Едва глоба за учителките с прелеза! Скоро и наказание...

Забележка, предупреждение за уволнение или уволнение
Обновена: 21 сеп 2018 15:02 | 21 сеп 2018 15:00, Златко Желев
44
Едва глоба за учителките с прелеза! Скоро и наказание...
Снимка: Facebook

Учителките, които преведоха деца през жп прелез при спуснати бариери и наближаващ влак, вече са глобени по Закона за движение по пътищата, а до дни ще получат и дисциплинарно наказание, обяви пред "Дарик" директорката на Основно училище "Неофит Рилски" във Велинград Юлия Трионджиева.

Случката от вчера стана известна, след като мъж публикува клип на случилото се във Facebook.

Още по темата

От него е видно как група от малки ученици пресича жп линията, след като всички сигнализации за идващ влак са направени. Групата е водена от две учителки и след като се вижда приближаването на самия влак, едната от тях спира част от учениците до линията.

"Обясниха, че след като са наближили прелеза, не са видели влакът да идва и съответно част от децата са пресекли линията. Децата, като са чули звуковия сигнал на влака, и са изпаднали в някаква паника, макар че те са малки и при всяка една ситуация, дори при спъване на човек изпадат в такова състояние. Но съответно учителките са реагирали адекватно на тяхното поведение и се вижда, че са разделени на групички в присъствието на по една от учителките", каза Трионджиева.

От МВР вече са се сезирали по случая и на двете учителки е наложена глоба. Те са на работа днес, а до дни ще стане ясно кое от трите наказания ще им бъде наложено - забележка, предупреждение за уволнение или уволнение.

"Най-вероятно третият вариант няма да се случи, тъй като не е имало реално опасност за живота на децата", смята директорът на училището.
 


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
даскалски акъли преди 8 месеца
Защо не са решили да отидат на разходка с учениците сред парка,а да минават някакви линии? Даскалски акъли...
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доносникът щастлив ли се чувства?
Учителките са в тежко нарушение, но чак пък да са престъпнички?
42
2
 
2
 
! Отговори
Престъпление и наказ преди 8 месеца
Учениците пресичат прелеза 1 минута и 10 секунди след спускане на бариерата. 25-30 секунди след последното от тичащите деца, премина и влака. Ако едно или повече деца бяха се спънали при тичането и паднали, какъв щеше да е сценария през тези 25-30 СЕКУНДИ??? Само едни безмозъчни същества могат да подлагат на такъв безчовечен риск живота на ЧУЖДИТЕ ДЕЦА! Уволнение и забрана да бъдат педагози, каквито видяхме че НЕ СА! Защо с децата се занимава психолог? Какво са преживели? Директорът уволнен също
41
1
 
3
 
! Отговори
Именно преди 8 месеца
Само едната случайност да не се спъне някое дете, да не повлече след себе си на земята и тичащите след него деца! И това секунди преди влакът да премине ! Учителките изложиха на риск живота на децата и трябва да бъдат уволнени! Няма друго съответстващо на тежестта на постъпката им наказание. И нека по закон прекосяването на прелез при спуснати бариери да е престъпление, каквото си е! Родителите са прави да ги съдят!
40
2
 
6
 
! Отговори
Иван преди 8 месеца
Глоба вместо затвор? Ами ако влака беше помел десетина деца тогава какво? Цацаров защо спи?
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Че са нарушили ЗДвП е очевидно.Но всеки ден сме свидетели как се минава на червено. Добре облечени чичковци и лелки цепят през средата на платното като безсмъртни и никой не ги санкционира.Тоя любител на влаковете търсещ 15 минути слава да се скрие някъде.Всъщност аз ако изглеждах като него не бих се показвал по телевизията.Един изключително противен тип от ромски произход.
38
1
 
4
 
! Отговори
V преди 8 месеца
Учителките с глоба само по видео материал ,а тиквата бойко защо няма глоба как кара с 150 километра ,,за да тествал асфалта ,, ??? Да не би тиквата да е над закона ??? Само питам де ? За едни глоба само по видео материал а за вожда няма глоба въпреки че има видео материал .Пак сме равни ,но има власт имащи които са по - равни от нас .Комунизма няма да си отиде от България докато не се сменят прокурори и полицаи ;)
37
2
 
0
 
! Отговори
шш преди 8 месеца
Тия работодатели да бяха стимулирали оставането на младите хора чрез високи заплати.Ама не,ще измислят какви ли не номера само и само да не се охарчат с някой лев. Иначе как ще сменят бентлитата на всеки щест месеца???
36
4
 
2
 
! Отговори
мнителен преди 8 месеца
това ли е проблем номер 1 локумите на някакъв *** желаещ известност учителките са две и явно са свикнали със спуснатите бариери притеснението че ще възпитат така децата и че не спазват закона са нелепи КОЛКО НЕВИННИ И ДОБРЕ ВЪЗПИТАНИ ДЕЦА ЗАГУБИХА ЖИВОТА СИ ПРЕСИЧАЙКИ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА И СПАЗВАЙКИ ЗАКОНА учителката ги спря и не им изложила живота на опасност
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колко годишни са учителките?
34
1
 
5
 
! Отговори
Xx преди 8 месеца
Не оправдавам учителите, но може ли кой кога иска да те снима и пуска в интернет?
33
0
 
3
 
! Отговори
До 31 ограмоти се! преди 8 месеца
ЗДвП
Преходни и заключителни разпоредби
28. Участник в движението" е всяко лице, което се намира на пътя и със своето действие или бездействие оказва влияние на движението по пътя. Такива са водачите, пътниците, пешеходците, както и лицата, работещи на пътя.
==
Както си написал закона лесно можеш да го намериш с всяка интернет търсачка.
32
1
 
5
 
! Отговори
До 31 ограмоти се! преди 8 месеца
ЗДвП
Чл. 52. На участниците в движението е забранено да преминават през железопътен прелез:
1. при спуснати, започнали да се спускат или да се вдигат бариери, независимо дали от съответното за това устройство се подават светлинни или звукови сигнали, забраняващи навлизането в прелеза;
2. при мигаща червена светлина на светофара или включена звукова сигнализация, независимо от положението на бариерите.
=
28. Участник в движението е всяко лице, което се намира на пътя и със своето действие или бе
31
2
 
0
 
! Отговори
до 30 преди 8 месеца
Вземи се ограмоти малко. ЗДвП се намира лесно с произволна интернет търсачка.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бариерите и светлинната и звукова сигнализация на ж.п. прелезите е за всички участници в движението: водачите на ППС, пешеходците и велосипедистите. В случая има няколко груби нарушения на закона. Първо кола минава при започнали да се спускат бариери. После първата учителка не видя бариерите и пусна децата да пресичат, но ги спря като осъзна, че идва влак. Накрая снимащия на два пъти пресече линията при спуснати бариери.
29
5
 
1
 
! Отговори
80%+ преди 8 месеца
Бариерите са за колите, не за хората.
28
6
 
5
 
! Отговори
даскал Пандо преди 8 месеца
Единственото решение е дисциплинарно уволнение !!! Не може да излагаш на опастност здравето и живота на децата !!!
27
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
Децата бяха спряни от учителките да пресичат пред звуковия сигнал на влака. След звуковия сигнал, пресече единствено този, който е снимал клипа. Той глобен ли е? Не споря, че децата не трябваше да пресичат, не предполагам, че първата учителка не беше видяла, че бариерата е спусната и като видяха, че е така, веднага спряха пресичането на децата, като едната учителка изчака с децата от едната страна на линията, а другата с другите деца, от другата страна на линията.
26
3
 
6
 
! Отговори
мак преди 8 месеца
Щом бариерите са спуснати, какво да се коментира? Все едно да пресечеш на червено, защото колите са далеч и ще успееш да минеш. Учителката показа на децата, че правилата може и да не се спазват, сега имаха късмет, но следващия път може и да нямат.
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Моля да се отчете, че в БГто бариерите се спускат 10 минути преди да дойде влака.

Няма значение, щом са пуснати, възрастен е ДЛЪЖЕН да чака, не дете!