Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите

Все пак не сме най-зле, сочи статистиката на Евростат
14 май 2019 18:27,
287
Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите
Снимка: Reuters

В ЕС над една трета или цели 35% от мъжете на възраст 25 - 34 г. все още живеят с родителите си през 2017 г. в сравнение с едва 21,7% от дамите от същата възрастова група, сочи изследване на Евростат, цитирано БНР.

Средно един от всеки четирима млади европейци живее в дома на семейството си.

В страните-членки делът на младите хора между 25 и 34 г., които все още живеят в бащината си къща, варира от под 10 на сто в Дания, Финландия  и Швеция, до над половината в Хърватия с 59,7%, Словакия  с 57% и Гърция  -56,3%. В България този дял е 46,2%. За страната ни по този показател са дадени и данни за миналата година - 46,8% през 2018 г.

Средно младите европейци напускат семейния дом на 26-годишна възраст.

През 2017 най-млади от родителите си се отделят младежите в три северни страни - Швеция - 18,5 г., Дания - 21,1 г. и Финландия - 22 г.

Доста по-късно напускат родните си домове в Хърватия - 31,8 г., Словакия - 30,9 г., Малта - 30,7 г., Италия - 30,1 г. В България пък младите хора напускат бащиния дом средно на около 29 години.

Тенденцията показва, че в почти всички страни на ЕС младите жени напускат дома си по-рано от мъжете. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не случайно във всички държави има възрастов минимум за издигане на висши държавни длъжности. Той цели жизнен опит. Докато човек не види в живота си болка, болести, страдание, бедствия, не е способен да мисли дългосрочно. Отделянето на младите има своите плюсове, само ако е израз на поемане на отговорност за себе си в пълен обем и запазване на човешкото, взаимно уважение и грижа. Здравият да унижава немощния е форма на психична увреденост.
189
25
 
21
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Аз си намерих жена с апартамент , грозна е но пък си живея добре, а тя е благодарна че си има мъж, готви ми, чисти и работи, аз съм безработен от 1 година, но тя си ме обича, хахха фак да систем
188
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропагандата за самостоятелност, на практика - за разделяне на поколенията - цели същото, каквото скитането на евреите из пустинята: хората да нямат историческа памет и да се държат като еничари. Пропагандата дава резултат.
187
28
 
23
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
За това са виновни самите родители и най-вече майките на мъжки рожби. Юристката която ми е любовница един ден я чувам да говори по телефона. "Кажи скъпи, какво искаш да ти сготвя довечера за вечеря". Питам я: "С мъжа ти ли говори". "Не, със сина ми". Бях шашнат. Викаш на сина си скъпи ли, я питам? Ами да, аз си го обичам. На колко е? Ами на 23 години. И още с вас живее? Ами да, защо не, ми отговаря. Така че сами си правете изводите. Има и порове, дето до 40 че и до живот си живеят с майките
186
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 209 Радвам се за теб и ти желая успех. Но не забравяй, че без помощта на родителите нищо не можеш да постигнеш сам. Защото с една ръка не се ръкопляскаха. Със сигурност те са те и узучили и възпитали дали са ти тласък в живота а това не е никак малко. Аз в момента поддържам студент и знам колко струва но за мен е важно неговото бъдеще така, че Успех.
185
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 31 години съм, имам си собствен бизнес, собствена къща и собствени автомобили. Майка ми и баща ми са пенсионери,които цял живот са работели в локомотивният завод и нито са били партийни дейци,нито са ми оставили някакво наследство.Истината е че адски много труд ми струва всичко, което съм постигнал, но хората на моята възраст не го оценяват и винаги говорят,че някой ми помагал, наследство и т.н.Истината е че хората ги мързи и искат да са успешни като ги дадат в някое реалите шоу за една вечер
184
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може да се помогне на тези хора?
183
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да се издържа млад човек сам в град, като Пловдив след като навсякъде върлува шайката на ГЕРБ. Прочетох обява за 800лв.заплата започнах да работя и след три дена ми връчиха договор с заплата 600лв.аз естествено не подписах. Казаха ми, че 800лв.ще получавам след 6 месеца.
182
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДимоСупер, стига да е твое твое, а не с мама, тате, братя и братовчедката, ама между гаджетата.
181
12
 
12
 
! Отговори
Историк първи курс преди 4 години
В Русия живеят по 2-3 семейства в една комуналка (общта кухня и тоалетна ,и за всяко семейство една стая) и то без роднинска връзка....
180
1
 
3
 
! Отговори
комунист преди 4 години
До демократНе знам, защо се подиграваш.ПЛАВНО ПРЕМИНАВАНЕ ОТ КОМУНИЗЪМ КЪМ КАПИТАЛИЗЪМ Е НЕВЪЗМОЖНО.Френската революция какво е? РАЗБЕРЕТЕ, СКОРО ЩЕ ИМА МНОГО МЪРТВИ.А, БРЕКСИТ? Леле, ще настане !$!%@^@%
179
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Коджабашев".А и на Балканите преди комунизма няколко поколения са живели в общ двор."Не навсякъде ...
178
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До фак нюз"БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ИСКАТ И ЩЕ ДОВЕДАТ РОДНИНИТЕ НА БОГАТИТЕ БЪЛГАРИ ОТ ЧУЖБИНА. ЩЕ БЪДАТ ИЗПЪЛНЕНИ БЪРЗИ ПРИСЪДИ."Злобно и долно селяне. КомунизЪМЪТ няма да те направи по-добре.
177
2
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
До комунистАз пък работя -5-6 месеца и си намирам по- високо платена работа и напускам.
176
5
 
4
 
! Отговори
фак нюз преди 4 години
В момента положението в България е като ядрената енергетика в Чернобил преди 40 год.КОРНЕЛИЯ ТЕХНОИМПЕКСА И БОКО КТБто ЩЕ ВИ ОПРАВЯТ. СПОКО!!! Скоро Брюксел ще обяви началото на ПЛАНА. България ще трябва да връща много пари.Тогава ТУРЦИЯ ЩЕ ПРИСЪЕДИНИМ ЧАСТ БЪЛГАРИЯ. ЗА 24 ЧАСА НЯМА ДА ОСТАНЕ ЖИВ ПО...ЛИТ..ИК. БГ ГЕНЕРАЛИ ЩЕ ИЗ!Б!ИЯТ ВСИЧКИ ВИНОВНИЦИ И ТЕХНИТЕ РОДНИНИ.БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ИСКАТ И ЩЕ ДОВЕДАТ РОДНИНИТЕ НА БОГАТИТЕ БЪЛГАРИ ОТ ЧУЖБИНА. ЩЕ БЪДАТ ИЗПЪЛНЕНИ БЪРЗИ ПРИСЪДИ.ПО CNN ЩЕ КАЖА
175
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РеалистАз не съм пекаря, но ако си вземеш на andels, излиза сравнително евтино. Другото е, че повечето източноевропейци са шматки, не си търсят прават и плащат някакви огромни нами. Освен това, наем > изплащане, всеки път. А Копенхаген има много квартали с вариращи цени. Във Фредексбърг, апартамент може да ти е 4000 лева, а на 500 метра във Валби, да ти е подобен 1900 лева. И защо пишеш цени в евро?
174
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До Анонимен 182:А бе ти в Копенхаген май в гараж живееш, щом 1800 лева/900 евро/ само изплащаш..
173
1
 
26
 
! Отговори
Коджабашев преди 4 години
Ами или с родителите или в чужбина .В София панелен,мухлясъл карцер от 62 кв. струва 200 000 лв-200 заплати тоест ако спестяваш 30 години и може да си купиш .Кредитите са 8% лихва в Бг и 2% в ЕС.Толкова струва и прекрасна вила на остров в Гърция-500кв....Приятел си продаде гарсионерката и си купи каменна къща на брега на океана в Португалия......Избора е или вън или под наем или на кредит цел живот или при родителите....А и на Балканите преди комунизма няколко поколения са живели в общ двор.
172
1
 
9
 
! Отговори
д-р Петров преди 4 години
Като погледне човек системата и кои се бият за кокала и какъв политически хаос е в БГ може да си направи заключение за всичко...Много ме боли и когато гледам как си отива нашия български език!!!
171
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИваНикой не те насилва да работиш. Дядо ти, преди 300 години е копал 3 декара земя. Сега, може и ти!