Сигнал: Бисквити с изтекъл срок на годност в училища!

Според фирмата-снабдител става въпрос за техническа грешка
29 сеп 2018 09:58, Александър Попов
46
Сигнал: Бисквити с изтекъл срок на годност в училища!
Снимка: pixabay

Родители сигнализираха директора на столичното 39-о училище, че на децата им в четвъртък са били раздадени бисквити, които били с два етикета. Всъщност, за проблема разказали в семействата си четвъртокласници, които забелязали разминаването в етикетите

На единият те били в срок, но на другия под него пишело, че той е изтекъл в началото на септември.

Веднага последвала проверка от Агенцията по безопасност на храните, която е потвърдила наличието на два етикета.

Общо поръчаните бисквити били 400 пакета, а фирмата, която отговаря за стола в 39-то училище, обслужва още две училища в София. Оттам са сигнализирали за същия проблем.

Според БАБХ виновните за случилото са фирмата дистрибутор и компанията, която стопанисва стола в 39-о училище.

"Става въпрос за техническа грешка, не е имало време да се сложат новите етикети. Категоричен съм, че няма изтекъл срок на годност. От БАБХ провериха складовете на фирмата, като установиха, че няма изтекъл срок на годност не само на бисквитите, но и на останалите храни", заяви пред Нова тв шефът на фирмата, която снабдява училищата с храни.

Той увери пред камерите, че няма никаква опасност за учениците, които са консумирали бисквитите.

Директорката на училището заяви, че подобен случай имат за първи път и веднага са предприели нужните стъпки за изясняване на ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега как ще санкционират поредната фирма? Или поредното замитане на проблема. Те повечето фирми така правят, защото разчитат, че никой няма да погледне срока на годност.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държава дето не си пази децата е/би и ***/мата!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Димитър Върбанов е виновен.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да не се изхвърлят храни, които могат все още да се консумират, се правят специални магазини с намалени цени и който няма много средства ходи там да пазари, но да се знае, че храните ка с изтекъл или изтичащ срок на годност. А не така тихомълком да ги пробутват на децата.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пусто дърво неокастрено!Тогава гледай джипове,любовници в Тайланд и осигуровки на 4 часа на минимална!Ама няма кой!
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да се подменя срока на годност. Това става при производството. Пълни лъжи и замазване на ситуацията. С децата на България ли решихте да си разчиствате застоялата бракувана стока?
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите производители, доставчици и кухни сами не уважават здравето на съгражданите си, жадни за бързи печалби, пък искат от производителите на храни от другите държави да нямало двоен стандарт в производството на храни.
9
1
 
15
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Става въпрос за техническа грешка, не е имало време да се сложат новите етикети. Категоричен съм, че няма изтекъл срок на годност."?????? Ясно е, че няма опасност за децата, няма какво да им стане на тия бисквити за месец- едно време по поделенията в армията такива бисквити лежаха в складовете с години, като НЗ. Но какво означава тази реплика на този господин? Как да няма изтекъл срок, след като на старите етикети пише началото на септември?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Никак. Всички са Андрешковци, крадци и разбойници в различна степен. Зависи какво "положение" заемат в обществото. За проверките се знае отрано и всички се подготвят с каквото е необходимо нали разбирате ?
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам един въпрос хранителните вериги които имат топла кухня как ще разберете сготвените продукти кога им е изтекъл срока на годност повечето от тях готвят с такива продукти с изтекъл срок
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ако БАБХ казват истината това означава, че дистрибуторите могат да си слагат каквито етикети си искат и всъщност оня репортаж на оня симулант показва някаква истина и в складовете за храни стават страшни работи. Просто няма как да започнем да се опраяме дори ив далечно необозримо бъдеще. Няма начин. Никакъв. (Всички нападнаха журналиста който наистина си е виновен и абсолютно се забрави за храните в склада. Направиха заговор НОВА, БАБХ и складажиите. Кой на кого е плащал...друг въпрос)
5
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига сте мрънкали хранете си децата вкъщи
4
1
 
5
 
! Отговори
:):) преди 5 години
стара новина, вчера беше актуална
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нова тв и арменеца незабавно да изпратят Димитър Върбанов и "господарите"
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Случая ме подсеща за производството у нас. Пример с "Петрохан" или "Тест" - едното вече никой не го купува защото е само кокали и жили, но те упорито го произвеждат в такъв вид. Второто е "Тест"-а който домакините познават-вече продават някаква отвратителна каша която да свършва бързо за да се купува повече. И съответно домакините се насочват към екскурзии за перилни и миещи препарати. После нашите галфондери набедени бизнесмени се чешат по главите пр.ости.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тцъ тцъ тцъ...и какви нови етикети бре... Те не се ли отпечатват автоматично по време на производството ? Брях тая липса на време. И откъде накъде фирмата дистрибутор или обслужващата училищата ще слагат етикети за срок на годност ? Хептен нормални ли сте бе да лъжете така ?