Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите

Все пак не сме най-зле, сочи статистиката на Евростат
14 май 2019 18:27,
287
Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите
Снимка: Reuters

В ЕС над една трета или цели 35% от мъжете на възраст 25 - 34 г. все още живеят с родителите си през 2017 г. в сравнение с едва 21,7% от дамите от същата възрастова група, сочи изследване на Евростат, цитирано БНР.

Средно един от всеки четирима млади европейци живее в дома на семейството си.

В страните-членки делът на младите хора между 25 и 34 г., които все още живеят в бащината си къща, варира от под 10 на сто в Дания, Финландия  и Швеция, до над половината в Хърватия с 59,7%, Словакия  с 57% и Гърция  -56,3%. В България този дял е 46,2%. За страната ни по този показател са дадени и данни за миналата година - 46,8% през 2018 г.

Средно младите европейци напускат семейния дом на 26-годишна възраст.

През 2017 най-млади от родителите си се отделят младежите в три северни страни - Швеция - 18,5 г., Дания - 21,1 г. и Финландия - 22 г.

Доста по-късно напускат родните си домове в Хърватия - 31,8 г., Словакия - 30,9 г., Малта - 30,7 г., Италия - 30,1 г. В България пък младите хора напускат бащиния дом средно на около 29 години.

Тенденцията показва, че в почти всички страни на ЕС младите жени напускат дома си по-рано от мъжете. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
7
 
6
 
! Отговори
117 преди 4 години
До 118Емм ... Не съм програмистчето, акоос тава за въпрос. Някои жени, понякога харесват някои мъже. И когато двама души се харесат ... Правят секс. :)Проститутките, като одъртея .. след 28 годишна възраст!
109
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До програмистчеПалячо-щом си опрял да поръчваш ***,ясно е що за стока си.Това че на програмистите сега заплатите са високи,не означава,че винаги е било така.Просто добро стечение на обстоятелствата.Това не ти дава право да наричаш некадърни хората,които работят за по-малко пари.
108
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уууфффф ... Живот с родителите... Помня, че когато бях в гимназията, последната година, майка ми правеше палачинки за всеки, който прекараше вечерта. Беше сладко, но и супер неудбно. Особено като попита "Ама вие от кога сте приятели", а момата каже "Ами от вчера!"
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еш па тес на снимката банкет си правят май, а?
106
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Е,и?
105
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има изход - мислете, създавайте, продавайте, инвестирайте, пак продавайте ... Какво да кажа ...
104
2
 
32
 
! Отговори
Тая статия преди 4 години
я пускат през няколко месеца а дано се излъжат някои да рипнат на заем ,да ама не.Аз живея отделно от родителите си още от 20 и няма проблем.Но не казвате за един друг аспект на проблема ниските пенсии.Поне трима мои приятели живеят с родителите си за да ги подпомагат.Както казва един приятел изнеса ли се от вкъщи и наште си заминават.тва е
103
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам приятели, които на 33 години все още живеят при родителите си... Нямат никакви елементарни навици относно поддържане на чистота в дома, изпитват силно затруднение при обикновено пазаруване и очакват, че някой ще подреди и изчисти след тях. Не е полезно за никоя от страните подобно съжителство!
102
12
 
8
 
! Отговори
Иван преди 4 години
До АнонименКакъв невиждан успех,купило панел бачкатор смотан.Прекалено си примитивен *** за да знаеш какво е успех.Якажи от кое село си,че ти личи от сто километра
101
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хах ... И аз ходя на гости на родителите си, ама с тях след 20 годишна възраст .. неее не нене ненен еннен жуАУаА ааа оххх /// Стана ми лошичку.Готвач съм, ако пит някой ;)
100
2
 
22
 
! Отговори
До 81 преди 4 години
Банките са само един от примерите. Олигарсите когато могат да печелят повече го правят. Защо да дават повече за заплати като може да си ги приберат в джоба. Българина няма права а политиците работят за същите олигарси и прокарват техните закони. Няма бъдеще с тези политици.
99
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИваНе виждаш срамно, да си магазинерка? Ти не си, като нито една адвокатка, която пзнавам ... не и от добрите, де.
98
6
 
38
 
! Отговори
Forever преди 4 години
Нищо лошо няма в това да си живеете при родителите,и не позволявайте заради това да ви смазват самочувствието и себеуважението,да си купиш едно жилище не е постижение,важно е какво давате на хората около вас,хубаво е млади и стари да си помагат,а жилищната мафия е умряла за нови риби.
97
21
 
7
 
! Отговори
програмистче преди 4 години
До ИваИве със и без твойта злоба си живея доста добре. Имам си хубаво жилище ,нова кола, свободно време за спортБих ти препоръчал да си намериш подходящ мъж да ти поразхлаби нервите. По възможност със собствено жилище.
96
1
 
27
 
! Отговори
Ива преди 4 години
До АнонименАдвокатка съм,но не виждам срамно и да бях продавачка.Също така продавачките не са мързеливи.
95
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учете банково дело!
94
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИваМноо си гадна *** .... Магазинйерке !
93
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До програмистчеДокторски памтник. Защо искате да ми идвате на гости? Да видите успеха ми и да се надъхате и вие, да постигнете нещо ли?
92
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платено съобщение.
91
7
 
22
 
! Отговори
Ива преди 4 години
До програмистчеНа мама работното хомосексуално програмистче,озорило се горкото ще се озориш като не ползваш вазелин