направите кариера в Бъулгария, мисията невъзможна.Но то и затова Българиоя е на тоя хал, връзки, расизъм, кадърните не ги броят за хора. Щом не си се родил българин, забрави.Губят и турците, губи и България.Това е реалността
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е вярно нищо в статията.След един месец и днес.бг ще плаща:)
36
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В селата покрай Кърджали, които са до едно турски, няма ***, защото не смеят да се заселят. Знаят, че ще сгазят лука, ще откраднат нещо и после турчина няма да се занимава с полиция (която ги защитава ***), адвокти (при тези закони, няма смисъл), а направо ще ги копа у двора. И бай *** бега от тези села. Не се заселва. Турчина има и достойнство, и ум, и сърце, и не го е страх, и действа, а не само да се оправдава и да носи от девет дерета вода.
35
8
 
20
 
! Отговори
Сапуй Мйерда преди 5 години
Децата ни станаха проститyтки и дилърчета, кво стана... не знам