Език мой, враг мой... Българите – все по-неграмотни!

Как да се борим с нарастващата неграмотност?
3 сеп 2018 21:57, Екип на Bulgaria On Air
69

За съжаление България все по-бързо се превръща в страна на неграмотни хора, а за това говорят не само данни на Евростат. 14% от учениците са отпаднали преждевременно от системата през 2016 г.

Защо в България неграмотните растат и кой е виновен - коментар в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR на Александър Кръстев от сайта "Аз чета".

"Усилието, което се изисква от човек, за да смени езика, е буквално натискане на два бутона. Трябва да сме много по-внимателни с езика. От години се знае, че начинът, по който говорим, предопределя и една нация", коментира Александър Кръстев.

Той каза също, че през следващите няколко години предстои млади учители да влязат в системата, които с нови усилия да се борят с растящата неграмотност.

Съвсем скоро ще бие първият училищен звънец за учебната 2018-2019 г., а с това пък и отново ще се заговори за това колко тежки са ученическите раници.

Ще дойде ли ерата на електронните учебници и какъв ще бъде ефектът по отношение на грамотността - гледайте в предаването. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
да продължават да вдигат заплатите на учителите. неграмотните растат пропорционално.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦиникИ поцинковани кофи дрънчат тук ...
4
3
 
22
 
! Отговори
Има ли учудени? преди 5 години
Каква друга тенденция да се забележи, след като 2/3 от хората, щом вземат диплома, бягат в чужбина, а от година на година в училищата нараства делът на знаете кои!На училище тръгват все повече хора, които нямат никакво намерение да учат, дори не щат да се научат да говорят на български, камо ли да се обременят с научаването на азбуката.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конова нежна и романтина вечер
2
7
 
19
 
! Отговори
Еееее преди 5 години
Ами тук остана само плявата,затова.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то предимно един особен етнос започна да преобладава -без да се образова-търсят ги да ги вкарат в училищата,без да работят,без да се осигуряват....качествения материал замина да слугува другиму...не е изненада...