ЗММ Сливен в партньорство със Сименс в подкрепа на дуалното обучение в България

Завода за металорежещи машини и гимназията целят развитието на бъдещите млади специалисти
Спонсорирано съдържание | Обновена: 1 фев 2019 13:40 | 1 фев 2019 13:40, Екип на Dnes.bg
ЗММ Сливен в партньорство със Сименс в подкрепа на дуалното обучение в България

На 29-ти януари се състоя официалното откриване на специализирания кабинет за специалността „Машини и системи с ЦПУ“ в Професионалната гимназия по механотехника в град Сливен. В учебната работилница е монтиран нов CNC струг LT580 -1000 със система за управление SINUMERIK 828. Това е поредната стъпка в сътрудничеството между ЗММ Сливен, част от групата на Индустриален холдинг България, и гимназията за въвеждане на дуално обучение, което цели подпомагане развитието на бъдещите млади специалисти.

ЗММ Сливен в партньорство със Сименс в подкрепа на дуалното обучение в България

По време на откриването изпълнителният директор на ЗММ-България Холдинг г-н Емилиян Абаджиев и екип от ръководството на ЗММ Сливен, начело с директора г-н Георги Добрев, подкрепиха директорката на гимназията г-жа Татяна Петкова като се обрънаха към учениците, насърчавайки ги да бъдат активни в практическата си подготовка и ги увериха, че винаги ще имат възможност за развитие и растеж като част от екипа на ЗММ Сливен.

Изграждането на кабинета, който включва и компютърна зала с инсталирана специфична програма и работни места за 8 ученика, е финансирано с безвъзмездната помощ на ЗММ Сливен, Сименс България, Сандвик България и Искар България. Проектът цели да се повиши квалификацията на учениците, така че тя да отговаря по-добре на нуждите на машиностроителното производство и същевременно да се подкрепи усвояването на практически умения и с това да се допринесе за по-доброто развитието на индустрията в град Сливен.

 


Още от
Спонсорирано съдържание