Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите

Все пак не сме най-зле, сочи статистиката на Евростат
14 май 2019 18:27,
287
Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите
Снимка: Reuters

В ЕС над една трета или цели 35% от мъжете на възраст 25 - 34 г. все още живеят с родителите си през 2017 г. в сравнение с едва 21,7% от дамите от същата възрастова група, сочи изследване на Евростат, цитирано БНР.

Средно един от всеки четирима млади европейци живее в дома на семейството си.

В страните-членки делът на младите хора между 25 и 34 г., които все още живеят в бащината си къща, варира от под 10 на сто в Дания, Финландия  и Швеция, до над половината в Хърватия с 59,7%, Словакия  с 57% и Гърция  -56,3%. В България този дял е 46,2%. За страната ни по този показател са дадени и данни за миналата година - 46,8% през 2018 г.

Средно младите европейци напускат семейния дом на 26-годишна възраст.

През 2017 най-млади от родителите си се отделят младежите в три северни страни - Швеция - 18,5 г., Дания - 21,1 г. и Финландия - 22 г.

Доста по-късно напускат родните си домове в Хърватия - 31,8 г., Словакия - 30,9 г., Малта - 30,7 г., Италия - 30,1 г. В България пък младите хора напускат бащиния дом средно на около 29 години.

Тенденцията показва, че в почти всички страни на ЕС младите жени напускат дома си по-рано от мъжете. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
17
 
3
 
! Отговори
програмистче преди 4 години
До До програмистчеквартал Иван Вазов - доста приятна локация. Иначе гости ми идват често . По-скоро гостенки. Каня си ги от тиндър.
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 77Баш па 100 ... Купи си голям апартамен. Има по 180 квадрата :)
88
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските млади и на 40 и на 60 и на 80 и на 100 живеят с родителите си ,защото нямат връзки и няма кой да ги назначи на работа и за 400 нето и не може да си намерят и 1 гадже мъж или жена и се налага да живеят при родителите си или да емигрират.
87
3
 
13
 
! Отговори
До програмистче преди 4 години
Я кажи къде живееш, да ти дойдем на гости...
86
39
 
3
 
! Отговори
програмистче преди 4 години
Взех си апартамент и го изплатих за 5 години. Малко зор беше ама си струваше.Според мен тия дето не успяват да си изплатят жилище са мързеливци.
85
24
 
11
 
! Отговори
Чичкото преди 4 години
Много ми харесва капитализма!Пълен е с леки жени и с безработни,които са готови за 560 бруто да ми олижат заадните части.А тези,които работят при мене ги хрантутат мама и тате и не плащат никакви сметки,нито наем,а мизеерните 560 бруто дет им ги давам ги дават за алкохол,цигари и за лизинг на телефони и коли на изплащане за вноските.Младите жени са бедни и продажни и са готови на всичко за безплатен обяд и някоя лъскава дрешка-сменям ги като носни кърпи.Който има пари се гавври с останалите
84
1
 
3
 
! Отговори
Чефо преди 4 години
...какво общо има снимката -Бързаков.....и кой меси,къде е хляба .....
83
5
 
36
 
! Отговори
Екшънмен преди 4 години
Сигурен съм, че 100% от тия дето слагат минуси и оплюват българите, че са некадърни и се присмиват на хората които живеят с родителите си, са хора, затънали в борчове, живеещи на квартира и използват всяка възможност да посетят мама и тате за да примъкнат малко домашно произведена зимнина и месце към квартирата си... Но в същото време парадират, че са просперирали в живота като качват снимки от Гърция или Турция...
82
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В моето семейство 100% от децата са в чужбина. При половината от съседите е същото. Горди сме с умните си деца, но знаем защо са там, а не тук!!!
81
9
 
5
 
! Отговори
Прозаични причини преди 4 години
До man (80)Набутват се ... Не им е приятно и в повечето случаи лицемерно обясняват, че и при своите родители са били натясно. Правят го, за да успеят да си родят деца, преди да е станало фатално късно.Набутват се и защото съзнават, че повечето жени съумяват да изглеждат добре докъм 26-28-30-32 г. Ако не я харесат физически, няма да оценят и останалите й качества. Затова правят компромис и докато все още хващат око, се омъжват и се набутват в тясната панелка на съпруга си.
80
2
 
20
 
! Отговори
ива преди 4 години
До ЗагриженОт какво да е умен безплатното държавно образование ли или,родители продавачка и охранител.плюс целенасочено затъпяване чалга просташки предавания,след това работа от сутрин до вечер ,да няма време за личностно развитие
79
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При положение , че за двустаен в София искат по 150 хиляди лева, как човек да ги спести със заплати по 1000 леваЕдно време двустайните са били по 10 хиляди лева
78
7
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Ми мноу ясно ... младите жени ги взимат от мама и тати назаем за няколко години докато им разхлопат хралупите и си ги връщат като минат трийси. Младите мъже кой да ги земе
77
1
 
27
 
! Отговори
По принуда преди 4 години
Това е тъжната истина.До днес, в повечето от жилищата в България съжителстват по две или три поколения, в икономически комуни - за да оцелеят.
76
13
 
14
 
! Отговори
Загрижен преди 4 години
Тъжно ми е да го споделя но българина е: ***..так де.б..ил и сел..андур ... Няма образование, няма право раздавателна и право защитна системи, няма здравеопазване ..Не повече от 10 % са стойностни хора ... да не говорим, че ромите ни превземат а тези в МС и НС си ги пазят като писано яйце. Престъпниците са закриляни от така наречената власт. Стигна се до там, че де осъдят полицаи задържали отявлен и доказан престъпник. Това не е държава !!
75
1
 
33
 
! Отговори
Младите преди 4 години
са смазани от ужасяващата безработица и африканските заплати които тези престъпници - т.н. работодатели плащатюдо-масонския елит превърна хората в голи и гладни роби за това младите са принудени да живеят с родителите си в някоя мизерна 70 кв панелга - за да могат юдо-масонските гадове да богатеят !!!
74
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50% при мама и тате, а останалите в чужбина! Благодарим ти, Партио любима!
73
2
 
51
 
! Отговори
Живеещ при мама-тати преди 4 години
Пробвал съм да се преместя още на 19, но парите не ми стигнаха до никъде, дори само евтини *** да ям. Сега на 28 и имам висше образование, като работя в банка, но заплата ми е 1000 лева и отново нямам шанс за преместване. Банката в която работя има клонове и в други държави, но там колегите имат 3-4 пъти по-високи заплати, при по-ниски резултати на банката и приходи. Обмислям да живея в Германия, тук няма надежда.
72
13
 
4
 
! Отговори
man преди 4 години
Само се чудя коя жена ще му пристане на маминото синче, та и да се набутат в апартамента всичките. Извиненията за рова фи знаем до болка, винаги насочени към някой външен, но не и към себе си. Ако има жени тук, моля обяснете.
71
1
 
22
 
! Отговори
Forever преди 4 години
До Shefa, Какъв е смисъла да реализират идеите си тук,дори малко само някой да напредне в нещо,ще се изсипят един куп завистници,мафия конкуренти,за да ги смажат,и с помощта на държавата даже,не става ,много хора се измориха от това и затова са навън.