Без тухли, само гипсокартон и дограма: Ново школо се руши

Родителите настояват да се намери отговорен
24 юли 2018 08:50,
93
Без тухли, само гипсокартон и дограма: Ново школо се руши
Снимка: bTV

Новопосроено школо във варненския квартал "Аспарухово: пустее, защото е опасно и се руши. Родители на ученици, които биха могли да учат в новото училище настояват за ремонт на сградата, за да може децата им отново да прекрачат прага й.

Построена преди 6 години за 5 млн. лева, проблемите със сградата на основно училище "Васил Левски" започват веднага след като децата влизат в нея.

"Сградата представлява колони, дограма и гипсокартон. Няма тухли! Срамота. Абсолютно престъпно строителство", коментира пред bTV родителят Георги Георгиев.

В края на миналата година децата са изведени от училището, тъй като сградата е обявена за опасна. След като половин година не се случва нищо, родителите се вдигат на бунт.

В крайна сметка от общината назначават експертиза, която установява, че сградата има сериозни конструктивни проблеми, а заложеното в проекта за строителството й не е изпълнено на 100%.

От общината вече са сключили договор с проектантска фирма, която до средата на август трябва да направи технически проект на бъдещия ремонт. След това ще бъде обявена обществената поръчка.

"Ако нямаме жалби от някои от участниците в тръжната процедура очакваме, че ще се справим до края на годината да приключат приоритетно строителните работи, за да може децата да бъдат върнати в училището", заяви Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна.

Ремонтът ще бъде със средства от общината, които впоследствие ще бъдат търсени от строителя по съдебен ред.

Към днешна дата няма отговори от тяхна страна в каквато и да е форма, допълни Христо Иванов. Родителите обаче настояват и някой да поеме отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
17
 
! Отговори
Демокрация преди 5 години
Стил Американо!
4
1
 
24
 
! Отговори
маке преди 5 години
до1чакай ся мой човек ти знаеш ли коко ми струва потдръжката на яхтата ами на фераритата да не думам за аероплано не стига дек ви строим за без паре па и маана намирате
3
3
 
42
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Герберско стройтелство е това. Така е с цялата им работа. Имитация на нещо....
2
1
 
40
 
! Отговори
wqw преди 5 години
е сега.. за едни 5 милиона ли сте :Dздраве да е, другия път ще е по-добре
1
1
 
52
 
! Отговори
ДС преди 5 години
А с 5-те милиона какво става ?