За университета: Първи предварителен изпит по математика II

Кандидат-студенти се събират в СУ "Климент Охридски"
Обновена: 31 мар 2019 09:00 | 31 мар 2019 09:00, Петя Славова
5
За университета: Първи предварителен изпит по математика II
Снимка: архив, Булфото

Предварителният изпит по математика II за кандидат-студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се състои днес от 9.00 часа, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Изпитът е писмен и се състои в решаването на осем задачи. При решаването на задачите се използват знания от различни теми на училищната програма по математика. Всеки кандидат-студент трябва да се стреми да изложи решенията на задачите от изпита пълно, кратко и ясно, като се използва въведената в училище математическа символика.

Необходимо е решението на всяка задача да съдържа кратки обосновки и обяснения за означенията и въз основа на кои теореми, аксиоми или определения са извършени съответните доказателства, пресмятания, построения и изводи. Решаването на задачите не предполага използването на помощни изчислителни средства, предаде БТА.

На изпита кандидат-студентите може да се използват химикалки, пишещи в синьо, черен молив, линия, триъгълник, пергел и гума. Не се разрешава използването на калкулатори, електронни бележници и портативни компютри.
Изпитът продължава четири часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е едно плюс едно?Да видим колко и как са дефинирали "едно".Задача 2: Нашата шампионка по висок скок Стефка Костадинова скочи 2 метра и 9 сантиметра и и подарихме двустаен апартамент в София. Колко ли е скочил Цветан Цветанов, та всяка година да се разраства на апартаментна площ?
4
1
 
0
 
! Отговори
от. гл. шеф раз преди 5 години
до. българия. от гл. шеф. на тайното разузнаване. съседи и свойте на нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил сасе наговорили да лъжесвидетелствът че румен са видяли да вписва съобщенията но румен не вписва нищо. ние разузнаването. за тези лъжи всички ще патите. всичкисте превзети от нас разузнаването. ненисе бъркайте кои да раследваме. ние всички раследваме. не прадиме раслика...
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1По отношение математиката и компютърните науки все още си е най-добрият в България.
2
1
 
0
 
! Отговори
гаврил преди 5 години
ние ще раследваме сенчестите вие разузнаването раследвайте които искате
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СУ "Св.Климент Охридски" лежи на стара слава!В България има поне 10 университета, по-добри от СУ!Конкуренцията е в основата на капитализма.....................СУ да свикват със сериозната конкуренция!!!

Спонсорирани публикации